Οδηγίες για τα σαρακοστιανά εδέσματα από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΝΑΡ

Εκτύπωση

Οδηγίες για τα σαρακοστιανά εδέσματα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου κος Αναστάσιος Τριποδιανάκης χθές 27/02/09 ενόψει του εορταστικού τριημέρου του καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου


Έδωσε οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές των σαρακοστιανών εδεσμάτων, ώστε να αποτραπούν οι τροφικές διαταραχές ενώ στη συνέχεια μίλησε και για τους ελέγχους που πραγματοποιεί η υπηρεσία στην αγορά.

Έτσι λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα θαλασσινά, όπως είναι τα οστρακοειδή, για τυχόν αλλοιώσεις τα οποία θα πρέπει να προέρχονται από ελεγχόμενες περιοχές. Στα προϊόντα που είναι συσκευασμένα θα πρέπει να ελέγχεται η ημερομηνία παραγωγής και λήξης, εάν παρουσιάζουν διαφορετικές αποχρώσεις και κηλίδες σε περίπτωση που δεν είναι συσκευασμένα και αν υπάρχουν σημεία οξείδωσης όταν πρόκειται για κονσέρβα.
 
Επιπλέον ο κος Τριποδιανάκης είπε ότι η υπηρεσία έχει ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στην αγορά χωρίς να έχει προκύψει μέχρι τώρα κάποιο πρόβλημα.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και την ημέρα της Κ. Δευτέρας.     


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία