Άρχισε η χειμερινή περίοδος για το «κοινό» στο Κολυμβητήριο Ρεθύμνου.

Εκτύπωση

Άρχισε η χειμερινή περίοδος για το «κοινό» στο Κολυμβητήριο Ρεθύμνου.

 

Ο Γραμματέας του Κολυμβητικού Ομίλου Ρεθύμνης κύριος Μυλωνάκης Γιώργης, μας ειδοποίησε με σημερινή του ανακοίνωση προς τη "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ" ότι από σήμερα ξεκίνησαν οι εγγραφές των ενηλίκων (μη αθλητών)  για τη χειμερινή περίοδο.
Από Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008 ανοίγουν και επισήμως, οι πόρτες και για το κοινό του κλειστού κολυμβητηρίου.

 

Οι ώρες κοινού είναι οι εξής:

11.00 έως 13.00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός (περίπου 10) συμμετεχόντων και για τη βραδινή βάρδια θα λειτουργήσει το ίδιο πρόγραμμα (κοινού) και για τις 23.00 έως 00.00

 

Το κόστος είναι

Ενήλικες : 40 ευρώ το μήνα.

Φοιτητές: 30 ευρώ το μήνα.

Τα τηλέφωνα της γραμματείας είναι 28310-29881. (13.00 έως 21.00)

Ζητάμε τη Κα Λίνα Σαλβαράκη (υπεύθυνη εγγραφών)

 

Τα οφέλη της κολύμβησης για τους νέους και τους ενήλικες.

 

"Με την κολύμβηση, καθαρίζονται οι αναπνευστικές οδοί και έχει βρεθεί, κυρίως σε ασθματικά παιδιά, ότι πετυχαίνετε η καλύτερη και αποτελεσματικότερη αναπνευστική λειτουργία, κατά την διάρκεια του ύπνου.

 

Εάν προχωρήσουμε, και μιλήσουμε για τις μάστιγες του αιώνα τον οποίον διατρέχουμε, αλλά και του προηγούμενου, την παχυσαρκία, το άγχος και το stress όπως καταλαβαίνεται, με τον καλύτερο αερόβιο μεταβολισμό που πετυχαίνετε, αντιμετωπίζεται καταλυτικά αυτά τα προβλήματα.

Επίσης, απόρροια της παχυσαρκίας, είναι και η αρτηριοσκλήρυνση.  Τα ποσοστά της, μειώνονται με την συστηματική αθλητική δραστηριότητα μέσα στο νερό.
______________________________________________________________________
Πολλά προβλήματα επίσης αντιμετωπίζουν σήμερα οι ενήλκες όσον αφορά τα κόκαλα.
Οσφυαλγίες, δισκοπάθειες και γενικότερα πόνους στη μέση, τον αυχένα κλπ.
Η επιστήμη έχει καταλήξει ότι η καλύτερη και ηπιότερη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι .... η κολύμβηση σε πισίνα!!
Σε αυτά τα προβλήματα η κολύμβηση στη θάλασσα αντεδύκνειται λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας του νερού, η οποία επηρρεάζει αρνητικά τα νεύρα των σημείων που υποφέρουμε.
_______________________________________________________________________

 Ένα άλλο σύστημα, το οποίο ευεργετικές επιδράσεις στην κολύμβηση, είναι ο αισθήσεις.

" Η ιδιαιτερότητα, που κάνει ξεχωριστή την κολύμβηση, σε σχέση με τα άλλα αθλήματα, είναι το νερό και οι φυσικές ιδιότητες που έχει. Αυτές οι φυσικές ιδιότητες, είναι τέσσερις.

Η άνωση, η οποία εξαφανίζει την αίσθηση του βάρους και είναι ευεργετική στους ανθρώπους με προβλήματα στις αρθρώσεις συνδέσμων και εκτός των άλλων, δίνει μια ευχάριστη διάθεση στον αθλούμενο.

Η  αντίσταση, η οποία ασκεί τους μυς προς όλες τις διευθύνσεις.

Η υψηλή αγωγιμότητα, η οποία αυξάνει την θερμική κατανάλωση καθώς και η υδροστατική πίεση.

Όλες αυτές οι ιδιότητες, δίνουν στην κολύμβηση μια διαφορετική διάσταση, η οποία εκτός των άλλων, δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους που δεν μπορούν να ασκηθούν στην ξηρά, να τα κάνουν στο νερό, με βιοφυσιολογική σημασία.

Τέλος όλοι μας θα πρέπει να δούμε τη κολύμβηση ως μια μορφή άσκησης που δε τραυματίζει σε καμιά περίπτωση και μόνο σημαντικά οφέλη για την υγεία μας αποφέρει, ενώ ταυτόχρονα  ο τόπος ενός κολυμβητηρίου προσφέρεται για τη διάνθηση υγειών επίσης κοινωνικών επαφών.


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία