Ο Βουλευτής Ηλίας Λαμπίρης σε αποκλειστική συνέντευξη για τη Ρ.Α.

Εκτύπωση

Ο Βουλευτής Ηλίας Λαμπίρης σε αποκλειστική συνέντευξη για τη Ρ.Α. στον Βασίλη Κασιμάτη 

10/3/09

Αποκλειστiκή συνέντευξη στη ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ και στo AgoraTV παραχώρησε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ηλίας Λαμπίρης στις 9 Μαρτίου και μίλησε για πολλά ζητήματα που απασχολούν το Ρέθυμνο το τελευταίο διάστημα.

Το πρώτο από τα θέματα που συζητήθηκαν από την αντζέντα του κ. Κασιμάτη αφορούσε την ανέγερση του νέου νοσοκομείου. Να θυμίσουμε ότι οι συναρμόδιοι φορείς βρίσκονται στη διαδικασία ανεύρεσης
της Ελπίδας
Δημακοπούλου
γης και μελετούν σχετική πρόταση του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όμως σύμφωνα με τον κ. Λαμπίρη, όπως φαίνεται θα προχωρήσουν στην εξεύρεση άλλου οικοπέδου και όχι εκείνου που δίνει το Πανεπιστήμιο καθώς μετά από επιστολή του Πρύτανη η ανταλλαγή που προτείνεται κρίνεται ως εντελώς ασύμφορη.
Πιο συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο δίνει περίπου 60 στρέμματα θέτοντας αντ αυτών έξι όρους.
Κάποιοι από αυτούς τους όρους, σύμφωνα πάντα με τον κ. Λαμπίρη, είναι να περάσει στην ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου όλο το παλιό νοσοκομείο, όπου όπως είναι γνωστό είναι τεράστιας εμπορικής αξίας, η εκμετάλλευση του πάρκινγκ και του κυλικείου του νέου νοσοκομείου, να υπάρξει συνδιοίκηση και άλλα πολλά.
Ο κ. Λαμπίρης μας μίλησε για ένα άλλο οικόπεδο διακοσίων στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό συζήτηση, στα Τρία Μοναστήρια και είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου. Το σίγουρο είναι, όπως τόνισε στη συνέχεια ο Βουλευτής ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αυτό τον κάνει να πιστεύει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Στόχος είναι να χρηματοδοτηθεί το έργο από το ΕΣΠΑ και αυτό είναι βέβαια κάτι που πιέζει χρονικά.

"...θα δημιουργηθεί μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στον επιχειρηματικό κόσμο του Ρεθύμνου" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπίρης στο δεύτερο θέμα της συζήτησης και όσων αφορά την Κοινή Υπουργική Απόφαση που θέλει να περάσει η Κυβέρνηση σχετικά με το Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, αφού, όπως είπε, οι προτάσεις κρύβουν προβλήματα που θα εμφανιστούν στην εφαρμογή. Δεν παρέλειψε όμως να πει ότι θα κάνουν ότι μπορόυν για να στηρίξουν τη νέα Κ.Υ.Α. και να εξομαλυνθούν όλα τα προβλήματα. 

Το επόμενο θέμα το οποίο συζητήθηκε έχει να κάνει με το κέντρο πρόληψης του ΟΚΑΝΑ του Ρεθύμνου και τις οφειλές που εκκρεμούν προς αυτόν από το 2007 με κίνδυνο να σταματήσει η λειτουργία του το πολύ μέχρι τον Απρίλιο. «...αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι κάτι φοβερό για την πόλη μας», είπε ο κ. Λαμπίρης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρέμβαση του Υφυπουργού Οικονομίας κ. Σαλμά για το θέμα, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί του ο Βουλευτής. Ο κ. Λαμπίρης μετέφερε τα λόγια του Υφυπουργού που είπε ότι «...μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα έχουν εξοφληθεί οι οφειλές του 2007» και εξέφρασε το θαυμασμό του για το προσωπικό που αυτή τη στιγμή εργάζεται στο Κέντρο χωρίς να πληρώνεται κρατώντας το ακόμη ανοιχτό.

Σχολιάστηκε επίσης το θέμα των φημολογούμενων εκλογών και τα όσα ακούγονται πως θα γίνουν πρόωρα με τον κ. Λαμπίρη να λέει ότι κανείς , ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα γίνουν εκλογές. Μια από τις αφορμές όμως για εκλογές θα είναι σίγουρα η αδυναμία της Κυβέρνησης να καταρτίσει τον προϋπολογισμό μέχρι τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, τονίζοντας επιπλέον ότι υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα αυτή τη στιγμή στη χώρα και κυρίως στον τομέα της υγείας.
Σε σχετική ερώτηση της υπογράφουσας για το αν ο Βουλευτής θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο από πλευράς στρατηγικής και προγραμματισμού, να κυβερνήσει τη χώρα βγάζοντάς την από τα πολλά αδιέξοδα που αναμφισβήτητα αυτή τη στιγμή βρίσκεται, ο κ. Λαμπίρης απάντησε:
«...το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι έτοιμο να κερδίσει στις εκλογές. Δεν θα επαναλάβω το πολυφορεμένο πλέον ..."θα παραλάβουμε καμένη γη", αλλά το βέβαιον είναι ότι θα βρει μπροστά του πολλά και σοβαρότατα προβλήματα όπως είναι τα άλυτα ζητήματα στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Οικονομίας».


Τέλος ο κ. Κασιμάτης έθεσε και το ζήτημα της παραβατικότητας που αναπτύσσεται στο Νομό και στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, υπενθυμίζοντας στον κ. Λαμπίρη μερικά γεγονότα όπως είναι ο βιασμός της 73χρονης γυναίκας στο Βυζάρι από αλλοδαπούς που ομολόγησαν και για την πληρωμένη καταστροφή καταστήματος που είχαν διαπράξει, το πρόσφατο πάλι γεγονός με το μηχανισμό που ανατίναξε ισόγειο κατάστημα ξενοδοχείου στον Καβρό. Ο κ. Λαμπίρης μίλησε για αύξηση της παραβατικότητας το 2008 που ξεπερνάει το 15 με 20%.
Το παράδοξο εδώ βέβαια είναι ότι στην εκδήλωση της Αστυνομίας τον Φεβρουάριο ο Υποστράτηγος κ. Φράγγος είχε αναφέρει μείωση της εγκληματικότητας στην Κρήτη, κάτι που αναφέρθηκε στον κ. Λαμπίρη και του έκανε εντύπωση πως μπορεί να συμβαίνει, ενώ έκανε λόγο στη συνέχεια και στην έλλειψη προσωπικού από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας παρά τις πολλές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και από τον ίδιο στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Διαπίστωσε τέλος ο κ. Λαμπίρης ότι είναι αντίφαση να ζητείται αύξηση του προσωπικού της Αστυνομίας στην Κρήτη από τη στιγμή που οι αρμόδιοι λένε ότι παρουσιάζεται μείωση των κρουσμάτων παραβατικότητας.
Περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε και στο AgoraTV σε σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ που θα αναρτηθεί σήμερα το βράδυ.

                     


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία