TO «ΠΑΡΤΙ» ΜΕ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο.

Εκτύπωση
  TO «ΠΑΡΤΙ» ΜΕ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο.
  • Το ρεπορτάζ της «Εβδόμης» χτύπησε κόκκινο στην εκπομπή «Εκρηκτικό Δελτίο» του παρουσιαστή Αντώνη Μυλωνάκη στο ΑΡΤ.
  • Ο αρχισυντάκτης της «Ε» καθήλωσε τους τηλεθεατές με τα όσα αποκάλυψε από τη μεγάλη έρευνα της εφημερίδας.

Προ ημερών δημοσιεύσαμε την σκοτεινή υπόθεση με τη δομή φιλοξενίας στη Παιανία που ελέγχει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Γιατροί του Κόσμου» με αφορμή τους τραυματισμούς των νεαρών ασυνόδευτων τροφίμων της δομής και τα όσα ακολούθως διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου. Ένα ρεπορτάζ που πραγματικά προκάλεσε πλήθος καυτών ερωτημάτων σχετικά με τη φερεγγυότητα και τη διαφάνεια των οργανώσεων αυτών.

Του Βασίλη Κασιμάτη

Συνέχεια στο ρεπορτάζ, έδωσαν τα σοβαρά επεισόδια της περασμένης Δευτέρας 6/2, όταν όλα τα ενημερωτικά τηλεοπτικά δελτία από νωρίς το πρωί έδειχναν τις εικόνες ντροπής στη δομή φιλοξενίας στο Ελληνικό. Εκεί που ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προέβη σε αιφνιδιαστική επίσκεψη/έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει αν εκτελείται μαζική απεργία πείνας, καθώς κάτι τέτοιο είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες. Το δημοσιογραφικό συνεργείο της εφημερίδας μας ήταν εκεί και κατέγραψε απείρου κάλλους εικόνες και στοιχεία. Εμείς σε αυτό το άρθρο δεν θα σταθούμε στις απαράδεκτες εικόνες που έδειχναν, ότι το κουμάντο σε μια δομή φιλοξενίας  το είχαν οι λαθρομετανάστες και ολίγοι πρόσφυγες και όχι οι αρχές της χώρα μας. Αυτά τα ντροπιαστικά έγιναν ξεκάθαρα στα μυαλά όλων των τηλεθεατών.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το τηλεοπτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας  ΑΡΤ προσκάλεσε τον υπογράφοντα ως αρχισυντάκτη της «Ε», στην εκπομπή του γνωστού παρουσιαστή Αντώνη Μυλωνάκη και τα νούμερα τηλεθέασης «χτύπησαν κόκκινο», απόδειξη του γεγονότος ότι το θέμα απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Η εφημερίδα επιχειρεί βαθιά τομή στα άδυτα της ρεμούλας που αφορούν τις Μ.Κ.Ο.

Τόσο από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μουζάλας στο Ελληνικό, όσο και από τα όσα ευρήματα έχουν ανασυρθεί από το ρεπορτάζ της «Ε» για τις ΜΚΟ προκύπτουν ότι διακόσιες ΜΚΟ  χρηματοδοτούνται για την εν γένει «υποδοχή και φιλοξενία» των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών από χώρες που δεν σχετίζονται με πολέμους και για τους  ελάχιστους πλέον Σύριους πρόσφυγες. Και αυτά σύμφωνα με το Μητρώο καταγραφής ΜΚΟ που δημιούργησε ο ίδιος ο κύριος Μουζάλας.

Ναι καλά διαβάσατε... διακόσιες! Ρωτώντας όμως τον εκπρόσωπο της δομής στο Ελληνικό Μαζούντ Σαχάντ από το Αφγανιστάν, μας ανέφερε ότι ΜΚΟ στο Ελληνικό δεν υπάρχουν. «Περνάνε σποραδικά κάποιες ΜΚΟ για τα μάτια του κόσμου. Κάθονται από λίγες ώρες και καμιά φορά έως μία ημέρα. Αυτό είναι όλο.», απάντησε ο  Αφγανός επικεφαλής των τροφίμων του Ελληνικού.

Ο λόγος που όταν έγινε κυβέρνηση τον Γενάρη του 2015 το ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε την απόλυτα ελεγχόμενη και κλειστού τύπου δομή φιλοξενίας «Αμυγδαλέζα» είναι σήμερα απλός και ξεκάθαρος. Το Ελληνικό όπως όλες οι δομές σήμερα είναι ανοιχτού τύπου. Δεν καταγράφεται κανείς εκεί. «Μπάτε σκύλοι αλέστε...» Τα νούμερα είναι πάντα στο περίπου. Γιατί; Γιατί απλούστατα χρεώνουν π.χ. 2.000 μερίδες φαγητού, ενώ στη πραγματικότητα είναι 300 άτομα. Όταν κάποια στιγμή γίνει κάποιος έλεγχος κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι «τσεπώνουν» τα χρήματα των υπολοίπων 1.700 μερίδων στη τσέπη, καθώς θα εισπράξει την απάντηση: «Μέχρι χθες ήταν τόσοι»!! Και για να είμαστε αδέκαστοι, αυτά γίνονται με κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ.

Καθίσταται ανατριχιαστικό το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο 2015 , τη «πρώτη φορά αριστερά» (!) και έπειτα, οι εισροές λαθρομεταναστών και προσφύγων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Κατ?ουσία, το «προσφυγικό» πρόβλημα ξεκίνησε το 2015 στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ! Ταυτόχρονα με αυτό, από τον Ιανουάριο 2015 εκτοξεύτηκαν στα ύψη και οι Μ.Κ.Ο. που δηλώνουν ότι δήθεν ασχολούνται με πρόσφυγες. Αν «παντρέψει» κανείς στο μυαλό του αυτά τα δύο, τότε ίσως επιβεβαιώνονται κάποιες κακές γλώσσες που κάνουν λόγο για «αγαστή συνεργασία» ΣΥΡΙΖΑ-ΜΚΟ, ακόμα και για συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης σε ΜΚΟ! Και τότε ένα τρομακτικό σενάριο παίρνει σάρκα και οστά: «Οι πρόσφυγες προσφέρουν πλουτισμό σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Όσο περισσότεροι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, τόσα περισσότερα τα χρήματα.» Και ο Ελληνικός λαός να γονατίζει!

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη» είπε ο Σπ.Καλογήρου στο Ν.Κούρκουλο το 1964 στη ταινία «Λόλα» και με αυτό? τον μαχαίρωσε! Και μέχρι σήμερα οι καθημαγμένοι Έλληνες μαχαιρώνονται καθημερινά από τέτοια «μαγκιτόπαιδα» για τα πολλά λεφτά.

Συνολικά δραστηριοποιούνται περίπου 1.300 ΜΚΟ στη χώρα μας. Και λέμε «περίπου» διότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί η πλήρης εικόνα καθώς οι εγγραφές τρέχουν ανάμεσα στα υπουργεία με τη μορφή «εδώ παπάς-εκεί παπάς-που? ο παπάς;» Και ως άλλοι παπατζήδες οι υπουργοί να κάνουν τα στραβά μάτια και να δηλώνουν άγνοια!

Αξιοσημείωτο επίσης αποτέλεσε και το θέμα που αποκαλύφτηκε επίσης στην εκπομπή του δημοσιογράφου του ΑΡΤ Αντώνη Μυλωνάκη τη περασμένη Δευτέρα, όταν αναφερθήκαμε στη απομυθοποίηση ενός μύθου με τον οποίο «τρεφόντουσαν» οι Έλληνες τόσα χρόνια.
Μύθος αυτό που λέει ο λαός: «Έλα μωρέ τι με νοιάζει εμένα, λεφτά της Μέρκελ και της Ε.Ε. τρώνε οι ΜΚΟ». ΛΑΘΟΣ!!
Ελληνικά είναι τα χρήματα των ΜΚΟ σύμφωνα με
την εφημερίδα Καθημερινή από όπου και ο σχετικός
πίνακας.
Όπως αποκάλυψε προ καιρού η «Καθημερινή» μόνο το 12% και σε άλλες περιπτώσεις μόνο το 23,3% είναι Ευρωπαϊκά κονδύλια. Περίπου 25 με 33% είναι από κρατική επιχορήγηση και 43 % από ιδιώτες και δωρεές.
Συνεπώς το 75-80% κατά Μ.Ο. είναι Ελληνικά χρήματα!!
Άρα... είναι όντως πολλά τα λεφτά Άρη και είναι τα περισσότερα ... Ελληνικά!!!

Εμείς πάντως κάπου εδώ να πούμε ότι αυτά που κυριαρχούσαν στο Ελληνικό ήταν η αθλιότητα, η απουσία των ΜΚΟ, η δυσωδία, η έλλειψη βασικών αναγκών. Από την άλλη υπήρχε θέρμανση που δεν υπάρχει στο 85% των Ελληνικών κατοικιών, υπήρχε σχολικό να παραλαμβάνει τα παιδιά (που δεν παραλαμβάνει τα Ελληνόπουλα) και ? WI-FI όπου πολλάκις τόνισε ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας κατά τη συνέντευξη που μας παραχώρησε, λες και το WI-FI μεταλλάχτηκε σε αγαθό επιβίωσης!

Κλείνοντας το σημερινό μέρος (γιατί δεν θα σταθούμε εδώ) θα τονίσουμε αυτό που έκδηλα θέσαμε και στον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας έλεγχος από τη πολιτεία προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.). Δεν ελέγχει κανένας τα χρήματα που εισπράττουν και πως αυτά δαπανώνται. Κανείς δεν ασχολείται αν τελικά κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται ή όχι!

Σαφώς και δεν είναι όλες οι ΜΚΟ διαπλεκόμενες. Σαφώς και υπάρχουν ίσως και κάποιες που παράγουν έργο, ίσως ακόμα και μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο.

Όμως... μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Όσες ΜΚΟ κάνουν σωστά τη δουλειά τους καλούνται να «διαδηλώσουν» μαζί με τον κόσμο που κραυγάζει, ώστε να πάρει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση τη πολιτική βούληση και να οργανώσει το μηχανισμό ελέγχου & διαφάνειας των Μ.Κ.Ο. Και όσο αδρανεί θα γιγαντώνονται  οι φήμες περί κυβερνητικής διαπλοκής και ΜΚΟ, με γεωμετρική πρόοδο!

Με τσι γειες σας...

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία