Μήνυμα της Αντινομάρχη Ρεθύμνου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Εκτύπωση

ΜΗΝΥΜΑ
ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΠΙΡΛΙΡΑΚΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ
ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το 1820 στις ΗΠΑ της Αμερικής ξεκίνησε δειλά το γυναικείο κίνημα και κορυφώθηκε στις 8 Μαρτίου το 1857.

Μετά από σκληρούς και συνεχείς αγώνες πολλών δεκαετιών το Γυναικείο Κίνημα
η κα Κεφαλογιάννη
Μπιρλιράκη
κατάφερε να πετύχει πολλά τόσο σε θεσμικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, διεκδικώντας την πλήρη ένταξη της γυναίκας με ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, σε όλους τους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Στις μέρες μας οι γυναίκες δοκιμάζονται σκληρά σε ένα δύσκολο, αντίξοο και περίπλοκο περιβάλλον, ενώ καθημερινά καλούνται να αγωνιστούν, να στηρίξουν και να διατηρήσουν τις αρχές και αξίες τους.

8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,
τιμούμε τη γυναίκα μητέρα, σύζυγο, νοικοκυρά, αγρότισσα, επιστήμονα, ερευνήτρια, φοιτήτρια, αθλήτρια, πολιτικό, υπάλληλο, επαγγελματία.
Τη γυναίκα που καταφέρνει να επιβιώνει και να διδάσκει αξίες, όραμα, αρετή και ιδανικά στα παιδιά και το περιβάλλον της.Την άνεργη γυναίκα που αντιστέκεται στην αναξιοκρατία και την οικονομική εξαθλίωση.Τη γυναίκα που αντιστέκεται στην κακοποίηση, στην εμπορευματοποίηση της σάρκας, την ισοπέδωση των αξιών, την αλλοίωση της αξιοπρέπειας.

Η σημερινή μέρα αποτελεί μέρα μνήμης και τιμής για κάθε αγωνίστρια που μοχθεί για την οικονομική αυτοτέλειά της, την επαγγελματική της καταξίωση αλλά προπάντων την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς της μέσα από την αποδοχή της ισότητας και του σεβασμού στην διαφορετικότητα των ρόλων των δύο φύλλων.

Σεβασμό που δεν πρέπει πια να επιβάλλουν οι νόμοι αλλά οι άνθρωποι,
με κοινό στόχο την ομαλή συνύπαρξή μας σε αυτό τον πλανήτη.« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία