O Λαμπίρης στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών και τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της ΝAΡ

Εκτύπωση

Στο πλαίσιο των επαφών με θεσμικούς εκπροσώπους και φορείς του Ρεθύμνου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης επισκέφθηκε την Παρασκευή 27-02-09, το τοπικό γραφείο του Κέντρου Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών και τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου.

Στο Κέντρο Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών ο κ. Λαμπίρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κέντρου και Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργο Παπαδάκη, τον αναπληρωτή πρόεδρο και πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Μανώλη Παπυράκη, την επικεφαλής της Διεύθυνσης κ. Μαρία Ζαχαράκη, καθώς και στελέχη του Κέντρου, οι οποίοι αναφέρθηκαν λεπτομερώς στην πλούσια δράση του φορέα τους, αλλά και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα τονίστηκε η αναγκαιότητα να καταβληθούν άμεσα οι οφειλόμενες πιστώσεις από τον ΟΚΑΝΑ για την κάλυψη των στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών, καθώς και το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης.

Η Διεύθυνση του Κέντρου παρέδωσε στον βουλευτή σχετικό υπόμνημα με αναφορά στα σημαντικότερα προβλήματα προκειμένου να προωθηθούν στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ο κ. Λαμπίρης συνεχάρη τα στελέχη του Κέντρου για τις υπηρεσίες που προσφέρουν προκειμένου να αποτρέψουν τους νέους από τέτοιου είδους εξαρτήσεις.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ερώτηση που είχε υποβάλει στον αρμόδιο υπουργό, καθώς και στην τοποθέτηση ? παρέμβασή του, πριν μια εβδομάδα, στην Υποεπιτροπή της Βουλής για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση του Προβλήματος των Ναρκωτικών, οπότε και κατέστησε σαφές ότι η έλλειψη εξασφάλισης επαρκούς χρηματοδότησης δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας και επιβίωσης του σημαντικού αυτού Κέντρου.

Τέλος δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο και τον αρμόδιο επί της υγείας υφυπουργό κ. Μάριο Σαλμά για τη διευθέτηση αυτών των ζητημάτων.                                                                         

Στη Διεύθυνση Πολεοδομίας ο κ. Λαμπίρης συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Διευθυντή κ. Μιχάλη Δεληγιαννάκη, καθώς και με εργαζόμενους της Υπηρεσίας.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης ενημέρωσε τον καθηγητή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία λόγω έλλειψης προσωπικού και κατά συνέπεια για την καθυστέρηση στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα όπως το Φράγμα των Ποταμών ο κ. Δεληγιαννάκης τόνισε ότι είναι αναγκαία η απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης για τη ζώνη προστασίας στην περιοχή και εξέφρασε την επιφύλαξή του για το εάν και κατά πόσο θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα της νομιμοποίησης των ορίων 61 οικισμών στο Ρέθυμνο, με την τροπολογία που πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή.

Ο κ. Λαμπίρης υπενθύμισε την ερώτηση για τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας και τη βελτίωση της παραγωγικότητας στην Πολεοδομία Ρεθύμνου,  που είχε καταθέσει στον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Σουφλιά, καθώς και τις πολλές παρεμβάσεις του για το γνωστό θέμα της ζώνης των 800μ., δηλαδή τις ερωτήσεις στον αρμόδιο Υπουργό, συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ  και κατάθεση σχετικής τροπολογίας.

Αν υπάρξει κάποια θετική έκβαση στο θέμα των οικισμών, είπε, θα είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας φορέων του Νομού και όλων των ενδιαφερομένων πολιτών που όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψαν να αγωνίζονται για την επίλυση του προβλήματος.

Κατέληξε δε με την ευχή να δοθεί επιτέλους λύση σε αυτό το ζήτημα που τα δύο τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα και λειτουργεί αναχρονιστικά στην ανάπτυξη του Ρεθύμνου.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία