Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ κος Ν. Χουντής μίλησε στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ μιλάει για τις προτάσεις του κόμματός του και για την οικονομική κρίση της χώρας

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες 26 Φεβρουαρίου ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού κος Νίκος Χουντής.
της Ελπίδας
Δημακοπούλου


Η Συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συνέλευσης των μελών και φίλων του ΣΥΝ που ακολούθησε στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στην Παλιά Πόλη, κατά την οποία ο Γραμματέας της ΚΠΕ και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου κ. Ανδρέας Ξανθός παρουσίασαν την προγραμματική πρόταση που ενέκρινε το πρόσφατο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος ως «συμβολή του ΣΥΝ στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αρχικά ο κος Χουντής μίλησε για τα δύο θέματα που απασχόλησαν το Διαρκές Συνέδριο που μόλις τελείωσε και τα οποία είναι η προετοιμασία και η τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και η προγραμματική πολιτική η οποία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, βασίζεται στην κρίση των εργαζομένων και των κοινωνικών στρωμάτων που το κόμμα θέλει να απευθύνεται και που «...πληρώνει τα βάρη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών αυτής της Κυβέρνησης και της προηγούμενης» είπε ο κος Χουντής.
Μίλησε επίσης για την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα λέγοντας πως στο πρόγραμμα του ΣΥΝ περιλαμβάνονται προτάσεις για άμεση λύση των προβλημάτων, για θετική διέξοδο της εθνικής οικονομίας από την κρίση και προτάσεις για πιο παραγωγική πολιτική.
Κατηγόρησε παράλληλα την πολιτική συναίνεσης του Κ. Καραμανλή και την «καταστροφική πολιτική», όπως την αποκάλεσε, που όχι μόνο δεν θα βγάλει τη χώρα από την κρίση αλλά θα επιδεινώσει τη θέση της. Τέλος πρότεινε μείωση των δαπανών στο κομμάτι των αμυντικών εξοπλισμών, αύξηση στους φόρους των μεγάλων επιχειρήσεων, αύξηση των δημοσίων δαπανών, ενίσχυση του εισοδήματος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, εξασφάλιση μορφών εργασίας πλήρους απασχόλησης, εθνικοποίηση και κοινωνικός έλεγχο ενός τουλάχιστον μέρους του χρηματοπιστοτικού συστήματος. 

Σε ερώτηση του Βασίλη Κασιμάτη, εκδότη της "Ρεθεμνιώτικης Αγοράς" για το αν πρόκειται να υπάρξει στο προσεχές μέλλον κάποια "έκλπηξη" συνεργασίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κος Χουντής απάντησε πως έτσι όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα και με την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας. Αφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπλευσης σε περίπτωση βασικής αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ.


   


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία