Η καρναβαλική ομάδα «Άσχετοι» βράβευσε το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

Εκτύπωση

Η καρναβαλική ομάδα «Άσχετοι» βράβευσε το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

Σε μία σεμνή τελετή κατά τη διάρκεια του χορού τους, οι «Άσχετοι» βράβευσαν την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρεθεμνιώτικλου Καρναβαλιού Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη και την υπεύθυνη της γραμματείας Στέλλα Καμπουράκη για την πολύτιμη προσφορά τους στο θεσμό.
Ο εκπρόσωπος της ομάδας Φώτης Μανουσάκης βράβευσε την κ. Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη  και ο Ανδρέας Μανουσάκης την κ. Καμπουράκη.

Η κα Πέπη Μπιρλιράκη μίλησε στην κάμερα του AgoraTV για τις εκδηλώσεις του φετινού Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού, την αριθμητική δυναμική του και μας έβαλε ακόμη πιο πολύ στο κλίμα του ξεφαντώματος που έχει ήδη αρχίσει.
 
            
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΤΟΥ AGORATV   

Οι «Άσχετοι» αφού ευχαρίστησαν τις κυρίες για τη μεγάλη προσφορά τους στο θεσμό, αιτιολογίσαν την απόφαση τους να τις βραβεύσουν ως εξής:
«...Οι Άσχετοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι και υπόχρεοι στο ότι ζουν, συμμετέχουν και διασκεδάζουν παρέα με όλες τις υπόλοιπες καρναβαλικές ομάδες στο μοναδικό Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.

Οι Άσχετοι προτιμούμε με έργα, αλλά και μέσα από την καθιέρωση μας ? 9 χρόνια τώρα ? να προσπαθούμε, να δουλεύουμε και να κάνουμε φίλους.
Ο λόγος που βραβεύσαμε την κ. Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι βρίσκεται πλέον στο χώρο της πολιτικής.
Οι Άσχετοι δε γνώριζαν την κ. Πεπη πριν το καρναβάλι. Τη γνώρισαν μέσα από τις συγκεντρώσεις των προηγούμενων ετών. Η Πέπη είναι ένα από τα κορίτσια του Καρναβαλιού που μεγάλωσαν και παρέμειναν σ?αυτό. Τα χρόνια πέρασαν, έγινε μαμά, ωστόσο αυτό δεν την πτόησε να επιμείνει και να τρέξει μέσα από τη δική της ομάδα, κυνηγώντας τα δικά τους ιδανικά, τις λύσεις της ευρύτερης μάζας των καρναβαλικών ομάδων.
Με την Πέπη πλέον στο Δήμο Ρεθύμνης, υπάρχει μια φωνή που μας εκφράζει και πολύ απλά στηρίζουμε απόλυτα την ενασχόληση της με τα πολιτιστικά ζητήματα της πόλης μας.
Για τη Στέλλα Καμπουράκη, είναι γνωστό ότι τις ζοφερές μέρες παλαιότερων καρναβαλιών (2005-07) που είτε έλειπαν χρήματα, είτε έλειπε η οργάνωση, η συγκεκριμένη γυναίκα με την υπομονή της αλλά και την καλοσύνη της, ενημέρωνε, δημιουργούσε, αλλά κυρίως βοηθούσε τις ομάδες, χωρίς να κάνει διακρίσεις.
Δεν μπορούμε να λησμονήσουμε πως με τη Στέλλα στο γραφείο τότε της ΔΑΝΕΡ, το 2000 ως νέοι και φυσικά μη γνωρίζοντας το χώρο, κάναμε τα πρώτα μας βήματα στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, μάθαμε να ελισσόμαστε και πλέον έχουμε σκοπό να παραμείνουμε για πολλά χρόνια ακόμη σε αυτόν τον θεσμό».

     =====================================================

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 23 Απρ 2018

Αρθρογραφία