Νέα απάντηση Νίνου προς τον Δήμαρχο για τα τέλη των Ευρυζωνικών Δικτύων

Εκτύπωση
Νέα απάντηση Νίνου προς τον Δήμαρχο για τα τέλη των Ευρυζωνικών Δικτύων
26/02/09
του Βασίλη Κασιμάτη

Ο κ. Νίκος Νίνος - Δημοτικός Σύμβουλος & επικεφαλής της μειοψηφίας είχε εκφράσει την περασμένη ενδομάδα, κάποιες απόψεις περί της
o κ. Νίκος
Νίνος
είσπραξης τελών από τους παρόχους ευρυζωνικών δικτύων, παραθέτοντας μάλιστα και στοιχεία από την αντίστοιχη είσπραξη τελών από το Δήμο Ηρακλείου.
Ακολούθως ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης απάντησε με ανοιχτή επιστολή προς τα Μ.Μ.Ε. αναφέροντας το γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αυτό.
Στο ίδιο θέμα επανήλθε σήμερα με νέα τοποθέτησή του ο κ. Νίνος και με νέα στοιχεία αυτή τη φορά επιμένοντας στις θέσεις του.

Ακολούθως το περιεχόμενο της επιστολής:

"Με σχετική αίτησή μας το περιεχόμενο της οποίας δημοσιοποιήθηκε στον τοπικό τύπο, ζητήσαμε την επιβολή τελών χρήσης των δικτύων που έχουν εγκαταστήσει στους δρόμους της πόλης οι πάροχοι ευρυζωνικών δικτύων.

Ο κ. δήμαρχος απάντησε στην πρότασή μας λέγοντας ,ότι δεν εγκρίθηκε η επιβολή τελών διέλευσης των δικτύων που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο (αριθ. Αποφ. 373/08 ), επειδή δεν είχε εκδοθεί από την εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών κανονισμός υπολογισμού τελών, ούτε η ΚΥΑ υπολογ. αυτών των τελών.

Ο κ. δήμαρχος στην απάντησή του μας ενημερώνει, ότι ήδη
ο Δήμαρχος
κ. Γιώργης
Μαρινάκης
ένα σχέδιο κανονισμού έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της επιτροπής για δημόσια διαβούλευση.
Με το άνω (3) σχετικό η κοινωνία της πληροφορίας, μας ενημέρωσε, ότι μέχρι 31.12.08  και μόνο για την Tellas [η οποία είχε χρηματοδοτηθεί για τις υποδομές αυτές], υπήρχε ρητή εξαίρεση τελών!
Άρα ορθώς, μέχρι 31.12.08 δεν μπορούσε να εγκριθεί απόφαση επιβολής τελών από το δημ συμβούλιο.

Από 1.1.09 όλοι οι πάροχοι έχουν τα ίδια δεδομένα, χωρίς εξαιρέσεις για κανένα.
Ο νόμος 3431 αρθρο 26, παραγρ 4 προβλέπει την εισήγηση της ΕΕΤΤ στον υπουργό μεταφορών για την έκδοση ΚΥΑ που να καθορίζει τον τρόπο καταβολής τελών και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Με τον νόμο 3534/07 άρθρ 23, δίδονται δικαιώματα ατέλειας στους πάροχους που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα κοινωνία της πληροφορίας.
Στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ έχει αναρτηθεί η 375/10/14-2-06 απόφαση «κανονισμός διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης
».

Από 6-2-09 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ η «δημόσια διαβούλευση για τα τέλη διέλευσης και χρήσης δικαιωμάτων διέλευσης», με προθεσμία έως 9.3.09.
Σχετική δημόσια διαβούλευση είχε γίνει και τον Ιανουάριο 2007, και τα κείμενα των κατατεθεισών απόψεων είναι επίσης αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ.

Η ουσία όλων αυτών είναι μία.
Ο δήμος μπορεί και θα έχει έσοδα και από τους πάροχους οι οποίοι έχουν περάσει ή θα περάσουν δίκτυα στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.
Είναι σαφές πλέον, ότι ο δήμος στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση για δημιουργία εσόδων, πέραν των μέχρι σήμερα δεδομένων και μόνιμων αιμοδοτών του δημοτικού ταμείου, δηλαδή των δημοτών μας .

Οφείλουμε, και συμφωνούμε, συμπολίτευση και αντιπολίτευση στον δήμο, ότι διεκδικούμε και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα εσόδων για το δημοτικό ταμείο
". 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία