Η Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση για την ανέγερση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αντικείμενο τα απαιτούμενα τεχνικά στοιχεία του οικοπέδου, που απαιτείται για την ανέγερση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Η ερώτηση απευθύνεται προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στο κείμενο της αναφέρονται τα εξής:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου στεγάζεται σήμερα σε ένα κτίριο, το οποίο ανεγέρθηκε πριν από πενήντα χρόνια και προστέθηκε σε αυτό πτέρυγα την δεκαετία του ?80.

Φέτος ολοκληρώνεται η νέα πτέρυγα του κτιριακού συγκροτήματος, η οποία θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ιδρύματος.

Ωστόσο γενική διαπίστωση είναι, ότι οι κτιριακές υποδομές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες ενός ιδρύματος παροχής υπηρεσιών υγείας και δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών.

Για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση έχει εκφράσει την πολιτική βούληση της να ανεγερθεί νέο σύγχρονο και λειτουργικό Νοσοκομείο στο Ρέθυμνο και έχει ζητήσει από τις τοπικές Αρχές την εξεύρεση κατάλληλης οικοπεδικής έκτασης.

Η ΔΕΠΑΝΟΜ, αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας απέστειλε κλιμάκιο τεχνικών, το οποίο εξέτασε όλες τις προτεινόμενες εκτάσεις και προέκρινε ένα συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μετά από σχετικό αίτημα προς το ίδρυμα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε και προσφέρει για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου μια έκταση διαφορετική από αυτή που είχε προκρίνει η ΔΕΠΑΝΟΜ.

Κατόπιν των παραπάνω και επειδή το θέμα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ατέρμονες συζητήσεις γύρω από τα θέματα των απαιτούμενων εκτάσεων   

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια τεχνικά στοιχεία πρέπει να διαθέτει το κατάλληλο οικόπεδο για την ανέγερση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου με δυναμικότητα 300 κλινών (επιφάνεια οικοπέδου, ελάχιστες διαστάσεις, επιτρεπόμενη κάλυψη και δόμηση, απόσταση από το οδικό δίκτυο κλπ). »


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία