Μήνυμα Όλγας για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εκτύπωση

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΌΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί σημείο αναφοράς για την προώθηση των γυναικείων δικαιωμάτων και κατ? επέκταση των εν γένει κοινωνικών προβλημάτων που απασχολούν το σύγχρονο κόσμο.

Ιδιαίτερα φέτος που η Ημέρα Μνήμης και Αγώνων των Γυναικών μάς βρίσκει όλους αντιμέτωπους με μια δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, που έχει θέσει σε προβληματισμό τη χώρα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο, καλούμαστε όχι μόνο να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης αλλά να παλέψουμε για τη δουλειά μας, τα παιδιά μας, την οικογένεια μας και ό,τι απειλεί την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας.

Η σύγχρονη γυναίκα, συνεχίζοντας την αγωνιστική της πορεία, στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των δύο φύλων στην απασχόληση. Εμείς οι γυναίκες, που καταγράφουμε υψηλότερα ποσοστά ανεργίας από αυτά των ανδρών και ζούμε την ανισότητα σε διάφορα πεδία δράσης, έχουμε μπροστά μας νέες προκλήσεις και ακόμα πιο σκληρές μάχες. Αγωνιζόμαστε για την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή, με στοχευμένες πολιτικές και κοινωνικές διευκολύνσεις όπως:

  • η εφαρμογή του νόμου για την κάλυψη της θέσης της εργαζόμενης μητέρας, κατά την περίοδο χρήσης της άδειας κυήσεως και μητρότητας, από ανέργους, μέσω ΟΑΕΔ,
  • η στήριξη της οικογένειας και του οικογενειακού εισοδήματος,
  • η ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των δύο φύλων, σε όλους τους χώρους λήψης αποφάσεων. Μάλιστα ενόψει των Ευρωεκλογών ζητάμε την ίση συμμετοχή κατά 50% ανδρών - γυναικών σε όλα τα όργανα της Ε.Ε,
  • η αναγνώριση της εργασίας, την οποία προσφέρουν στην οικογένεια και στην κοινωνία, οι ανεπάγγελτες νοικοκυρές.
  • η στήριξη της Ελληνίδας αγρότισσας, με εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής της με τις υπόλοιπες εργαζόμενες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στα 60 έτη.
  • η ένταξη στην πολιτική ατζέντα του τόπου της ενεργειακής βιομηχανίας ως πηγή πλούτου και ανάπτυξης.

Με τις πολιτικές αυτές προτεραιότητες η σύγχρονη Ελληνίδα μπαίνει στο κέντρο των εξελίξεων και διεκδικητικά συνεχίζει την πορεία της, κατακτώντας τη θέση της στο βάθρο, που δικαιούται και της αξίζει. Ας είναι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το εφαλτήριο για νέα βήματα ελπίδας και προοπτικής.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία