Βικιπαίδεια ή ... Βικισαβούρα;

Εκτύπωση
Βικιπαίδεια ή ...Βικισαβούρα;
  • Έρευνα για την αυθεντικότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών της πασίγνωστης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Βικιπαίδεια (wikipedeia).
  • Το ίντερνετ μορφώνει ή διαφθείρει;

Του Βασίλη Κασιμάτη

Είμαστε όλοι φακελωμένοι. Παγκοσμίως. Υπόγειες διαδρομές των Wikipedia, Facebook, Google, όπου το φακέλωμα της Γκεστάπο και της Χούντας θυμίζει παιδότοπο.
Το 80% των χρηστών του διαδικτύου έχουν την πεποίθηση, ότι το γνωστό σε όλους μας Βικιπαίδεια αποτελεί μια σοβαρή και αξιόπιστη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μάλιστα την εντύπωση ότι τα λήμματα (καταχωρήσεις) συγκεντρώνονται από επιτροπές ειδικών επιστημόνων και τέλος πάντων είναι άξιο να αντικαταστήσει τους έντυπους τόμους των εγκυκλοπαιδειών που αγοράζαμε τα παλιά καλά χρόνια για τα σπίτια μας. Κάτι σαν το National Geographic του διαδικτύου.
Λάθος!!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ρεπορτάζ, το Βικιπαίδεια δυστυχώς αποτελεί τον ορισμό της φαιδρότητας. Απόλυτα αναξιόπιστο!. Και αυτό θα το διαπιστώσουμε στην αμέσως επόμενη παράγραφο.

Αφορμή για την έρευνά μας, αποτέλεσε η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Στο Βικιπαίδεια ως "Μακεδονία" αναφέρονται τα Σκόπια σε πολλές γλώσσες. Όχι στα Ελληνικά!. Αναρωτηθήκαμε... Ειδεχθές ιντερνετικό έγκλημα; Ψαχτήκαμε να βρούμε ποιος ήταν εκείνος ο αστοιχείωτος "επιστήμονας" που έκανε μια τέτοια καταχώρηση (λήμμα) απαξιώνοντας επιδεικτικά τα χιλιάδες χρόνια της αδιαμφισβήτητης Ελληνικής ιστορίας.
Και διαπιστώσαμε ότι τελικά τις καταχωρήσεις (λήμματα) στο Βικιπαίδεια τις κάνει ο οποιοσδήποτε!! Και βέβαια όχι ειδικοί! Ακόμα και μικρά παιδιά!!!
Ανακαλύψαμε ότι ο καθένας μπορεί να γράψει ότι θέλει. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τον ίδιο τον ιστότοπο καθώς στα πολύ ψιλά γράμματα, εκεί που δεν διαβάζει σχεδόν ποτέ κανείς, αναφέρεται:
"Το Βικιπαίδεια δεν εγγυάται το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων. Το ίδρυμα Wikipedia είναι πάροχος φιλοξενίας και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για τυχόν λάθη σε αυτό τον ιστότοπο. Κάθε συντάκτης (βικιπαιδιστής) είναι υπεύθυνος για τη συνεισφορά (καταχωρήσεις) του".
Σοκάρει όμως το πως μια σελίδα στο διαδίκτυο έγινε τόσο γνωστή και την χρησιμοποιούν όλοι, ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΌΤΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ... ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και το "πολύχρωμο" οδοιπορικό στο παγκόσμιο κόσμο της διαπλοκής ξεκινά.

Καταχωρώ λοιπόν πειραματικά ένα βιογραφικό λήμμα στο όνομά μου. Βασίλης Κασιμάτης-Δημοσιογράφος. Με τον ίδιο τρόπο που εμφανίζονται και άλλοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι ή συγγραφείς που έχουν ανάλογη πορεία στο δημόσιο βίο. Μάλιστα ζήτησα και τη βοήθεια συναδέλφου συγγραφέα που είναι ήδη καταχωρημένος στο Βικιπαίδεια. Μετά από μία ώρα το λήμμα (η καταχώρηση) διεγράφη!
Η πράξη έγινε από ύποπτο Έλληνα διαχειριστή του Βικιπαίδεια, με το όνομα Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος.
Ο εν λόγω υπάλληλος είχε το θράσος μάλιστα, να μου ομολογήσει δημόσια ότι διέγραψε το βιογραφικό μου από το Βικιπαίδεια λόγω των θέσεων μου σε ένα προ ετών ρεπορτάζ μου. Φακελωμένος δηλαδή ο Κασιμάτης!
Κοντολογίς ο νεαρός ανθέλληνας, Ελληνικής καταγωγής κομπιουτεράς στη μακρινή Καλιφόρνια, με δίκασε μονάχος του και έκρινε ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθώ στο Βικιπαίδεια, λόγω "κακής" (ανατρεπτικής) διαγωγής μου σε ένα από τα χιλιάδες ρεπορτάζ μου. Απίστευτο; Να πως τελικά γίνεται το "κουκούλωμα".

Έψαξα να βρω κι άλλους δημοσιογράφους που να είναι αντιμνημονιακοί και εν γένει αντιδρώντες στο "σύστημα". Όπως ο Αντώνης Μυλωνάκης, ο Άκης Παυλόπουλος, ο Γιάννης Λοβέρδος, ο Στέφανος Χίος και αρκετοί άλλοι. Δεν βρήκα κανέναν καταχωρημένο στο Βικιπαίδεια!! Όλοι οι "ανατρεπτικοί"... απουσιάζουν! Έτσι απλά.
Σε αντιδιαστολή βρήκα όλους όσους "συναδέλφους" αναζήτησα εκ των γνωστών που κατηγορούνται ευρέως ως ... διαπλεκόμενοι.
Πρετεντέρης, Παπαχελάς, Μπόγδανος, Παπαδημητρίου, Σία Κοσιώνη, Ζαχαρέα, Χατζηνικολάου, κλπ. Ακόμα και άσημους που όμως έχουν προσφέρει "ταμάλα" στον "αγώνα" υπέρ της Νέας Τάξης Πραγμάτων του 4ου Ράϊχ! Αυτοί είναι όλοι δεκτοί στο ιερατείο του Βικιπαίδεια (Wikipedia), που ανήκει στον Όμιλο WIKIMEDIA του γνωστού νεόπλουτου Τζίμι Γουέιλς.
Ένα ιερατείο που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, δίπλα ακριβώς στα άλλα μεγάλα παγκόσμια "εργαλεία διαφθοράς" ήτοι facebook, google, twitter, Airbnb, κλπ. Το άντρο της ιντερνετικής μαφίας.

Επί του πρακτέου, όποιος θέλει ανοίγει ένα λογαριασμό στο Βικιπαίδεια και ονομάζεται πλέον Βικιπαιδιστής. Και ανεβάζει ότι κάνει του κάνει κέφι. Μπορεί να είναι σωστό, μπορεί και λάθος. Τα άλλα μέλη/Βικιπαιδιστές (όσοι είναι εγγεγραμμένοι-εσείς όχι!) μπορούν να κάνουν ενστάσεις και αλλαγές στο λήμμα του άλλου. Και έτσι ακριβώς στοιχειοθετούνται τα λήμματα του Βικιπαίδεια.
Το να παραμείνει ένα λήμμα, κυρίαρχο συστατικό αποτελεί το αν είναι κατά του συστήματος της παγκόσμιας διαπλοκής. Αν είναι, οι διαχειριστές από κάθε χώρα το αφαιρούν πάραυτα. Έτσι απλά και φασιστικά. Αν δεν είναι, το σύστημα επαφίεται στον έλεγχο που τυχόν θα κάνουν οι άλλοι.

Γονατογραφήματα λοιπόν τα λήμματα δίχως ουδεμία επιστημονική ομάδα να ασκεί τον έλεγχο. Άβουλα αμούστακα νεαρά ανθρωπάκια-ρομποτάκια, οι διαχειριστές (admin) που κατέχουν τα κλειδιά του διαδικτυακού "παραδείσου".
Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι το λήμμα (καταχώρηση) των Σκοπίων ως Μακεδονία δεν έχει πειραχτεί, δεν έχει ενστάσεις από καμία Ελληνική κυβέρνηση.
Βέβαια, έχουν και μεγάλο όγκο με σωστές πληροφορίες-καταχωρήσεις. Όμως με δέλεαρ αυτές τις άκακες και ακίνδυνες για το "σατανικό σύστημα" τους σωστές πληροφορίες-καταχωρήσεις, περνούν ταυτόχρονα και οι "άλλες", οι κακές, ψευδείς και δόλιες πλξηροφορίες και ιδού όλη η παγκόσμια διαπλοκή. Αλλάζουν οι συνήθειες των λαών μας, διεθνοποιούμαστε μέσα από τη "paideia" (παιδεία τους), τα ήθη, η ταυτότητα και η κουλτούρα περνούν στο φάσμα της λήθης και σταδιακά γινόμαστε αυτό που έχουν σχεδιάσει. Φθηνές παραγωγικές και ταυτόχρονα καταναλωτικές μονάδες με ένα νούμερο ο καθένας μας στη πλάτη του.

Η ΜΚΟ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παγκόσμια Wikipedia δεν έχει διαφημίσεις!!! Χιλιάδες άτομα προσωπικό ... χωρίς διαφημιστικά έσοδα!! Και αναρωτιέται κανείς, "μα καλά, πόθεν έσχες";; Και η απάντηση; Είναι Μ.Κ.Ο.!! Η "μητέρα" των σκοτεινών ΜΚ.Ο. παγκοσμίως! Και επειδή κανείς δεν δουλεύει εθελοντικά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, που όπως καλά ξέρουμε εκεί ο βασικός μισθός είναι 3-4000 δολάρια, αντιλαμβάνεστε όλοι ότι τα έσοδά τους (πλην των χρηματοδοτικών κονδυλίων λόγω Μ.Κ.Ο) έρχονται βέβαια από αλλού. Από άνωθεν. Από το Θεό τους!
Και όλα αυτά που διαβάσατε συνηγορούν σε ένα μόνο πράγμα.
ΤΟ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΕΊΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ.

Η παρέα της Σίλικον Βάλεϋ.
Κι αυτά σε αγαστή συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της διαδικτυακής συμμορίας. Facebook, google, twitter, Airbnb, κλπ. Εδρεύουν όλοι στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας. Και είναι δίπλα δίπλα. Γειτονάκια. Επικοινωνούν, ανταλλάσσουν πληροφορίες και υπηρεσίες. Κάνεις αναζήτηση στο Google; Αμέσως σου βγαίνει η σελίδα του Βικιπαίδεια! Πρώτη - πρώτη. Και η συμμορία τους πλέον διαφεντεύει το πλανήτη. Τα πάντα παρακολουθούνται μέσα από τις κάμερες και τα μικρόφωνα των υπολογιστών μας και αρχειοθετούνται σε φακέλους. Και η ιστορία "Σνόουντεν" συνηγορεί 100% προς αυτή τη κατεύθυνση.
Και πίσω από τους ιδιοκτήτες σατανάδες αυτών των διαδικτυακών κολοσσών, χιλιάδες νεαροί υπάλληλοι από 22 έως 30 ετών που κρατάνε αρκετές από τις μοίρες μας στα χέρια τους. Αυτοί αποφασίζουν, ζώντας σε ένα άβατο εκεί στη Καλιφόρνια (Σαν Φρανσίσκο) με δικά τους εστιατόρια, σπίτια, συγκοινωνία, λέσχες. Όλα τα golden boys του διαδικτύου απολαμβάνουν εξαιρετικά προνόμια, ώστε να μην υπάρχουν διαρροές.
Και το φοβερότερο;; Οι εταιρίες αυτές δεν φορολογούνται. Ναι καλά διαβάσατε, ΔΕΝ! Το Facebook πέρσι έκλεισε με 10 Δις δολάρια και δεν πλήρωσε ούτε ένα δολάριο στην εφορία. Η Google 22,4 Δις ευρώ. Τα ίδια. Κι όλα νόμιμα!!
Ο Τζίρος των ιντερνετικών εταιριών που εδρεύουν εκεί ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες Δις δολάρια και κανένας δεν πληρώνει φόρο. Την Apple πήγαν να στριμώξουν πειραματικά και την "μετοίκισε" προς Ιρλανδία μεριά! Κι όμως, το Σαν Φρανσίσκο δεν είναι φορολογικός παράδεισος. Είναι όμως η μικρή γεωγραφική περιφέρεια το που εδρεύουν αυτοί οι κολοσσιαίοι ιντερνετικοί σατανάδες.

Και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ έχει στραφεί εναντίον τους. Fake news (ψευδείς ειδήσεις) είχε πει προ καιρού απευθυνόμενος σε μερίδα των ΜΜΕ και αυτές τις κολοσσιαίες  διαδικτυακές πύλες. Και έκτοτε τα ασφεντικά των facebook, google, twitter τους έχουν κηρύξει ανελέητο πόλεμο. Ας ελπίσουμε ότι για το καλό της ανθρωπότητας ο Τραμπ σε αυτή τη μάχη θα βγει νικητής.
Κλείνοντας, απλά θυμηθείτε. Πότε ήμασταν πιο μορφωμένοι; Πότε είχαμε περισσότερη παιδεία; Πριν μπει το ιντερνετ στη ζωή μας, πριν από 15 χρόνια δηλαδή ή σήμερα;
Με τσι γειές σας...


 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία