Μασκαρά, Γκρέκο μασκαρά! Ο Πολιτευτής της ΝΔ Κωστής Σχοινάς για την άγονη γραμμή

Εκτύπωση
 Μασκαρά, Γκρέκο μασκαρά!
Ο Σχοινάς για την άγονη γραμμή

Με αιχμηρή δήλωση του στα τοπικά Μ.Μ.Ε.  παρενέβη εκ νέου ο Κωστής Σχοινάς στο «καίριας σημασίας» ζήτημα της ακτοπλοϊκής γραμμής του Ρεθύμνου με τον Πειραιά, «μιας και αφορά μία βασική «ανταγωνιστική υποδομή» για ένα νησιωτικό τουριστικό προορισμό όπως είναι το Ρέθυμνο».

   Αναδεικνύοντας το θέμα και τις συνέπειες του για τον τόπο, ο Κωστής Σχοινάς μίλησε για «ένα σύστημα δυνάμεων, ένα ιδιότυπο πολιτικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό κατεστημένο» που έχει μοναδικό μέλημα την «προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων». Ζητώντας από τους εκπρόσωπους του Ρεθύμνου να δώσουν πειστικές απαντήσεις, ο Κωστής Σχοινάς έθεσε θέμα συνέργειας σε επιχειρηματικά παιχνίδια και εξυπηρέτησης «γόνιμων συμφερόντων», καθιστώντας το νομό «άγονη περιοχή».

   Όλα αυτά, μετά την προκλητική, σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, απόφαση να χαρακτηριστεί «άγονη» η γραμμή του Ρεθύμνου, και να επιδοτηθεί η εκ νέου δρομολόγηση πλοίου.

Ακολούθως το κείμενο της ομιλίας του.
 

Κωστής Σχοινάς: «Μασκαρά, Γκρέκο μασκαρά!»

Δήλωση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρέθυμνο - Πειραιάς

Φαίνεται πως στο Ρέθυμνο διαδραματίζονται εδώ και πολλά χρόνια, σκηνές από το θέατρο του παραλόγου.
Πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, ένα σύστημα δυνάμεων, ένα ιδιότυπο πολιτικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό κατεστημένο.
Μοναδικό του μέλημα, η προώθηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών και οικονομικών συμφερόντων. 

Το σύστημα αυτό υπερβαίνει και καταργεί στην πράξη τις υπαρκτές πολιτικές και ιδεολογικές αντιπαλότητες. Συνοδοιπόροι αυτού του κατεστημένου είναι και όλοι αυτοί που αρέσκονται να καταγγέλλουν την κυβέρνηση, να υψώνουν αντιπολιτευτικές κορώνες, και να καταφεύγουν σε ανέξοδες διακηρύξεις.
Μαζί με το καρναβάλι στο Ρέθυμνο έχει σχεδιαστεί και η δρομολόγηση του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», στην «άγονη γραμμή» Πειραιάς-Ρέθυμνο.

«Μασκαρά, Γκρέκο μασκαρά!»

Και όλα αυτά μετά τη μακρά διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που επί πολλά είχε ο νομός μας με την πρωτεύουσα. Μια διακοπή, που όπως φάνηκε, εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό και οικονομικό σχέδιο: να αποσπάσει η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία τη γενναία επιδότηση, σε μια στιγμή μάλιστα οξείας οικονομικής κρίσης.

Είναι προκλητική -τολμώ να πω- συνιστά σκανδαλώδη ρύθμιση η απόφαση να χαρακτηριστεί άγονη γραμμή η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με το Ρέθυμνο.

Πριν γιορτάσουμε όλοι μαζί τον καρνάβαλο, καλό θα ήταν να βγάλουμε τις μάσκες και να απαντήσουμε σε κάποια καίρια ερωτήματα.
Προσωπικά θα ήθελα να θέσω δημοσίως τα ερωτήματά μου προς τους εκπροσώπους του νομού μας, προς τους κοινοβουλευτικούς -ιδιαίτερα των δύο μεγάλων κομμάτων- αλλά και προς τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, το Δήμαρχο και τον Νομάρχη. 

1      Συμφωνείτε; Δέχεστε; Συναινείτε, σ? αυτή τη σκανδαλώδη και προκλητική ρύθμιση;

2      Πιστεύετε αλήθεια ότι η δρομολόγηση ενός τέτοιου πλοίου μπορεί να καλύψει τις αυξημένες και οξυμμένες ανάγκες επιβατών, τουριστών, εμπορευμάτων του νομού μας;

 Τα ερωτήματα αυτά επιζητούν απάντηση.
Οφείλετε όλοι να πάρετε σαφή και καθαρή θέση. Διαφορετικά, θα γίνετε συνεργοί σ? ένα οικονομικό και επιχειρηματικό παιχνίδι και θα φέρετε για πολλά χρόνια τη ρετσινιά της εξυπηρέτησης «γόνιμων συμφερόντων», καθιστώντας το νομό μας «άγονη περιοχή».« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία