Ποδηλατικός αγώνας «Ανάβαση Aρκαδίου»

Εκτύπωση
Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι ο ποδηλατικός αγώνας «Ανάβαση Aρκαδίου», θα ενταχθεί από φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ολοκαυτώματος.

Oπως θα διαπιστώσετε και από την επιστολή του προέδρου μας κυρίου Λιανού προς την νομαρχία, το τμήμα ποδηλασίας Ρεθύμνου, Α.Ο.Πηγασος, με την έγκριση της ΕΟΠ (ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας) θα διοργανώσει για πρώτη φορά ,αυτόν τον σημαντικό αγώνα ο οποίος είναι ο τελευταίος αγώνας του καλεντεριού και μετρά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πόντων.
Τα φιλικά ποδηλατικά σωματεία των Χανίων , αλλά και του Ηρακλείου, θα δώσουν δυναμικό παρόν για να στηρίξουν αυτήν μας την προσπάθεια. Επιθυμία μας είναι όμως ο αγώνας αυτός να αποκτήσει και εθνική εμβέλεια , προσκαλώντας επίσημους αθλητές από όλη την ελλάδα.


Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως είναι απαραίτητοι και οι χορηγοί οι οποίοι θα κληθούν να συμβάλλουν στην κάλυψη των εξόδων που προκύπτουν από την διαμονή κ διατροφή για δύο ημέρες των αθλητών και επίσημων κριτών/αλυταρχών.

Πιστεύω ότι η κοινωνία του ρεθύμνου μόνο καλά θα αποκομίσει από την επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας σε πολλά επίπεδα.
Προβολή σε όλη την χώρα, αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος από Ελληνες για τους νεκρούς τουριστικά μήνες, παράδειγμα θετικό για την νεολαία κλπ
Και μόνο η εικόνα 100 με 150 αθλητών ποδηλασίας στους δρόμους της πόλης μια περίοδο που η τουριστική σεζόν μας έχει ουσιαστικά εκπνεύσει, μόνο θετική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει. Η επίδραση στην τοπική οικονομία θα είναι μακροπρόθεσμα πολύ θετική , αφού οι ευχαριστημένοι αθλητές , κριτές & παράγοντες θα ξανάρθουν στον τόπο μας με τις οικογενειές τους ή και συναθλητές για προπονητικά τριήμερα-πενθήμερα κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Επίσης θα αναπτυχθεί ο ποδηλατικός πολιτισμός του τόπου μας και θα μπεί και το Ρέθυμνο στον χάρτη των σημαντικών ποδηλατικών αγώνων.

Η μεγάλη επιτυχία των αγώνων που γίνονται στα χανια (βλ.Μάχη της Κρήτης , Βενιζέλεια) οι οποίοι μάλιστα έχουν εξελιχθεί και σε διεθνείς , αποτελούν το παράδειγμά μας.
Ελπίζουμε ότι με την βοήθεια και τη στήριξη αυτής της εκδήλωσης από τοπικούς επιχειρηματίες με δεδομένη την αγάπη τους για το Ρέθυμνο, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε έναν άψογο, ασφαλή και υψηλού επιπέδου αγώνα που θα προάγει και ταυτόχρονα διαφημίσει την πόλη και τον νομό μας , μέσω του κάθε ποδηλάτη, σε όλη την χώρα.


Το τμήμα ποδηλασίας Ρεθύμνου, Α.Ο.Πηγασος,

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία