Ανακοίνωση του Π.Α.Μ.Ε. για την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία

Εκτύπωση

Στα πλαίσια της πανδημοσιοϋπαλ-ληλικής απεργίας το ΠΑΜΕ προχώρησε σε αποκλεισμό της εισόδου της Δημαρχίας και σε ενημέρωση των εργαζομένων .

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τόνιζαν ότι οι εργαζόμενοι πλήρωσαν τα βάρη της ανάπτυξης. Το μεγάλο κεφάλαιο «μπούκωσε» από τη μεγάλη συσσώρευση των κερδών με αποτέλεσμα την αδυναμία αναπαραγωγής τους και την καπιταλιστική κρίση. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ευθύνη, με νέες θυσίες, να πληρώσουν τα σπασμένα αυτής της κρίσης και να περισώσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Στη λογική αυτή κινούνται η ΕΕ ,η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της ευρωμονόδρομου.

Στις συνθήκες αυτές οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τρομοκρατηθούν και να «λουφάξουν» . Μοναδική διέξοδος είναι η ανασύνταξη και η μαζική, αγωνιστική διεκδίκηση όχι μόνο των δικαιωμάτων που τους απέμειναν αλλά και εκείνων που τις τελευταίες δεκαετίες το κεφάλαιο τους έχει αποσπάει.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να απαιτήσουν:

Άμεση επιχορήγηση του ταμείου πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό για την άμεση καταβολή όλων των εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους

 Άμεση πλήρη κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ και δωρεάν πλήρη περίθαλψη και παροχή φαρμάκων.

Επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των απωλειών τους λόγω κυβερνητικών πολιτικών από το 1950 έως σήμερα

Απόσυρση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο.

Συνταξιοδότηση στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας για όλους ή στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ..

Κατώτερο μισθό 1.400 και ανάλογη κλιμάκωση για όλα τα κλιμάκια.

Σ
ύνταξη το 80% του τελευταίου μισθού.

Πλήρη - σταθερή και μόνιμη με πλήρη δικαιώματα εργασία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο ? 5νθήμερο ? 35ωρο.

Αποκλειστικά Δημόσια ? Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Ενιαίο, δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σ? αυτούς τους τομείς  

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία