Η Ferrari, η δραχμή κι ο αρλεκίνος

Εκτύπωση
Η Ferrari, η δραχμή κι ο αρλεκίνος
  • Το Γερμανικό μάρκο ήταν από καταβολής κρυμμένο μέσα στο ευρώ.
  • Το ευρώ είναι το "μεταλλαγμένο μάρκο"!!

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14/2/17), εμφανίστηκε ένας εξωκοινοβουλευτικός αρλεκίνος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό οικονομικών επί κυβερνήσεως Σαμαρά και νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,  Γιάννη Στουρνάρα. Τον ακούσαμε να λέει: «Θα μας συλλαμβάνουν στα σύνορα αν πάμε στη δραχμή».

του Βασίλη
Κασιμάτη
Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν με αυτή του την ατάκα, ο Διοικητής της ΤτΕ εννοούσε τους Έλληνες πολίτες ή μήπως αναφερόταν στους πρώην κοινοβουλευτικούς συναδέλφους του, υπό την έννοια ότι αν τυχόν κυκλοφορήσει η Δραχμή και βγουν τα άπλυτα των καταστροφικών μνημονίων στη φόρα, δεν θα ξέρουν κάποιοι ( ή και πάρα πολλοί) πρώην και νυν βουλευτές ... που να κρυφτούν!

Το βέβαιο είναι ότι με αυτή του τη δήλωση ο  Γιάννης Στουρνάρας επιχείρησε για μια ακόμα φορά να καταστροφολογήσει, αμελώντας όμως και πάλι να μας πει το γιατί. Γιατί είναι κακιά η δραχμή. Ποιο το τεκμήριο ενοχής του εθνικού νομίσματος; Κι αυτό δεν έχει αναλυθεί από κανένα πολιτικό στόμα. Σιγή ασυρμάτου! Και όταν ένας θεσμικός εκ του βήματος της Βουλής, καταστροφολογεί αναίτια εις βάρος του Ελληνικού έθνους, κατ?ελάχιστο του αποδίδεται ο χαρακτηρισμός του «πολιτικού Αρλεκίνου», ευελπιστώντας ότι με την αποκατάσταση της συνταγματικής δημοκρατίας στη χώρα μας και την κατάλυση του καθεστώτος, θα ανοίξει η υπόθεση: «Ευθύνες υπουργών σε βαθμό εσχάτης προδοσίας».

Είναι πολλοί εκείνοι που ρωτούν με χοντροκομμένη απλούστευση, αν η Ελλάδα με δραχμή σώνεται. Άλλοι πάλι λένε: «δεν έχει σημασία το νόμισμα αλλά ο ηγέτης». Ας ξεκαθαρίσουμε σήμερα μια και για πάντα, αυτά τα δύο ώστε να υπάρχει ο αντίλογος στα μιντιακά παπαγαλάκια ,όταν αυτά προπαγανδίζουν αναιτιολόγητα κατά του εθνικού νομίσματος.

Αν δώσουμε μια Ferrari σε ένα 8χρονο αγοράκι ή σε ένα κλινικά ανισσόροπο από το δρομοκαϊτειο, είναι βέβαιο ότι θα πάει να σκοτωθεί.
Το ίδιο θα συμβεί και με την Δραχμή αν την δώσουμε να την διαχειριστεί ένας ανόητος ή μίσθαρνος ηγέτης.

Κοντολογίς, η Δραχμή μόνο με ικανό ηγέτη είναι Ferrari.

Σε αντιδιαστολή, ακόμα και τον καλύτερο ηγέτη της παγκόσμιας ιστορίας να είχαμε για δικό μας ηγέτη, με ευρώ ως νόμισμα η Ελλάδα πάλι θα όδευε προς τη καταστροφή.  Και είναι απλό το γιατί!! Γιατί τον έλεγχο τον έχει άλλος ?κι όχι εμείς!! Και είναι ουτοπικό να πιστεύουμε ότι υπάρχει το «αλληλέγγυοι εταίροι» εντός Ε.Ε. Όταν η ένωση ήταν ΕΟΚ ίσως ναι. Σήμερα με Ε.Ε. είναι εχθροί. Ο καθένας προσπαθεί να γδάρει τον άλλον. Απλά πραγματάκια.

Και για να το καταλάβουν και οι πλέον δύσπιστοι, ας ρίξουμε μια ματιά στο γράφημα όπου παρουσιάζεται η ανάπτυξη του Γερμανικού Εμπορικού πλεονάσματος από το 1980.

   

Διαπιστώνουμε ότι στην αρχή της διαδρομής της «ΕΟΚ των 10», η τότε Δυτική Γερμανία ξεκινάει ελλειμματική το 1980 και ελαφρώς ελλειμματική το ´81.  Μετά σταδιακά και με μικρά βήματα, άρχισε να γίνεται πλεονασματική.
Ακολούθως παρακολουθούμε ότι όταν έπεσε το «Τείχος του Βερολίνου» (το 1989) και ενώθηκε με την Ανατολική Γερμανία, για μια ολόκληρη δεκαετία η νέα  ενωμένη Γερμανία ήταν βαθιά χωμένη στα ελλείμματα. Παραλίγο να μετατραπεί σε «κόλαση του Δάντη». Οι Δυτικογερμανοί στριμώχτηκαν υπερβολικά με το «βάρος» των Ανατολικών.

Και μετά ως δια μαγείας ήρθε η καλή νεράιδα και τους έφερε το ... ευρώ! Σώθηκαν!!Αυτοί!!  Εμείς όμως; Καταστροφή.
Και πότε παρατηρούμε την «απίστευτη» άνοδο των πλεονασμάτων; Το 2002!

Με την είσοδο της Ο.Ν.Ε. στις ζωές όλων των μελών της Ε.Ε. και την αλλαγή όλων των νομισμάτων σε ευρώ. Και ενώ οι χώρες μέλη βαδίζουν ασθμαίνοντας οικονομικά, η Γερμανία περνά σε εξωφρενικά πλεονάσματα έως και 240 δις ετησίως!!!!!!! 
Κοινό μυστικό, ότι το ευρώ είναι το «μεταλλαγμένο Γερμανικό μάρκο».
Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.  Κι αυτός είναι και ο μοναδικός λόγους που αιτιολογεί τον ξαφνικό (!) 5πλασιασμό του Γερμανικού πλεονάσματος.
Ο σύγχρονος Χίτλερ λοιπόν, δεν είναι η Μέρκελ ...αλλά το ίδιο το ευρώ!!

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία