Η συνάντηση για το νέο νοσοκομείο & οι εξελίξεις για τα όρια των οικισμών

Εκτύπωση

Η συνάντηση για το νέο νοσοκομείο και οι εξελίξεις για τα όρια των οικισμών

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΔΕΠΑΝΟΜ, συνάντηση προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου στο Ρέθυμνο. Στη συνέχεια μας ενημερώνει και για τις εξελίξεις σχετικά με το πρόβλημα των ορίων οικισμών.


Η συνάντηση στη ΔΕΠΑΝΟΜ για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Ρεθύμνου

Η Βουλευτής του νομού Ρεθύμνης κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη είχε σήμερα, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009, συνάντηση στα γραφεία της ΔΕΠΑΝΟΜ με τον Πρόεδρο κύριο Χάρη Λαμπρόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Στάντζο και τον τεχνικό σύμβουλο κ. Χάρη Δαλέντζα. Η συνάντηση είχε ως θέμα την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Ρεθύμνου, σύμφωνα και με την δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την δυνατότητα χωροθέτησης του νοσοκομείου σε οικόπεδο του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διαπιστώθηκε εκ νέου ότι το οικόπεδο που προτείνεται από το Πανεπιστήμιο είναι άλλο από αυτό που είχε κριθεί ως κατάλληλο από την ΔΕΠΑΝΟΜ και το οποίο διεκδικούσε και η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου. Η εναλλακτική πρόταση που προβάλλεται από το Πανεπιστήμιο για την χωροθέτηση του νοσοκομείου δεν φαίνεται να προκρίνεται ως κατάλληλη. Η κυρία Κεφαλογιάννη ενημερώθηκε σχετικά από την ΔΕΠΑΝΟΜ ότι η απαραίτητη έκταση για την ανέγερση σύγχρονου νοσοκομείου 250-300 κλινών, με προοπτική τουλάχιστον 30 ετών, είναι 50-70 στρέμματα, όπως δηλαδή έχουν κτιστεί τα νοσοκομεία στην Καβάλα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Κατερίνη, Χαλκίδα και το Γενικό Ογκολογικό Αθηνών. Επιπρόσθετα, η ΔΕΠΑΝΟΜ σημείωσε ότι οικόπεδα με τετραγωνισμένες διατάσεις διευκολύνουν τις νοσοκομειακές χρήσεις.

Η κυρία Κεφαλογιάννη προσκάλεσε την ηγεσία και τους συμβούλους της ΔΕΠΑΝΟΜ να επισκεφθούν εντός του Μαρτίου το Ρέθυμνο, προκειμένου να συζητηθεί σε τοπικό επίπεδο η δυνατότητα εξεύρεσης χώρου κατάλληλου για την ανέγερση νοσοκομείου. Για την προετοιμασία της επίσκεψης υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γεώργιο Μαρινάκη, προκειμένου να διερευνήσει με τους τεχνικούς συμβούλους του Δήμου εναλλακτικές προτάσεις προς τη ΔΕΠΑΝΟΜ.
Η κυρία Κεφαλογιάννη ζήτησε επίσης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την επίσπευση της ανάθεσης εκπόνησης της απαραίτητης προκαταρκτικής οικονομοτεχνικής μελέτης και ωρίμανσης για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο.

Οι εξελίξεις σχετικά με το πρόβλημα των ορίων οικισμών του Νομού
Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέχεια των συστηματικών και αποτελεσματικών προσπαθειών της για την επίλυση του προβλήματος καθορισμού των πολεοδομικών ορίων δεκάδων οικισμών του νομού Ρεθύμνου, ανακοινώνει ότι σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

Η τροπολογία κατατέθηκε σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τους άυλους τίτλους. Το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή μέσα στην επόμενη εβδομάδα και στην ολομέλεια την μεθεπόμενη εβδομάδα.
Η κ. Κεφαλογιάννη για την θετική αυτή εξέλιξη δηλώνει τα εξής :
« Με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας του ΥΠΕΧΩΔΕ στη Βουλή φτάνουμε στο τέλος μιας μακράς και επίπονης διαδρομής, προκειμένου να επιλύσουμε το σοβαρότατο πρόβλημα καθορισμού των πολεοδομικών ορίων δεκάδων οικισμών του νομού μας.
Όπως δήλωσα και πρόσφατα, πρόκειται για πρόβλημα, το οποίο δημιούργησαν και συγκάλυψαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνήσεις του χθες και επιλύει σήμερα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Για το λόγο αυτό θα συνιστούσα στα στελέχη της αντιπολίτευσης να είναι πιο προσεκτικά στις δηλώσεις τους για το θέμα αυτό γιατί εκτίθενται.
Πέρα όμως από αυτό θα ήθελα να απευθυνθώ και στην τοπική αυτοδιοίκηση Α? και Β? Βαθμού και να ζητήσω από τους εκπροσώπους της την καλή συνεργασία ως προς τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.
Και αυτό γιατί θα πρέπει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου να είναι έτοιμη να καταθέσει τα σχεδιαγράμματα, που απαιτούνται για να δημοσιευθούν στης Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα όμως θα ήθελα να σημειώσω ότι πολίτες με επισκέπτονται σο γραφείο μου και μου καταγγέλλουν προβλήματα με τον καθορισμό των πολεοδομικών ορίων διαφόρων οικισμών, τα οποία σχετίζονται με άλλες παραλείψεις και λάθη.
Υπάρχουν οικισμοί, οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται επίσημα και πολλά άλλα πολεοδομικά ζητήματα, τα οποία καταγράφονται στο Ρέθυμνο και η ύπαρξη τους είναι αδικαιολόγητη.
Θεωρώ, ότι οι Δήμοι οφείλουν να επισπεύσουν κάθε διαδικασία εκπόνησης των ΣΧΟΟΑΠ και σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να επιλύσουν κάθε πολεοδομικό πρόβλημα του νομού μας.
Η σημερινή εικόνα είναι απαράδεκτη και εγώ δεν μπορώ παρά να ζητήσω από την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τα θέματα αυτά.
Σε αυτή τη διαδικασία θα είμαι αρωγός και θα στηρίξω τους Δήμους για την επίλυση όλων των πολεοδομικών ζητημάτων του νομού μας
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία