Διευκρίνηση σχετικά με την πρόθεση αγοράς μεριδίων του λιμενικού ταμείου Ρεθύμνης.

Εκτύπωση


ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Συν.Π.Ε
ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Κτίριο ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΛ.- FAX : 2831021013
ΡΕΘΥΜΝΟ Τ.Κ.74100 Α.Φ.Μ. 998162532 Δ.Ο.Υ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
www.cretanlines.gr e-mail: info@cretanlines.gr           

ΠΡΟΣ
Την ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΕΝΤΑΥΘΑ
 

ΡΕΘΥΜΝΟ, 9-3-2009Αγαπητέ κ. Κασιμάτη

 

Σχετικά με το σχόλιο του κ. Μανώλη Λίτινα, για την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, αγοράς μερίδων αξίας 200.000 ΕΥΡΩ από το Συνεταιρισμό μας, που αναρτήσατε στην εφημερίδα σας, έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα για αποκατάσταση της αλήθειας:

  1. Πράγματι με πρόσφατη τροποποίηση της παραγράφου 7 του άρθρου 252 Κ.Δ.&Κ., δεν δύναται Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα Δ.Δ. να συστήνουν επιχειρήσεις, ή να συμμετέχουν σε αυτές. Για το λόγο αυτό γνωμάτευσε σχετικά ο Νομικός Σύμβουλος  Λ.Τ.
  2. Ο Συνεταιρισμός μας, με σχετικό έγγραφο του προς το αρμόδιο Υπουργείο, ζήτησε ανάλογη διευκρίνιση, επικαλούμενος το άρθρο 3 του Ν.1667/1986 που επίσης πρόσφατα τροποποιήθηκε και επιτρέπει στα Ν.Π.Δ.Δ. να αγοράζουν χωρίς περιορισμό μερίδες Αστικών Συν/σμών, επισυνάπτοντας και τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού μας, στα οποία διαφαίνεται ότι σκοπός μας είναι «Η ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πολιτών, η ανάπτυξη, ευημερία και πρόοδος του κοινωνικού συνόλου, των επαγγελματιών, των επιχειρήσεων και των μελών του, καθώς και η εκμετάλλευση πλοίων για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του Ρεθύμνου, καθ όλη τη διάρκεια του έτους και σε καθημερινή βάση». Άλλωστε το άρθρο 265 του Κ.Δ.&Κ. ορίζει ότι οι Νησιωτικοί Δήμοι, μπορούν να συστήνουν, επιδοτούμενες μάλιστα, Ναυτικές Εταιρίες, για τον ίδιο σκοπό
  3. Την περασμένη Τετάρτη 4/3/09, επισκέφτηκε το αρμόδιο Υπουργείο, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού μας, προκειμένου να συζητήσει την προαναφερόμενη περίπτωση και έλαβε προφορική διαβεβαίωση ότι α) το αίτημα μας θα μελετηθεί και θα απαντηθεί σύντομα και β) ότι η συγκεκριμένη διάταξη σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τους Δήμους και τα άλλα Ν.Π.Δ.Δ. (εκτός των Δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ.).

Μετά από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για την Συμμετοχή και αγορά μεριδίων του Συνεταιρισμού μας, από τους Δήμους, τη Νομαρχία και τα άλλα Ν.Π.Δ.Δ. (εκτός των Δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. που αναμένεται η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου).

 

Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.
Με εκτίμηση Για τον Mεταφορικό Ναυτιλιακό Συνεταιρισμό CRETAN LINES

«ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ- ΡΕΘΥΜΝΟΥ Συν. Π.Ε.»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία