Νεώτερες δηλώσεις στο θέμα του

Εκτύπωση
ο Κος Μύρων Λαγουβάρδος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, της κίνησης των πολιτών για την απόκτηση καραβιού για το Ρέθυμνο, έδωσε δήλωση σε Ρεθυμνιώτικο forum σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Καραβιού.

του Βασίλη Κασιμάτη
16/10/2008

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΥ
Αγαπητοί συμφορουμίστες,

Επειδή έχει αναπτυχθεί ένας διάλογος στο φόρουμ, μάλιστα σε δύο διαφορετικά τόπικ, θα ήθελα να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους.

Είμαι μέλος της κίνησης πολιτών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού. Αυτή η κίνηση έχει αρχίσει να συνευρίσκεται απο τον Ιούλιο και σταδιακα φτάσαμε στην άτυπη συγκέντρωση της 21 Σεπτέμβρη, στην αίθουσα της Περιηγητικής, όπου και με ανοικτό κάλεσμα μπήκε στην ομάδα όποιος ήθελε να βοηθήσει στο θέμα.

Ποιό θέμα είναι αυτό;
Η σύσταση ναυτιλιακής εταιρείας πολυμετοχικής βάσης για την αγορά συμβατικού τύπου πλοίου για τη γραμμή Ρέθυμνο - Πειραιάς.

Πως θα φτάσουμε ως εκεί;
Με την οργάνωση πανρεθυμνιώτικης συνάντισης ώστε να παρθεί η απόφαση από όσο περισσότερους ρεθυμνιώτες γίνεται. Δεν μπορούμε λοιπόν να κρύψουμε η να διαστρεβλώσουμε τίποτα, από τη στιγμή που αποφασίσαμε να γίνονται όλα σε ανοικτό κοινό.

Τώρα σε ότι αφορά τα ζητήματα της δεύτερης ομάδας όσο και της πρότασης Βαρδινογιάννη, έχω να πω τα εξής.
Η δεύτερη ομάδα όντως εκδήλωσε ενδιαφέρον, όχι με κάποια συγκεκριμένη πρόταση, να συνεργαστούμε. Επειδή απο τότε δεν είχαμε νεα τους, ήρθαμε σε επαφη μαζί τους κατα τη διάρκεια μιας συγκέντρωσής μας και μας υποσχέθηκαν ότι θα μας μιλήσουν σύντομα. Απο τότε τίποτα νεώτερο. Εμείς ποτέ δεν αποκλείσαμε κανένα που θέλει να συνδράμει, αρκεί να συμφωνούμε σε κάποια βασικά σημεία που αφορούν κυρίως τη πολυμετοχικότητα. Απο τη μεριά μας έχουμε ήδη κάνει αρκετά σοβαρή εργασία στα θέματα του καταστατικού και των οικονομοτεχνικών για να έχουμε μια σοβαρή παρουσία ενώπιον του κόσμου που θα έρθει στη συνάντιση και να δώσουμε πειστικές απαντήσεις σε ερωτήματα που θα τεθούν.

Σε ότι αφορά τη πρόταση Βαρδινογιάννη ισχύουν περίπου τα ίδια. Όντως έγινε προφορική πρόταση στην Αθήνα, ενώπιον του υπουργού. Το θέμα είναι ότι μια προφορική πρόταση κάθε άλλο παρά δεσμευτική είναι και σίγουρα υπάρχουν αρκετά σημεία που παραμένουν αδιευκρίνιστα. Εξάλλου απο τη μεριά μας έχουμε πεί ότι μόνο η εταιρεία που θα ιδρυθεί νομιμοποιείται να λάβει μια τέτοια απόφαση και μη ξεχνάμε ότι ζητούμενο για μας είναι η μόνιμη λύση του προβλήματος.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι τις επόμενες ημέρες θα βγούν στη δημοσιότητα και τα ονόματα της συντονιστικής και τέλος στο "Μελίνα Μερκούρη" στις 26 Οκτώβρη πιστεύουμε ότι το Ρέθυμνο θα πάρει μια απόφαση. Το ποιά θα είναι θα το ξέρουμε τότε. Εμείς πάντως δεν μιλάμε εκ μέρους κανενός.

Μύρων Λαγουβάρδος

Ύ.Γ. Περίπου τα ίδια θα διαβάσετε και σε ένα blog που έχω ετοιμάσει. Επειδή είμαι καινούριος στο τομέα σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και ελπίζω στη κατανόησή σας. karavistorethymno.wordpress.com
________________________________________________________________________
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητέ κύριε Λαγουβάρδο.
Χαίρομαι που επιτέλους βγήκε κάποιος από τη συντονιστική επιτροπή σας και παίρνει θέση στα θέματα που αφορούν όλους μας.
Καταρχήν επιτρέψτε μου να συστηθώ.
Είμαι ο Βασίλης Κασιμάτης, εκδότης της Δωρεάν μηνιαίας εφημερίδας και της ημερήσιας ηλεκτρονικής ? «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ»
Θα συμφωνήσω με το μεγαλύτερο μέρος του post σας εντούτοις όμως θα ήθελα να σταθώ σε 2 σημεία και να παρατηρήσω τα εξής:
Είπατε?:

Παράθεση:
"Η δεύτερη ομάδα όντως εκδήλωσε ενδιαφέρον, όχι με κάποια συγκεκριμένη πρόταση, να συνεργαστούμε. Επειδή απο τότε δεν είχαμε νεα τους, ήρθαμε σε επαφη μαζί τους κατα τη διάρκεια μιας συγκέντρωσής μας και μας υποσχέθηκαν ότι θα μας μιλήσουν σύντομα. Απο τότε τίποτα νεώτερο."

Η 2 ομάδα που επισήμως έχει πλέον το όνομα Ν.Ν.Ε.Ρ. (Νέα Ναυτιλιακή Εταιρία Ρεθύμνου) έχει ήδη επικοινωνήσει με τη δική σας ομάδα και με ξενίζει το γεγονός ότι δε το γνωρίζετε.

Πως τα γνωρίζω τώρα αυτά? Απλό.
Ο εκπρόσωπος της ΝΝΕΡ επικοινώνησε με την εφημερίδας μας και με μένα προσωπικά πριν περίπου 3 βδομάδες και μας ανακοίνωσε τις προθέσεις και τις θέσεις τους. Είναι 5μελής ομάδα επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε Αθήνα και Κρήτη (οι 3 Ρεθυμνιώτες) που εντός των μελών τους έχουν και ένα «δυνατό χαρτί» από το χώρο της ναυτιλίας.
Μου ζήτησαν να τους φέρω σε επαφή με τη συντονιστική επιτροπή της «Κίνησης Πολιτών» όπως την ονομάζεται και ας δανειστούμε το τίτλο αυτό μιας και «καθίζει» ωραία επί της παρούσης, για να μην μπερδευτούμε. "Κίνηση Πολιτών" οι μεν, ΝΝΕΡ οι δεν!

Τους έφερα λοιπόν σε επαφή πριν 10 μέρες περίπου με κάποιους και ξανά τους έφερα σε επαφή τελευταίως (πριν μια εβδομάδα) με τον Νομαρχιακό σύμβουλο και μέλος επίσης της συντονιστικής επιτροπής της «Κίνησης Πολιτών» το κύριο Γιάννη Νικολούδη.
Συνεπώς οι ΝΝΕΡ δεν έχει αγνοήσει τη «Κίνηση Πολιτών», απεναντίας είναι σε ?ανοιχτή πλέον γραμμή?! Και εδώ τίθετε το ερώτημα γιατί δεν το γνωρίζεται εσείς όπως και κάποιος άλλος παό την επιτροπή σας από όσων γνωρίζω.
Μάλιστα και σαν ΝΝΕΡ έχουν ανβάσει και σελίδα στο internet καθώς επίσης με το ίδιο nickname έχουν γραφτεί και στα 2 forum του Ρεθύμνου (goodnet.gr & rethimno.gr/agorapress.gr) όπου έχουν δώσει και κάποιες ανακοινώσεις.
Επειδή έχω προσεγγίσει το θέμα δημοσιογραφικά καταρχήν θέλω να ενημερώσω το αναγνωστικό κοινό ότι αντιπαλότητα από αυτά που γνωρίζω δεν υπάρχει σε κανένα βαθμό , τολμώ δε να πω ότι ο Ρεθυμνιώτης είναι εξασφαλισμένος όσο οι 2 ομάδες έχουν ως κοινή γραμμή τις δικλίδες ασφάλειας που πολλάκις έχουν ειπωθεί στο Τύπο, αποσπάσματα του οποίου (links-σύνδεσμους) έχω παραθέσει σε παραπάνω post.

Η 2 παρατήρηση που έχω να κάνω αφορά τη δήλωση σας:
Παράθεση:
"Σε ότι αφορά τη πρόταση Βαρδινογιάννη ισχύουν περίπου τα ίδια. Όντως έγινε προφορική πρόταση στην Αθήνα, ενώπιον του υπουργού. Το θέμα είναι ότι μια προφορική πρόταση κάθε άλλο παρά δεσμευτική είναι και σίγουρα υπάρχουν αρκετά σημεία που παραμένουν αδιευκρίνιστα. "

Αυτό εννούσα όταν έγραψα σε παραπάνω post ότι πρέπει να κρατάμε "μικρό καλάθι όταν ακούμε τέτοια πυροτεχνήματα". Διότι πυροτεχνήματα ή άλλου είδους τεχνήματα θεωρώ αυτές τις κινήσεις που σκοπό έχουν - προπαραμονή της Γενικής Συνέλευσης στο Μελίνα Μερκούρη (στις 26) - να θολώσουν το τοπίο.
Χαίρομαι μάλιστα που και εσείς αποσαφηνίζεται την ανυπαρξία συγκεκριμένης πρότασης προς τη συντονιστική επιτροπή, από πλευράς Βαρδινογιάννη και που επικυρώνεται ταυτόχρονα αυτό που γράφτηκε σε άρθρο μας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα εδώ? http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=56

Τέλος να επισημάνω ότι στηρίζουμε τη προσπάθεια που γίνετε και προβάλουμε όλες τις κινήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο με στόχο οι Ρεθυμνιώτες αφενός να είναι ενήμεροι και αφετέρου όταν έρθει η ώρα για το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΡΑΒΙ, να είναι έτοιμοι να στηρίξουν μια πολυμετοχική εταιρία που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων μας.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή δήλωση στο τηλέφωνο 2831058852, στα γραφεία της εφημερίδας.

Βασίλης Κασιμάτης

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία