Σχολιασμός Λίτινα για το δρομολόγιο της ΛΑΝΕ & την Cretan lines

Εκτύπωση

Σχολιασμός Λίτινα για το δρομολόγιο της ΛΑΝΕ & την Cretan lines

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις που έκανε στα τηλεοπτικά κανάλια και την εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ σχετικά με  την ένταση που δημιουργήθηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μανόλης Λίτινας σχολίασε και το θέμα της ΛΑΝΕ και του δρομολογίου της άγονης γραμμής.

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε ο κ. Λίτινας ύστερα από σχετική ερώτηση που του απηύθυνε ο δημοσιογράφος & εκδότης της "Ρ.Α." Βασίλης Κασιμάτης για τον ερχομό του «Βιτσέντζος Κορνάρος» στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι το Ρέθυμνο θα ενώνεται με τον Πειραιά μια φορά τη βδομάδα με ένα «....πλοιάριο που θα περνάει από τα σαράντα κύματα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λίτινας.

Μίλησε για εκμετάλλευση στην αντιμετώπιση του Ρεθύμνου και είπε ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι Ρεθυμνιώτες είναι να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν καθημερινή επικοινωνία με κάθε τρόπο, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την απαξίωση του συγκεκριμένου δρομολογίου από Ρεθυμνιώτη επιβάτη.

Τέλος ο κ. Λτίνας μίλησε και για τα χρήματα που θα έδινε το Λιμενικό Ταμείο στο συνεταιρισμό της Cretan Lines για το καράβι που προσπαθεί να φέρει στο Ρέθυμνο. Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να δωθούν τα χρήματα, όπως εξήγησε
«....είχαμε όντως δεσμευτεί να προχωρήσουμε σαν Λιμενικό Ταμείο στην αγορά συνεταιριστικών μεριδίων ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ. Εμείς σαν Ταμείο τα χρήματα τα είχαμε προς διάθεση αλλά δυστυχώς προέκυψε ότι βάση του καταστατικού μας δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν σε ιδιωτική εταιρία οποιαδήποτε νομικής μορφής. Πάνω σε αυτό το προεδρείο της Cretan Lines μας είπε ότι θα εισηγηθεί στη πολιτική ηγεσία σχετική τροποποίηση», είπε ο κ. Λίτινας.

Να σχολιάσουμε ότι παρόμοιο πρόβλημα προέκυψε και με το ποσό που θα έβγαινε από το Ταμείο του Δήμου Αρκαδίου. Ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Μανωλακάκης είχε επίσης δεσμευτεί σε αγορά συνεταιριστικών μεριδίων της Cretan Lines όπου ο ίδιος είναι και πρόεδρος, ίσου ποσού σχεδόν με το Λιμενικό Ταμείο, αλλά για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν είναι δυνατή αυτή η επένδυση από πλευράς Δήμου.

Τα νέα αυτά έπεσαν πριν μερικές ημέρες ως βόμβα στα αυτιά των μελών του Προεδρείου του εν λόγω συνεταιριστικού σχήματος.

Έτσι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί έως σήμερα σύμφωνα με αυτά που μας έχει ενημερώσει ο κ. Μανωλακάκης παραμένει περίπου στις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ ενώ τα μέλη του συνεταιρισμού αγγίζουν από δημοσιογραφικές πληροφορίες τα τριακόσια πενήντα.

Ελπίδα Δημακοπούλου 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία