Συνάντηση των φορέων για τις τελευταίες λεπτομέρειες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Εκτύπωση

Συζητήθηκαν στη συνάντηση των φορέων οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της μεγάλης παρέλασης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Στο Δημαρχείο Ρεθύμνης διεξήχθη χθες η τελευταία συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων και της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού με θέμα την τακτοποίηση των τελευταίων λεπτομερειών για την ομαλή διεξαγωγή της μεγάλης Παρέλασης της 1ης Μαρτίου. Στη συνάντηση πήραν μέρος και οι εκπρόσωποι των καρναβαλικών ομάδων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πώς θα οδηγήσουν τα άρματα τους με τη σειρά παρέλασης, ενώ παράλληλα δόθηκαν οδηγίες για την ομαλή και ασφαλή παρέλαση των καρναβαλιστών.

Οι υπεύθυνοι της Τροχαίας και του Λιμενικού πρότειναν τους τρόπους με τους οποίους θα εξυπηρετηθούν οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν την μεγάλη Παρέλαση, ενώ παράλληλα έγιναν συστάσεις στους οδηγούς των αρμάτων να μην καταναλώσουν αλκοόλ για να φέρουν εις πέρας το έργο τους χωρίς να υπάρξει κίνδυνος ατυχήματος ή τραυματισμού.

Στη συνάντηση κατατέθηκε επίσης στις ομάδες ειδικό φυλλάδιο με οδηγίες ασφαλείας για τα πληρώματα των αρμάτων και τους καρναβαλιστές. Ο επικεφαλής του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών κ. Διασωστών Ρεθύμνου κ. Κώστας Καλφούντζος μοίρασε το φυλλάδιο, προτρέποντας τους συμμετέχοντες να προσέξουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Παρακάτω παρουσιάζεται το ιδιαίτερα χρήσιμο φυλλάδιο του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών κ Διασωστών Ρεθύμνου: 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ

 1. Φροντίστε ώστε να υπάρχουν πάνω σε κάθε άρμα 2 πυροσβεστήρες σκόνης 8 λίτρων και 2 βαριές μάλλινες κουβέρτες ή 2 πυρίμαχες κουβέρτες.
 2. Ορίστε τουλάχιστον 1 υπεύθυνο για την ασφάλεια και την επίβλεψη των μικρών παιδιών που θα συμμετέχουν στην ομάδα σας ή που θα βρίσκονται πάνω στο άρμα.
 3. Ορίστε τουλάχιστον 2 υπεύθυνους οι οποίοι δε θα καταναλώσουν αλκοόλ και θα μπορούν να χειριστούν κάποιο έκτακτο περιστατικό.
 4. Μην αφήνετε χωρίς επίβλεψη κάποιο άτομο της ομάδας σας που δεν αισθάνεται καλά.
 5. Εξασφαλίστε την καλύτερη δυνατή ποιότητα στα φαγητά και ποτά που θα καταναλώσετε.
 6. Την ημέρα της παρέλασης φροντίστε ώστε όλα τα μέλη της ομάδα σας να έχουν φάει ένα καλό πρωινό.
 7. Μη ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό γιατί το πολύ αλκοόλ μαζί με τη σωματική κούραση προκαλούν αφυδάτωση.
 8. Συμβουλευτείτε  τα δελτία καιρού και φροντίστε ώστε να είστε κατάλληλα ντυμένοι.
 9. Ελέγξτε λεπτομερώς το όχημα που θα μεταφέρει το άρμα σας (ελαστικά, ψυγείο, υγρά κα) και φροντίστε ώστε ο οδηγός να είναι ξεκούραστος και οπωσδήποτε να μην καταναλώσει αλκοόλ. Επίσης φροντίστε ώστε να υπάρχει και αντικαταστάτης.
 10. Προσέξτε ιδιαίτερα τις εστίες φωτιάς (πχ κάρβουνα) που μπορεί να έχετε πάνω στο άρμα.
 11. Προσέξτε τα αποτσίγαρα ώστε να μην πέφτουν αναμμένα πάνω στο άρμα αλλά ούτε και πάνω στους θεατές (καλό θα είναι να έχετε σε κάθε άρμα τουλάχιστον 2 πήλινα με άμμο).
 12. Προσέξτε τα άδεια γυάλινα μπουκάλια (καλό θα είναι να τα μαζεύετε σε ένα πλαστικό κάδο και μετά τη παρέλαση να τα ρίξετε στους κίτρινους κάδους ανακύκλωσης).
 13. Μη χρησιμοποιείτε σπρέι αφρού. Εκτός του ότι απαγορεύεται βάσει νόμου, είναι και πολύ επικίνδυνο.
 14. Μετά το τέλος της παρέλασης φροντίστε τα μέλη της ομάδας σας που ίσως δε θα αισθάνονται καλά.
 15. Σας παρακαλούμε όπως καθ? όλη τη διάρκεια της παρέλασης, να διευκολύνετε το έργο των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και όλων όσων θα ασχολούνται με την ασφάλεια και τη ομαλή έκβαση της πορείας της παρέλασης.

Καλό Καρναβάλι με ασφάλεια !

Προσοχή:

Τα υλικά των αρμάτων είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα.
Οι στολές των καρναβαλιστών συνήθως είναι από συνθετικό ύφασμα ή νάιλον και είναι εύλεκτες.
Η υπερβολική χρήση αλκοόλ προκαλεί μειωμένη ικανότητα σκέψης και κρίσης, μείωση του επιπέδου συνείδησης, καταστολή κεντρικού νευρικού συστήματος, αδυναμία στήριξης, εμετούς με κίνδυνο εισρόφησης και υποθερμία.
Ο συνδυασμός αλκοόλ και φαρμάκων είναι πολύ επικίνδυνος.
Η τροφική δηλητηρίαση προκαλεί ναυτία, εμετούς, διάρροια και κοιλιακό άλγος.

Χρήσιμα τηλέφωνα: ΕΚΑΒ  166 - Πυροσβεστική Υπηρεσία 199 - Ελληνική Αστυνομία    100 - Λιμενικό Σώμα  108 - Ευρωπαϊκός Αριθμός Εκτάκτων Αναγκών 112 - Κέντρο Δηλητηριάσεων  210.7793777 - Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ρεθύμνου  28310.35083 (Fax 28310.52303),69400.33340, 6975.831601

Θέση Ανάνηψης για αναίσθητα θύματα

(με αναπνοή)

          

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία