Εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό

Εκτύπωση

Εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό

Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Νομαρχίας Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε
της Ελπίδας Δημακοπούλου
  σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου από τους τοπικούς εκπροσώπους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ η οποία προχώρησε σήμερα σε 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό.

Βασικοί παρόντες στη διαμαρτυρία ήταν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) στο Ρέθυμνο κ. Ευθύμης Καρουζάκης και ο Πρόεδρος Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. κ. Ανδρέας Ξανθός.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Καρουζάκη, «Η Κυβέρνηση κωφεύει απέναντι στα προβλήματα των Ταμείων μας» με αποτέλεσμα να αφαιρείται το δικαίωμα που είχαν μέχρι τώρα οι ασφαλισμένοι, να γράφουν φάρμακα ελεύθερα και να κάνουν εξετάσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην δεκαεξάμηνη καθυστέρηση του ΕΦΑΠΑΞ. Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ έκανε σαφές πως η κατάσταση με το πρόβλημα των δημοσίων υπαλλήλων συνεχώς επιδεινώνεται και το αποτέλεσμα είναι να εξαντλούνται τα περιθώρια για διαπραγματεύσεις.

Στη συνέχεια στους λόγους της διαμαρτυρίας των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και συγκεκριμένα των γιατρών και των άλλων εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα προχώρησε και ο κ. Ξανθός ο οποίος πρόβαλλε ως κύριο αίτημά τους τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας που είναι το «αποκούμπι των κοινωνικά αδύνατων». Τέλος τόνισε ότι δεν πρέπει να πληρώσει το βάρος της κρίσης ο κόσμος της επισφαλούς εργασίας.

Οι γιατροί αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναμονή για την αυριανή ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, ώστε να αποφασίσουν αργότερα αν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου μπορούν γίνουν αποδεκτές από τον ιατρικό κλάδο.

Μετά από αυτά και σε μια συνάντηση που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ με τον Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γ. Παπαδάκη, ο ίδιος δήλωσε ότι ως τοπική αυτοδιοίκηση δεν συμμερίζονται την πολιτική της Κεντρικής εξουσίας και θα συμπαραστέκονται σε όλους τους εργαζόμενους.  

   


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία