Ανοιχτή επιστολή του κ Κ. Πολοπετράκη, μέλος της Cretan Lines

Εκτύπωση

Οι θέσεις μου ως μέλος του Προσωρινού Δ.Σ. των
" ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ Συν.Π.Ε >" 
«CRETAN LINES»

Κυρίες & κύριοι,

Καλούμαστε να διοικήσουμε μια Ναυτιλιακή Οικονομική Μονάδα  με  στόχο την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ του νομού και το ΠΛΟΙΟ η τα ΠΛΟΙΑ της να είναι εργαλεία ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  του Νομού, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το νομό.
Η παραπάνω Ναυτιλιακή Οικονομική Μονάδα Θα πρέπει:
Να διοικείται με  ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια χωρίς να  Παραβλέπεται ο Κοινωνικός της χαρακτήρας.
Οι Αποφάσεις  να Λαμβάνονται κατά Συγκεκριμένο και Θεσμοθετημένο τρόπο όπως ορίζει σήμερα, το καταστατικό.
Η Διαχείριση να περιχαρακώνεται από ασφαλιστικές δικλείδες, να ενημερώνεται το κοινό για την πορεία αγοράς συνεταιριστικών μερίδων  οποιουδήποτε χρηματικού τους αντικρίσματος, να διασφαλίζονται τα Κεφάλαια των συνεταίρων
Να περιγραφούν οι Βραχυχρόνιοι στόχοι ( 5 ετίας ), ώστε να  δημιουργηθεί το απαραίτητο χρονοδιάγραμμα του έργου  που έχει αναληφθεί από το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.
Να προσδιοριστούν ποια θα είναι τα Άμεσα οφέλη κάθε ενός ατόμου, που θα αγοράσει Συνεταιριστικές Μερίδες και θα είναι Συνεταίρος π.χ  Τι έκπτωση θα έχει για αγορά ενός Εισιτηρίου ο Συνεταίρος σε σχέση με εκείνον που Δεν είναι Συνεταίρος ???
Να Αναδειχθεί  η Συμβολή της πρώην  ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΗΣ στην Ανάπτυξη του Νομού τα τελευταία 25 χρόνια.
Να Προσδιοριστούν  ποια είναι τα Διαφυγόντα οφέλη   του Νομού και των κατοίκων του  από την  Μη υλοποίηση  Δρομολογίου προς τον ΠΕΙΡΑΙΑ και από τον ΠΕΙΡΑΙΑ.

Επιπλέον των παραπάνω  θα ήθελα να Αναφερθώ και να καταθέσω μερικές απόψεις , προ συζήτηση, για τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθεί μελλοντικά, για το συμφέρον του, ο Συνεταιρισμός.
Δεν απορρίπτεται κανένας τρόπος Προσέγγισης πιθανών συνεταίρων, όμως πιστεύω ότι μόνο η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ, με έναν προς έναν Ρεθεμνιώτη  και η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του από κάθε έναν από  εμάς θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η αγορά 1ας τουλάχιστον Συνεταιριστικής Μερίδας από κάθε ένα ( Ρεθεμνιώτη.)

Κυρίες & κύριοι,

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ είναι Το ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Παραπάνω ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ σε ΜΟΝΙΜΗ  και  ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ, μόνο η ΝΕΟΣΥΣΤΑΘΕΙΣΑ "CRETAN LINES"  μπορεί να το ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ την αγορά ΔΥΟ ΠΛΟΙΩΝ, σε Διάστημα από Σήμερα 5.ετών.
ΔΕΝ θα πρέπει ποτέ να αποκλίνουμε από τον παραπάνω προγραμματισμό.

ΔΕΝ είναι ΔΥΝΑΤΟΝ να ΑΓΟΡΑΣΘΕΙ το ΠΡΩΤΟ πλοίο Των "CRETAN LINES" ΑΜΕΣΑ. ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ  λοιπόν τι κάνουμε στο ενδιάμεσο διάστημα?

Ορισμένες σκέψεις σχετικά με την ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΠΛΟΙΟΥ καλό είναι να συζητηθούν.

Για την ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΠΛΟΙΟΥ Χρειάζονται άμεσα, ΧΡΗΜΑΤΑ , ΧΡΟΝΟΣ, ΓΝΩΣΗ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΥΠΟΔΟΜΗ ( σε ΡΕΘΥΜΝΟ, ΠΕΙΡΑΙΑ  κλπ) καθώς και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ,

Για να μπορέσουμε ,σε λίγο χρόνο, το Ρέθυμνο να ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ με τον ΠΕΙΡΑΙΑ , ΔΕΝ φαίνεται να υπάρχει άλλη επιλογή παρά μία ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ της CRETAN LINES με Ναυτιλιακή εταιρία που να ΕΧΕΙ  ΣΗΜΕΡΑ ότι εμείς ΔΕΝ έχουμε.

Στην Παραπάνω συνεργασία, εμείς, η "CRETAN LINES" , θα εξασφαλίσουμε την στήριξη  μας και την βοήθειά μας , την ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ από πλευράς επιβατικού κοινού, πρακτορεύοντας με τα ΧΡΩΜΑΤΑ μας ( σε Ρέθυμνο, σε Πειραιά κ.λ.π) την  Συνεργαζόμενη με μας Ναυτιλιακή Εταιρεία  και η Συνεργαζόμενη Ναυτιλιακή Εταιρεία  θα υλοποιεί το Δρομολόγιο, 12 Μήνες τον Χρόνο, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι που η "CRETAN LINES" θα έχει τις προυποθέσεις να ΑΓΟΡΑΣΕΙ το πρώτο ΔΙΚΟ της Πλοίο. Το Κεφάλαιό μας είναι ο Ρεθεμνιώτης, ας τον ενεργοποιήσουμε.

Διερευνήστε και μελετήστε με προσοχή τη παραπάνω πρόταση η οποία  θα φέρει τα παρακάτω αποτελέσματα.

  1. Θα Υλοποιείται το ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ  12 Μήνες τον Χρόνο.
  2. Η "CRETAN LINES" θα αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να προσφέρει έργο και ο Ρεθεμνιώτης θα πεισθεί να αγοράσει έστω και  1.Συνεταιριστική Μερίδα.

Με την επίτευξη μιας τέτοιας ενδιάμεσης λύσης οι αποφάσεις μας θα μπορούν να λαμβάνονται χωρίς την πίεση του χρόνου και ως εκ? τούτου θα είναι και πιο σωστές.

Εν κατακλείδι χρειάζεται

Να ενισχύσουμε ότιδήποτε και οποιονδήποτε εξυπηρετεί τώρα την σύνδεση μας με τον Πειραιά.
Να είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση και σε οποιαδήποτε άλλη λύση που θα εξυπηρετεί τους Στόχους μαςΝα συζητήσουμε με την ΑΝΕΚ, Τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ, την Α.Ν.Ε και με οποιοδήποτε ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ που Δραστηριοποιείται στον Ναυτιλιακό Κλάδο.

    Ρέθυμνο
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009
Κώστας Πολοπετράκης,
Μέλος του Προσωρινού Δ.Σ

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία