Ο Σταθάκης και το 1 εκατομμύριο

Εκτύπωση
Ο Σταθάκης και το 1 εκατομμύριο
  • Τι συμβαίνει με τους πανεπιστημιακούς στη πολιτική;
  • Πως παίρνουν τις έδρες τους αρκετοί καθηγητές στο πανεπιστήμιο

18 Οκτωβρίου 2012

Πριν από λίγες μέρες τα τηλεοπτικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για την «αμέλεια» του Υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Σταθάκη, να δηλώσει (και αυτός!!) 1.000.000 ευρώ στο Πόθεν Έσχες του.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι ...«πόθεν έσχες το εκατομμύριο/α  κε Σταθάκη;».

του Βασίλη
Κασιμάτη
Tο σκάνδαλο που αφορά τον υπουργό κ. Γ. Σταθάκη είναι τεράστιο. Γιατί δεν αφορά μόνο τον κ. Σταθάκη αλλά πανστρατιά πανεπιστημιακών καθηγητάδων που πούλαγαν και εξακολουθούν να «πωλούν» στημένες έρευνες υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων.
Ναι, καλά ακούσατε!
Έτσι έκαναν λεφτά ένα σωρό πανεπιστημιακοί καθηγητές που αργότερα τους συναντάμε σε βουλευτικά έδρανα και υπουργικούς θώκους.

Και η διαδρομή της διαφθοράς ξεκινά από την αναζήτηση του πως παίρνουν τις έδρες τους ... εξ αρχής (!) αρκετοί (για να μην τους τσουβαλιάσουμε όλους!!) πανεπιστημιακοί καθηγητές.
Γόνοι συνήθως εύπορων οικογενειών και ενίοτε με «διακεκριμένες» σχέσεις με το σύστημα της διαφθοράς. Διαθέσιμοι να εμπορευτούν τις «διδασκαλικές» υπηρεσίες τους, ώστε αργότερα να αποκτήσουν και δωρεάν εισιτήριο στα «δημόσια θεάματα»... ως βουλευτές, υπουργοί, κλπ!! Και ο νοών νοείτω.

Και σεις αναρωτιέστε που βρίσκουν τόσα χρήματα, έτσι;;
Επί το πρακτέω, ο κος Γιώργος Σταθάκης κατάγεται από εύπορη οικογένεια των Χανίων. Έγινε καθηγητής το 1997 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Λέκτορας από το 1988)
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, σήμερα δεν δικαιολογείται νόμιμα το 1 εκατομμύριο που «ξέχασε» να δηλώσει ... και αυτός (!!!) στο πόθεν έσχες του.
Όμως...  αρκετοί από εμάς, γνωρίζουμε τα χιλιάδες ευρώ που χρέωναν κάποιοι "διαθέσιμα καλοί" καθηγητές για έρευνες, μελέτες, κλπ.

Τσέπωναν το "παραδάκι" και ακολούθως "έστηναν" τα αποτελέσματα σε όποιον έδινε τα περισσότερα, καθώς επί παραδείγματι ... για ένα καθηγητή στατιστικής ανάλυσης είναι εύκολο να παρουσιάσει αποτελέσματα με τεκμηριωμένα στοιχεία, είτε για το ένα πόρισμα είτε για το εντελώς αντίθετο!!

Ομοίως και για ένα καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας όπως επί παραδείγματι ... ο νυν υπουργός Οικονομίας κος Γιώργος Σταθάκης.
Επί παραδείγματι και πάλι ... αναφέρω και μια χαζο-έρευνα που ο Ρεθυμνιώτικος λαός ενώ την ακριβοπλήρωσε, ακολούθως την πέταξε στα σκουπίδια.

Επί τω πρακτέω:
Ο τότε Νομάρχης Ρεθύμνου Γιώργης Παπαδάκης το 2009 κατέβαλλε 30.000 ... για να διενεργήσει τότε ο Γιώργος Σταθάκης και η ομάδα του, μια Μελέτη Βιωσιμότητας (έρευνα) για το αν είναι βιώσιμη η ακτοπλοϊκή γραμμή Ρέθυμνο Πειραιάς.
Το αποτέλεσμα του Σταθάκη ήταν κάτι σαν τον χρησμό της Πυθίας αφού ναι μεν με θετικά στοιχεία αλλά πέρα για πέρα αρνητικό και αποκαρδιωτικό για το ίδιο το Ρέθυμνο που εκείνη τη δεδομένη στιγμή προσπαθούσε με «νύχια & δόντια» να ορθώσει ανάστημα, αποκτώντας δικό του πλοίο μέσω της συνεταιριστικής εταιρίας λαϊκής Βάσης Cretan lines.

Το αποτέλεσμα της ακριβοπληρωμένης από το ίδιο το Ρέθυμνο (έβγαλαν τα μάτια τους μονάχοι τους!) έρευνας , εξυπηρέτησε όλως τυχαίως (!!!)  τότε, τα μεγαλο-συμφέροντα της ΑΝΕΚ στο μέγιστο βαθμό.
Κι όμως, νωρίτερα της έρευνας που διενήργησε η ομάδα του Γιώργου Σταθάκη τότε είχε γίνει μια άλλη μελέτη από ιδιώτες επιστήμονες και η οποία δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ (!!) το αποτέλεσμα της οποίας απείχε μακράν από το αποτέλεσμα της «Μελέτης Σταθάκη».

Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για το γεγονός ότι η ενθαρρυντική για το Ρεθυμνιώτικο λαό,  ιδιωτική έρευνα ενοχλούσε τα «megala» Χανιώτικα συμφέροντα και έτσι «διατάχθηκε» μέσω της τότε Νομαρχίας Ρεθύμνου να «αναλάβουν» οι μεγάλες δυνάμεις του πανεπιστήμιου με τους ειδικούς «κομάντο» καθηγητές (εκ Χανίων!) που διαθέτει!

Το νέο «Πανεπιστημιακό» αυτό "Σταθάκιο" αποτέλεσμα - μεταξύ άλλων -  οδήγησε το Νομό Ρεθύμνης στην απώλεια του πλοίου του (ELLI T), οδήγησε 3,500 χιλιάδες συνεταίρους στο να χάσουν τα χρήματά τους, η Ρεθυμνιώτικη Cretan Lines έχασε εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα να φαλιρίσει και η ανταγωνίστρια Κρητική ναυτιλιακή ΑΝΕΚ ... να συνεχίσει άκαμπτη και ανενόχλητη της δυναστεία της.

Και όλα αυτά από το πόρισμα, μιας έρευνας, ενός καθηγητή!!
Του Γιώργου Σταθάκη.

Τότε κάποιοι δημοσιογράφοι είχαν εναντιωθεί στο 

κατ?  εκείνους «στημένο» αποτέλεσμα της έρευνας, μιας έρευνας που για τυχαίο λόγο εξυπηρετούσε την ΑΝΕΚ του κου Βαρδινογιάννη.

Για την ιστορία πολλά εξ αυτών αναφέρονται και στο σχετικό βιβλίο που ο υπογράφων, κυκλοφόρησε το 2012 με τον τίτλο: Cretan LINES. Το χρονικό της ολίσθησης.
Αξιοσημείωτο είναι, ότι εναντίον του συγκεκριμένου βιβλίου ασκήθηκε αστική δίωξη, αφού ενοχλούσε και αυτό τα "megala" συμφέροντα. Στο δικαστήριο όμως που ακολούθησε, ο συγγραφέας (και υπογράφων) δικαιώθηκε πλήρως!

Κάπως έτσι λοιπόν θησαύριζαν κάποιοι καθηγητές όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Γιώργος Σταθάκης κλπ.
Καθίσταται σαφές ότι όταν το αποτέλεσμα της έρευνας ή μελέτης επηρεάζει τεράστια οικονομικά συμφέροντα, υπάρχει και η ?ανάλογη «αμοιβή».
Κάποτε όλοι αυτοί οι καθηγητάδες στελέχωναν κατά κύριο λόγο το τότε «βαθύ» ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα στελεχώνουν το ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο... δεν νομίζω.

Το κακό με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πλέον χρησιμοποιεί πάαααρα πολλούς πανεπιστημιακούς καθηγητές στο υπουργικό επιτελείο του, ώστε να υπάρχει και η δήθεν σοβαροφάνεια στην εκτέλεση των μίσθαρνων καθηκόντων τους που δεν είναι άλλα από τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων και την πραγματική αποστέωση της Ελληνικής οικονομίας.
Ο κος Σταθάκης όμως έγινε και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα Υπουργός Οικονομίας!!
Όπως ακριβώς έγινε υπουργός και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, καθηγητής και αυτός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρόεδρος της τότε δημοσκοπικής εταιρίας VPRC του αρχιδιαπλοκέα των εκλογών, νυν αφανής ιδιοκτήτης της PRO-DATA. Υπουργός κι αυτός του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλέξης Μητρόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης και άλλοι πάααααρα πολλοί άλλοι καθηγητές στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τεράστιες αδικαιολόγητες περιουσίες, που μόνο αυτά τα λίγα που σήμερα καταγγέλλονται θα αρκούσαν για να κινηθεί διαδικασία σύλληψης πολλών ατόμων και στην παραίτηση της κυβέρνησης.
Αυτά όμως σε πολιτισμένα δημοκρατικά κράτη.
Όχι στο Βασίλειο της Δικτατορίας. Και σαφώς δεν αναφερόμαστε στη Χούντα. Αυτοί ήταν πρόσκοποι και καλόγεροι μπροστά στους σημερινούς!!

Με τσι γειές μας ...


 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία