Τουρκικό πραξικόπημα ή "χολιγουντιανό" εκπόνημα;

Εκτύπωση
Τουρκικό πραξικόπημα ή "χολιγουντιανό" εκπόνημα;
  • Ποιος βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στη Τουρκία και πως;

Γράφει ο
Βασίλης Κασιμάτης 
Σε καμία περίπτωση δεν δύναμαι να μην αποδεχθώ, ότι η απόπειρα πραξικοπήματος στη Τουρκία, ήταν ενορχηστρωμένη από τον ίδιο... τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!!

Σε αντιδιαστολή, από το πρωί της ανατροπής του ψευδο-πραξικοπήματος, τα Ελληνικά (και όχι μόνο) μέσα ενημέρωσης έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα αποπροσανατολισμού, παρουσιάζοντας τον κάθε αδαή ή φαινομενικά ειδικό, ως διακεκριμένο ομιλητή, καταθέτοντας « επί του πάνελ» κάθε μορφή προσφερόμενης γελοιότητας.

Είναι αδύνατον, ο άριστα εκπαιδευμένος και πολύπειρος σε αυτά, Τουρκικός στρατός να σχεδίαζε ένα τόσο ερασιτεχνικό πραξικόπημα. Απλά αδύνατον, αφού σήμερα πλήττεται η αξιοπιστία ενός στρατού που αιώνες τώρα απολαμβάνει την απόλυτη κυριαρχία επί Τουρκικού εδάφους. Το αν η Τουρκία χρειαζόταν ή όχι πραξικόπημα από το Στρατό είναι λίγο ή πολύ γνωστό σε όλους μας, συνεπώς δεν το σχολιάζω.

Όμως, η συνταγή των πραξικοπημάτων είναι από χρόνια ομοίως γνωστή και έχει συγκεκριμένα βήματα. Αν αδυνατείς να τα σχεδιάσεις, απλά δεν κάνεις πραξικόπημα.

Για να τα δούμε όμως βήμα-βήμα:

  1. Πρώτα απ΄όλα αν δεν έχεις την συναίνεση της ηγεσίας του στρατεύματος, την αιχμαλωτίζεις και προχωράς με Συνταγματάρχες. Πραξικόπημα με βαθμούς Ταγματάρχη - όπως έγινε στη Τουρκία - είναι ανέφικτο, καθώς Ταγματάρχης ή λοχαγός δεν ασκεί ουδεμία εξουσία σε μεραρχίες  & συντάγματα. Αυτό συνέβη και στη "Επιχείρηση Βαλκύρια" στις 20 Ιουλίου 1944 όταν πραξικοπηματίες απεπειράθησαν να δολοφονήσουν τον Χίτλερ και ταυτόχρονα να πάρουν την εξουσία (δικαίως βέβαια) από την εκλεγμένη ναζιστική κυβέρνηση. Το πραξικόπημα κατέπεσε εντός του στρατεύματος. Και ναι μεν συνελήφθη ο ΑΓΕΕΘΑ της Τουρκίας (αρχηγός Ε.Δ.) από τους Τούρκους πραξικοπηματίες, αλλά οι στρατηγοί ή έστω συνταγματάρχες δεν μετείχαν. Άρα κακώς έγινε πραξικόπημα, ή αφού έγινε, άλλους σκοπούς εξυπηρέτησε , καθώς ήταν εν τη γεννέσει του καταδικασμένο. Ποιος βγήκε κερδισμένος από αυτό; Εκεί είναι και η απάντηση.
  2. Ακολούθως, αιχμαλωτίζεις την εξουσία (κεφαλή κυβέρνησης). Αυτό το δεύτερο βήμα, στη περίπτωση Ερντογάν δεν έγινε. Άρα δεν πάμε καν παρακάτω. Όμως για χάριν της συζήτησης θα αναφέρουμε και τα επόμενα.
  3. Τρίτο πολύ σοβαρό βήμα... Εισβάλλεις στη κεντρική διοίκηση των διωκτικών αρχών. Ήτοι αστυνομία και κρατικές μυστικές υπηρεσίες. Αν δεν το κάνεις αυτό, δεν έχει καμία τύχη το πραξικόπημά σου, αφού θα τους «βρεις» μπροστά σου, καθώς αυτές οι ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας αναφέρονται στη πολιτική ηγεσία και όχι στο ΓΕΕΘΑ (αρχηγείο ενόπλων δυνάμεων). Αυτό στην εν λόγω απόπειρα, στη Τουρκία  ... εμφανέστατα ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ (!) με αποτέλεσμα ο στρατός από την μία και η αστυνομία υπό του Ερντογάν τις διαταγές από την άλλη, να βρεθούν απέναντι και στο πλάι τους, οι ισλαμιστές υποστηριχτές του κυβερνώντος κόμματος, αυτό που τα media ψευδώς αναφέρουν ως "λαό". Το αποτέλεσμα σε όλους μας γνωστό. Παταγώδης αποτυχία του πραξικοπήματος.
  4. Μπλοκάρεις τα media, Όλα. Σήμερα και τα διαδικτυακά. Τους ήταν πολύ απλό να κλείσουν το ίντερνετ. Πως; Πας με μια μικρή διμοιρία στον Τουρκικό ΟΤΕ και κατεβάζεις ένα διακόπτη. Αυτό είναι όλο. Και αυτό χθες, δεν έγινε!! (Βγάζει μάτι το θεριό!). Ταυτόχρονα (σήμερα), κατεβάζεις «διακόπτη» για λίγες ώρες μόνο, τόσο στην σταθερή, όσο και στην κινητή τηλεφωνία, αφήνοντας ελεύθερη μόνο την επικοινωνία του στρατού κι αυτή σε «κλειδωμένες» συχνότητες των FM, τους γνωστούς σε μας ασυρμάτους. Ούτε αυτά έγιναν με αποτέλεσμα το «αντίπαλον δέος» των πραξικοπηματιών... «μπάτε σκύλοι αλέστε...»!
  5. «Κλειδώνεις» αεροδρόμια, λιμάνια και γέφυρες.. Αυτό έγινε μόνο μερικώς.
  6. «Κλειδώνεις» το κοινοβούλιο. Αυτό έγινε, αλλά εκ του προχείρου.
  7. Αφού πρώτα μπορέσεις και υλοποιήσεις τα ανωτέρω - αθόρυβα και αυστηρά μόνο τις μεταμεσονύχτιες ώρες - τότε κατεβάζεις τα τανκς και το στρατό τα ξημερώματα στους δρόμους κι αυτό μόνο στις 2/3 μεγαλύτερες πόλεις, επιβάλλοντας άμεσα στρατιωτικό νόμο. Και η εντολή στους στρατιώτες, μια και μόνη: «Ανοίξτε πυρ σε όποιον αντισταθεί».

Και ΄κει τελειώνουν όλα. Ρουά ματ!

Από τα ανωτέρω, όλοι πλέον γνωρίζουμε, ότι ελάχιστα έγιναν. 
Συμπερασματικά οδηγούμαστε στο πόρισμα, ότι η συγκεκριμένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, πέραν του γεγονότος ότι ήταν «εκπληκτικά» εκ του προχείρου σχεδιασμένη, αποτελεί σήμερα μια απόλυτη ενδυνάμωση των θέσεων Ερντογάν!
Μιας θέσεως η οποία τους τελευταίους μήνες είχε αρχίσει να εμφανίζει «σημάδια κούρασης», αφού τα πολλαπλά προβλήματα της με Ρωσία, Συρία, Ισραήλ και σε συνδυασμό με την αμιγώς Ισλαμική πολιτική της, «έμπαζε νερά» πανταχόθεν. Και όλα αυτά με την σαφέστατη ευλογία  των ... «ξένων και εκ των άνωθεν ... δυνάμεων»!

Πολλά τα ερωτηματικά λοιπόν για την "προχειρότητα" μιας τέτοιας πραξικοπηματικής απόπειρας, σε μια Τουρκία πολύπειρη και πολύπαθη σε πραξικοπήματα, αφού από τις 25 Μαΐου 1960 έχουν ήδη γίνει πέντε (5) κατατάσσοντας την "γείτονα" πρώτη χώρα παγκοσμίως σε πραξικοπήματα!

Σχολιάζοντας δε, τα όσα άμεσα έκανε ο Ερντογάν θέτω και ένα ερώτημα.
Με ποια διαστημική ταχύτητα ή ταχύτητα του φωτός έδρασε ο νέος Σουλτάνος κος Ερντογάν και σε λίγες μόνο ώρες κατάφερε και έφτιαξε λίστα με 2.745 δικαστές και περίπου 3.000 στρατιωτικούς, ώστε να τους πάρει το κεφάλι ως συνεργούς στο πραξικόπημα;
Η απάντηση είναι προφανής. Την είχε έτοιμη τη λίστα από πριν, διότι μια τέτοια «εκκαθάριση» συνήθως παίρνει μήνες.

Θυμίζω δε, ότι εδώ στην Ελλάδα για να «σκηνοθετηθεί» από τη κυβέρνηση Σαμαρά, η δίωξη της Χρυσής Αυγής, απαιτήθηκαν πολλές βδομάδες και ενόσω τα στοιχεία τα είχαν από μήνες πριν.

Άρα και αφού δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποτέ τις μυστικές συμφωνίες, συμπεραίνουμε, ότι ο ίδιος ο Ερντογάν, σχεδίασε την απόπειρα πραξικοπήματος, ώστε να καταστεί απόλυτος κυρίαρχος, τόσο της Τουρκίας, όσο και ευρύτερα του ανατολικού "ζητήματος".

Γυρίζοντας πίσω στα «δικά μας», όλοι αναρωτιόμαστε αν μέσα από την απόλυτη εξαθλίωση που βιώνουμε σήμερα στη Ελλάδα, υπό το βάρος του καθεστώτος που έχει για τα καλά «κατσικωθεί» στο τόπο μας, ένα πραξικόπημα ή άλλου είδους παρεμφερή ανατρεπτική ενέργεια, θα αποτελούσε τη λύση του «Ελληνικού προβλήματος»;
Και η απορία ... εύλογη και στον υπέρτατο βαθμό! 
Επίσης ερώτημα όμως αποτελεί το αν γινόταν στην Ελλάδα πραξικόπημα, ποιοι και πόσοι θα έβγαιναν στους δρόμους ΥΠΕΡ της δικής μας εκλεγμένης Κυβέρνησης, καθώς στη χώρα μας .. δεν έχουμε ισλαμιστές!
Τα σχόλια όμως ... δικά σας!

Με τσι γειές μας...

 

 

 

 

 

 « επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία