Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα τα ξημερώματα στην Αρκαδίου

Εκτύπωση

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου από πυρκαγιά σε δίχωρο κατάστημα ρούχων στην οδό Αρκαδίου.

της Ελπίδας Δημακοπούλου

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4:15 τα ξημερώματα πιάνοντας στον ύπνο όλους τους περίοικους. Η πυρκαγιά, που εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, κατέστρεψε ολοσχερώς το κατάστημα αλλά και το σπίτι που βρισκόταν πάνω από αυτό όπου κοιμόταν εκείνη την ώρα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Ευτυχώς, οι δύο ηλικιωμένοι και μία γυναίκα από το διπλανό σπίτι απεγκλωβίστηκαν εγκαίρως από τους άντρες της πυροσβεστικής. Στο καταστροφικό έργο της φωτιάς βοήθησε το εύφλεκτο υλικό που υπήρχε στο κατάστημα αλλά και το ξύλινο πάτωμα του σπιτιού που καταστράφηκε, κάνοντας έτσι πολύ δύσκολη την κατάσβεση.

Στο τόπο της πυρκαγιάς μιλήσαμε με τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Αντιπύραρχο κ. Γεώργιο Μαρκουλάκη, όπου σύμφωνα με αυτά που μας είπε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε μέχρι στιγμής τα ακριβή αίτια της φωτιάς διότι βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η έρευνα για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Ακολούθως συναντήσαμε στο γραφείο του τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Αντιπύραρχο κ. Χρήστο Μπουραντά ο οποίος μας μίλησε για το συμβάν. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν σοβαρό το ενδεχόμενο του εμπρησμού του καταστήματος ιδιοκτήσίας των αδερφών Κλάδου.
Στα δύο αδέρφια, από τα Λιβάδια του Μυλοπόταμου, ανήκει επίσης ένα καφενείο και ένα κέντρο διασκέδασης στην Παλιά Πόλη.

Να σημειώσουμε ότι εάν από το σημερινό συμβάν τελικώς προκύψουν τα στοιχεία που αποδεικνύετε ο εμπρησμός, το συμβάν προστίθεται στην μεγάλη λίστα της αυξανόμενης εγκληματικότητας στο Νομό μας.
Να θυμηθούμε ότι μόλις πριν 5 ημέρες οι αλλοδαποί βιαστές της 73χρονης από το Βυζάρι Αμαρίου ομολόγησαν εκτός των άλλων, την συμμετοχή τους σε άλλο εμπρησμό κατά παραγγελία Ελληνα επιχειρηματία, εις βάρος ιδιοκτήτη καφενείου/λέσχης.
Η κοινή γνώμη είναι ανήσυχη από τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας.
Βιασμοί, "συμβόλαια" εμπρησμών, βιοπραγίες σε νυχτερινά μαγαζιά, ληστείες και το παράδοξο... η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Ρεθύμνου μόλις μερικές ημέρες πριν, στο εγκληματολογικό συνέδριο που έγινε στη πόλη μας, έκανε λόγο για το πόσο "καλά" είναι τα πράγματα τώρα.
Εμείς να πούμε ότι όλα αυτά που διαδραματίζονται, μόνο καλά δεν δύναται να είναι και ότι τι νέο κύμα βίας που αναπτύσεται ραγδαία στη πόλη μας και στο νομό μας πρέπει να αντιμετωπισθεί με ύψιστη σοβαρότητα από τους συναρμόδιους φορείς.

Πιο ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, πλάνα του τόπου της πυρκαγιάς καθώς και δηλώσεις θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το απόγευμα στο AGORATV.      


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία