Για περάστεεε... για περάστεεεε, εδώ η καλή θεσούλα!!!

Εκτύπωση

Για περάστεεε.... για περάστεεεε,
εδώ η καλή θεσούλα!!!


της Ελπίδας
Δημακοπούλου
  

Κάθε βδομάδα ανακοινώνονται στον Τύπο χιλιάδες θέσεις εργασίας:
"15.234 .... προσλήψεις στο Δημόσιο".

Ενόψει της «οικονομικής κρίσης» λοιπόν που δεν λείπει τους τελευταίους 4-5 μήνες από κανένα δελτίο ειδήσεων και ενόψει των χιλιάδων ανθρώπων που απολύονται καθημερινά, ο πενταψήφιος αυτός αριθμός θέσεων εργασίας φαντάζει σαν μια τεράστια όαση με άφθονο γάργαρο νερό για να ξεδιψάσει κάθε αναζητών εργασία.
Αλλά τι εργασία είναι αυτή που θα τον "ξεδιψάσει" και για πόσο καιρό?

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι θέσεις εργασίας που κυκλοφορούν στην αγορά σαν ευκαιρίες, αντιπροσωπεύουν την αμφίβολη ασφάλιση, την προσωρινότητα και την μόνιμη ανασφάλεια για το μέλλον, μιας και πρόκειται για εποχιακούς και συμβασιούχους που δε θα να γίνουν ποτέ "ισάξιοι" με τους μόνιμους (που τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση) όσο κι αν τους αφήνουν να ελπίζουν.

Και ποιοι είναι αυτοί που τους αφήνουν να ελπίζουν?: οι πρώην, οι νυν και οι επόμενοι.

Αυτοί που θέλουν να συνδέσουν την εκλογή τους στο αξίωμα, με την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας και να γίνει αυτή η σύνδεση δεσμός, γιατί πάνω από 6 (ανανεώσεις) είναι δεσμός.

Έχει γίνει πλέον γνωστό το κόλπο! Αλλά είπαμε έρχεται κρίση και οι άνεργοι πληθαίνουν! Τρέξτε όλοι να γίνεται συμβασιούχοι, αλλά μην ξεχάσετε να δώσετε τα στοιχεία σας (όνομα και εκλογική περιφέρεια) στη γραμματέα του πολιτευτή, γιατί ο δεσμός που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να είναι δυνατός για να αντέξει σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις!  

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία