-ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ- Ένταση και ενστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Λιμενικό Ταμείο

Εκτύπωση

Ένταση και ενστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Λιμενικό Ταμείο

 

 
της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Σε δηλώσεις προέβησαν το πρωί της 5ης Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μανόλης Λίτινας και ο επερχόμενος Πρόεδρος κ. Μίνωας Αλεφαντινός, σχετικά με τη χθεσινή ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου που έγινε από το Λιμενικό Ταμείο με τη κατάθεση συγκεκριμένου DVD που παρουσίαζε το έργο του Λ.Τ. από το 1914 και τούδε. Όταν μάλιστα έγινε λόγος για τη Μαρίνα του Ρεθύμνου ως έργο του Λ.Τ. πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν.
Αρνητικές ήταν και οι δηλώσεις πολλών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την ανάθεση του έργου του Πάρκιγκ σε ιδιώτη, θέμα που πρώτη η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είχε βγάλει στην επιφάνεια πριν από μερικούς μήνες με σχετικό πρωτοσέλιδο.
Δηλώσεις έκανε ο κ. Λίτινας σχετικά με τα τελευταία δύο χρόνια όπου κατά την προεδρεία του «...δεν επέλεξαν ως διοίκηση να ξοδέψουν χρήματα για πανηγύρια, εκδηλώσεις και συνεστιάσεις προκειμένου να παρουσιάσουν αυτό το έργο αλλά το έκαναν με την προβολή της εικόνας και των αδιάψευστων αριθμών των λογιστικών βιβλίων», όπως μας είπε.

Το στίγμα για κάποιους που «...μόνιμα πετροβολούσαν οποιαδήποτε ενέργειά του και μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο» έδωσε ο κ. Λίτινας αλλά και για κάποιους που δεν συνέφερε να παρουσιαστεί το έργο του Λιμενικού Ταμείου εξ? αιτίας αντικρουόμενων συμφερόντων σε έργα που ήρθαν τελικά εις πέρας και που αντέχουν την κριτική. Οι αντιδράσεις, πιστεύει ο κ. Λίτινας, θα μπορούσαν να είχαν γίνει στον απολογισμό του έργου και όχι στην παρουσίασή του, άρα αυτό που ενόχλησε ήταν ο τρόπος της παρουσίασης, το έργο (το οποίο έγινε) και η δημιουργία.

Στη συνέχεια ο κ. Λίτινας μας πληροφόρησε και για την αναβολή για μία εβδομάδα της εκλογής των νέων τεσσάρων μελών στη διοίκηση του Λ.Τ. η οποία θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αναβολή οφείλεται σε μια ένσταση της μειοψηφίας όσων αφορά την εκλογή του Αντιπροέδρου για τον οποίο τέθηκε το ζήτημα ότι θα πρέπει να προέρχεται από την πλευρά της αντιπολίτευσης, όπως έγινε και σε αυτή την τελευταία σύνθεση της Διοίκησης του Λ.Τ. ενώ σύμφωνα με το νόμο ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο. Προκειμένου λοιπόν να λειτουργήσουν όλα σωστά, βάση της κατοχύρωσης των ενεργειών από το νομικό σύμβουλο, η εκλογή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα με την ευχή η νέα σύσταση του Συμβουλίου να αποδώσει ακόμη περισσότερα για το καλό του Ρεθύμνου.

Ο κ. Αλεφαντινός, ως επερχόμενος Πρόεδρος του Λ.Τ. μίλησε αρχικά για τις προτεραιότητες που θα θέσει οι οποίες θα αφορούν την αισθητική αναβάθμιση «της βιτρίνας της πόλης», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και την αντιμετώπιση όλων των τρεχόντων προβλημάτων.

Επιπλέον αφού του ζητήθηκε να πάρει θέση για τις χθεσινές αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε πως αυτός ήταν ο τρόπος παρουσίασης των έργων που επέλεξε ο κ. Λίτινας και τα οποία έργα δεν ήταν και λίγα, έγιναν με κόπο και «...ανεκόπει η πορεία προς τα κάτω», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Θεωρεί το έργο που θα παραλάβει η νέα σύνθεση της διοίκησης, γερή βάση από όπου δύναται να συνεχίσουν προσδοκώντας ακόμα καλύτερες μέρες.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία