H λαθρομετανάστευση και το "Δουβλίνο 2"

Εκτύπωση

H λαθρο-μετανάστευση και το "Δουβλίνο 2"

  • Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το μείζον ζήτημα της Ελληνικής κοινωνίας.
  • Οδηγός προς ... ναυτιλλομένους!!


Γράφει ο Βασίλης Κασιμάτης


Με 2 λόγια το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.
Διαβάστε το για να μην είστε ... αδιάβαστοι!!
Επειδή από τους συναδέλφους μου στα κανάλια έχει παρερμηνευτεί σχεδόν εξ ολοκλήρου το θέμα της προσφυγιάς/μετανάστευσης/λαθρομετανάστευσης θα:
ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ σε μια προσπάθεια να αποσαφηνίσω τις δημοσιογραφικές (συναδελφικές) ασάφειες και μπαρούφες .

Οι αλλοδαποί που εισέρχονται στη χώρας μας είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και όχι μετανάστες.
Τα άτομα που τους μεταφέρουν δεν είναι δουλέμποροι αλλά επιχειρηματίες που παίρνουν ένα νομικό ρίσκο και ονομάζονται «μεταφορείς». Παραβαίνουν όμως τους νόμους χωρών. Αν υποθετικά, μια χώρα δεν έχει νόμο που να απαγορεύει την είσοδο αλλοδαπών, τότε ο "μεταφορέας" θα ήταν νόμιμος επιχειρηματίας.

1)Μετανάστης είναι το άτομο που διέρχεται εντός μιας ξένης χώρας με νόμιμα έγγραφα τύπου βίζα, όπως μετανάστες ήταν οι Έλληνες της δεκαετίας του ?50 οι οποίοι μετέβησαν κυρίως στη Γερμανία τότε(με νόμιμα έγγραφα) και μάλιστα συνέβαλλαν σε μεγάλο βαθμό στην ανοικοδόμηση της χώρας τους μετά το 2ο Π.Π. και μετά την διάλυση που οι ίδιοι προκάλεσαν στη δική τους Γερμανία ως Ναζί. Και παρότι οι Έλληνες μετανάστες τότε ήταν νόμιμοι μετανάστες και πρόσφεραν και σημαντικό έργο στη Γερμανία, αντιμετωπίστηκαν σε μεγάλο βαθμό... βάναυσα και ζούσαν σε άθλιες συνθήκες
Λαθρομετανάστης λοιπόν είναι το άτομο που διέρχεται εντός μιας ξένης χώρας ΠΑΡΑΝΟΜΑ!! Είναι ξεκάθαρο αυτό;;;

2)Δουλεμπόριο είναι η εμπορική εκμετάλλευση σκλάβων όπως συνέβαινε στην Αμερική τα χρόνια της δουλείας. Οι σημερινοί πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες, επιβαίνουν στα σκάφη αυτά, αυτόβουλα και μάλιστα? πληρώνουν και χιλιάδες ευρώ για την μεταφορά τους. Ερώτημα δε αποτελεί το που τα βρίσκουν τα 2 ή ακόμα και τα 5 χιλιάδες ευρώ, όντας «φτωχοί»!! Ο Έλληνας πάντως αυτά τα χρήματα δεν τα διαθέτει για να μεταναστεύσει ΝΟΜΙΜΑ σήμερα σε κάποια Αυστραλία ή κι αλλού.
Το ρίσκο δεν είναι του επιβαίνοντα, ο οποίος όταν συλληφθεί ως λαθραίος εισβολέας (γιατί αυτός είναι ο ακριβής όρος) δεν έχει ποινικές κυρώσεις, αλλά του μεταφορέα που εις βάρος του οι «καμπάνες» του νόμου είναι βαρύτατες.
Στην ουσία? ο ηθικός αυτουργός της κακουργηματικής παράβασης είναι ο ίδιος ο λαθρομετανάστης που επιθυμεί να ταξιδέψει λαθραία και όχι ο μεταφορέας, διότι σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο της χώρας μας, ηθικός αυτουργός καλείται εκείνος που σχεδιάζει ένα αδίκημα και παρακινεί κάποιον να το τελέσει και που μπορεί ο ίδιος να παρευρίσκεται ή και να μην παρευρίσκεται στην τέλεση του αδικήματος με τη φυσική του παρουσία.

3) Πρόσφυγας είναι το άτομο που αυτοβούλως φεύγει από τη χώρα του κυρίως γιατί θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του και αναζητά άσυλο από μια άλλη χώρα? με νόμιμο και ενδεδειγμένο τρόπο.
Οι λαθρομετανάστες όμως στην Ελλάδα δεν ζητούν άσυλο πλην ελάχιστων περιπτώσεων και αυτών μετρημένων στα δάχτυλα των 2 χεριών μας.
Κατά κύριο λόγο, οι λαθρομετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας περνούν τα σύνορά μας βλέποντας τη χώρα μας ως διαμετακομιστικό σταθμό, ώστε να καταλήξουν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Άρα είναι λαθρομετανάστες για την Ελλάδα στο σύνολό τους.

4)Η Αμυγδαλέζα, ο κλέφτης/έμπορος κλοπιμαίων/κλεπταποδόχος.
Όσοι μάλιστα μένουν στην Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό επιδίδονται στο μεγαλύτερο βαθμό, σε παραβατικές πράξεις εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, όπως παραδέχτηκαν και οι ίδιοι σε σχετικό ρεπορτάζ του Alpha τη περασμένη Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιοι λαθρομετανάστες που αφέθηκαν ελεύθεροι από την Αμυγδαλέζα, ομολογούν ότι η κύρια ασχολία τους είναι η πώληση κινητών και άλλων τιμαλφή προϊόντων που αποτελούν όμως προϊόντα κλοπής στη συντριπτική τους πλειοψηφία!

5)Τα κράτη συμφώνησαν ότι πρέπει να αποδεχθούν το γεγονός των προσφύγων και αφού το αποδέχθηκαν οφείλουν να μεριμνήσουν, για την ασφάλεια αυτών των ατόμων αλλά πρωτίστως και για την ασφάλεια των πολιτών των χωρών τους.

6)Οι Έλληνες ουδέποτε ήταν ρατσιστές ευρείας κλίμακας. Ανέκαθεν ήταν φιλόξενος λαός. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορούν να δεχτούμε στην υπό οικονομική κατάρρευση χώρα μας, εκατομμύρια νόμιμους μετανάστες και λαθρομετανάστες.
Άρα το θέμα δεν είναι ρατσιστικό αλλά κοινωνικό και οικονομικό σε βαθμό επιβίωσης των Ελλήνων πολιτών.

7)Υπεύθυνος για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε πρώτο βαθμό δεν είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός κος Αλέξης Τσίπρας αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δια του αρμοδίου Επιτρόπου στο θέμα της Μετανάστευσης που όλος τυχαίος... είναι και Έλληνας και αναφέρομαι βέβαια στο κο Δημήτρη Αβραμόπουλο, που εδώ και αρκετούς μήνες που έχει οριστεί ως Ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστευτικού, δεν έχει επιδείξει ουδένα έργο στο Ευρωπαϊκό Μεταναστευτικό πλην του λαμβάνει το μηνιάτικό του το οποίο ξεπερνά τις 20.000 το μήνα συν τα έξοδα του.

8) Το Δουβλίνο 2 (συνθήκη) την οποία υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη το 2003, κατ΄ ουσίαν καταδίκασε τη χώρα μας στο να γίνει Αποθήκη όλων των μεταναστών από τις χώρες της Ασίας και όχι μόνο.
Αυτή η συνθήκη λέει ότι όταν ένας μετανάστης συλληφθεί στην Ευρώπη παράνομα θα τον επιστρέψουν στη χώρα από την οποία ήλθε. Δηλαδή την Ελλάδα. Φοβερό έτσι;
Για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί τώρα να τους δώσει νόμιμα έγγραφα ώστε να ταξιδέψουν νόμιμα στις Ευρωπαϊκές χώρες, ως ένα by-pass στο «Δουβλίνο 2». Αν τα καταφέρει λοιπόν ο κος Τσίπρας, τότε η Ευρώπη πιθανώς να σφραγίσει τη συνθήκη Σένγκεν (για τη χώρα μας) που επιτρέπει στους Έλληνες ή όσους κατέχουν Ελληνικά «φύλλα πορείας» (άρα και τους μετανάστες) και έτσι θα γυρίσει και αυτό μπούμερανγκ στα κεφάλια μας. Είδατε πόσο προδοτική ήταν η υπογραφή Γιωργάκη Παπανδρέου και η αποδοχή Σημίτη για το «Δουβλίνο 2»;;

Άρα...
Φίλες και φίλοι...
Το τεράστιο αυτό θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή για την Ελληνική κοινωνία, οικονομία αλλά και πολιτεία και μόνο σύμφωνα με τα ανωτέρω θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Οποιαδήποτε άλλη "στοχευμένη" προσπάθεια από τα ΜΜΕ ή τους πολιτικούς, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη υπέρ των λαθρομεταναστών είναι σε λάθος γραμμή και λάθος βάση.
Και μη βιαστεί κάποιος να με πει ρατσιστή. Ουδέποτε ήμουν ή θα γίνω!!
Κι εγώ πονάω όταν τους βλέπω να στοιβάζονται σε «αποθήκες ψυχών», αλλά δυστυχώς δεν έχουμε περιθώρια να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με συναισθηματισμό, αλλά με γνώση και αποφασιστικότητα κι αυτό γιατί αυτά που υπέγραψαν (Δουβλίνο 2, Αλβανικό, κλπ) οι προδοτικές κυβερνήσεις μας, μας έχουν «δέσει» χειροπόδαρα. Δείτε τι κάνουν άλλες χώρες όπως η Αμερική, η Τουρκία ή η Βουλγαρία που έχουν βάλει συρματοπλέγματα στα σύνορά τους για εκατοντάδες χιλιόμετρα. Αυτοί είναι ρατσιστές ή εμείς είμαστε ρατσιστές εις βάρος τους δικού μας Έθνους;

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες. Σήμερα έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια μετανάστες & λαριομετανάστες που κατοικούν ή απλά βρίσκονται στην Ελλάδα, μαζί με αυτούς που κατοικούν πλέον νόμιμα από το 1993 που ο τότε υπουργός κος Αντώνης Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία (θυμόμαστε όλοι το τότε τεράστιο κύμα εγκληματικότητας στη χώρα μας ή το ξεχάσαμε και αυτό;;). Πριν απ?  αυτό ήμασταν η πιο ασφαλής χώρα του περιώνυμου "Δυτικού κόσμου"!!!
Ας τους πάρει λοιπόν η Μέρκελ που αρκετά εκατομμύρια ευρώ τσεπώνει από τον Ευρωπαϊκό νότο που κατ?  ουσίαν ο Νότος είναι η Πύλη εισόδου της λαθρομετανάστευσης για όλη την Ευρώπη. Όμως οι "Βόρειοι" απολαμβάνουν την ασπίδα προστασίας, ήτοι το "Δουβλίνο 2"!!
Έλεος πια με τους συναισθηματισμούς και τον αποπροσανατολισμό της κοινής ΜΑΣ γνώμης!!


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία