Κλειστά τα καταστήματα σήμερα. Γενική απεργία.

Εκτύπωση

                ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ 22/10.


22/10/2008

Σήμερα οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι του Ρεθύμνου, μαζί με τους συναδέλφους όλης της Ελλάδας, κλείνουμε τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις μας (μετά τις αποφάσεις των Δ.Σ. Ε.Σ.Ε.Ε., Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) .

 Κλείνουμε για να διαμαρτυρηθούμε και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας, τους πελάτες μας, τους συμπολίτες μας ότι δεν θα επιτρέψουμε τον αφανισμό των μικρομεσαίων, αυτών που κάθε κυβέρνηση χαρακτηρίζει σαν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας, εννοώντας μάλλον του φορολογικού συστήματος!

 

Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή του άρθρου 14 του νέου φορολογικού νόμου και ζητάμε την κατάργηση του.

 

Δεν είναι δυνατόν να καταργείται το αφορολόγητο όριο των 10.500  με συνέπεια τον επί πλέον φόρο των 1650  (μαζί με την προκαταβολή φόρου) για κάθε επαγγελματία, για κάθε έμπορο το 2008.

 

Δεν είναι δυνατόν η αποτυχία της διαχείρισης των οικονομικών να βαπτίζεται σαν επιχείρηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αυτής που ο μηχανισμός του Κράτους αδυνατεί να συλλάβει από το λαθρεμπόριο, το παραεμπόριο και την παραοικονομία.

 

Φτάνει πια η στοχοποίηση και η κατασυκοφάντηση συλλήβδην των μικρομεσαίων, καλώντας τους να αντιμετωπίσουν και την Διεθνή οικονομική κρίση.

 

Λέμε όχι στους αιφνιδιασμούς!

 

Δεν ανεχόμαστε να μας αποκαλούν φοροφυγάδες εμάς που καταβάλαμε το 2007, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, 3.391 ? φόρο ό καθένας μας (αναλογικά-μέσος όρος).

 

2007

Μέσος Ετήσιος Φόρος που καταβλήθηκε

Μέσο Ετήσιο
Δηλωθέν Εισόδημα

Έμποροι, Επαγγελματίες,

Βιοτέχνες, Βιομήχανοι

3.391

25.702

Ελεύθεροι Επαγγελματίες

4.840

32.175

Μισθωτοί

1.552

17.172

 

Διεκδικούμε φορολογική δικαιοσύνη.
  • Διεκδικούμε σύγχρονο και σταθερό φορολογικό πλαίσιο.

 

 

Κλείνουμε επίσης για να δηλώσουμε την αντίθεση μας στην υποχρηματοδότηση του ασφαλιστικού μας ταμείου του Ο.Α.Ε.Ε., του δευτέρου σε δυναμικότητα ταμείου της Χώρας που έχει 2.400.000 ασφαλισμένους εκ των οποίων 881.000 άμεσα ασφαλισμένους, 304.000 συνταξιούχους και 1.211.000 μέλη οικογενειών.

 

Ο Ο.Α.Ε.Ε., το ταμείο μας, είναι ο χειρότερος χρηματοδοτούμενος Ασφαλιστικός Οργανισμός στην Ελλάδα. Η ετήσια επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού ανά συνταξιούχο ήταν για το 2007 :

 

ΟΓΑ

4.930 ?

ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

3.666 ?

ΝΑΤ

14.894 ?

ΤΑΠ - ΟΤΕ

9.346 ?

ΟΑΠ - ΔΕΗ

16.212 ?

ΟΑΕΕ

627 ?   !!!

 

 

  • Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
  • Άρση των ασφαλιστικών ανισοτήτων.

 

 

Διεκδικούμε να θεσμοθετηθεί ΤΩΡΑ σταθερή χρηματοδότηση (ποσοστό επί του Α.Ε.Π.), που να καλύπτει τις ανάγκες του Ο.Α.Ε.Ε.

 

Την ημέρα της απεργίας θα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα και όλες οι εμποροβιοτεχνικές επιχειρήσεις του Ρεθύμνου.

 

Αναλυτικά: εμπορικά καταστήματα, κοσμηματοπωλεία-ωρολογοποιία, αρτοποιεία, βενζινάδικα, κουρεία - κομμωτήρια, επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ασφαλιστικά, μεσιτικά γραφεία και γενικά κάθε επαγγελματική, βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητα.

 

 

 

 

 

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ρεθύμνου 

 

Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία