Τιμήθηκε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι από το Δήμο Μοσχάτου

Εκτύπωση

Τιμήθηκε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι από το Δήμο Μοσχάτου - Οι Ρεθυμνιώτες καρναβαλιστές ξεσήκωσαν τα πλήθη!

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν την περασμένη Κυριακή οι εκπρόσωποι των καρναβαλικών ομάδων Δακτυλοδειχτούμενοι, Ροδολίνοι, Εμείς Κι Εμείς και Τζιτζικοτρίχιδες, παρελαύνοντας στο Καρναβάλι του Μοσχάτου. 55 Ρεθυμνιώτες καρναβαλιστές παρέλασαν στην κεντρική λεωφόρο του Μοσχάτου προσφέροντας απλόχερα την ενέργεια , το κέφι και το ξεφάντωμα τους, κερνώντας τον κόσμο παραδοσιακή ρακί και κρασί, προσκαλώντας τους πάντες να χορέψουν και τραγουδήσουν μαζί τους. Το κεφάτο γκρουπ των Ρεθεμνιωτών ξεκίνησε από βράδυ του Σαββάτου, όταν στο πλοίο «Αριάδνη» της ΑΝΕΚ στήθηκε αυτοσχέδιο γλέντι με λαούτα και μαντολίνο, με τους καρναβαλιστές να συμπαρασύρουν τους επιβάτες, διασκεδάζοντας μέχρι πρωίας!

Το φετινό καρναβάλι του Μοσχάτου ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τον Δήμο Ρεθύμνης, αφού ο Δήμαρχος Μοσχάτου κ. Ταξιάρχης Παπαντώνης βράβευσε τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη για την ποιότητα και τη λαμπρότητα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Μαρινάκης ευχαρίστησε το Δήμο Μοσχάτου, την Οργανωτική Επιτροπή, τους εθελοντές καρναβαλιστές και όλους όσους έχουν συμβάλλει στο να αποτιμάται σήμερα το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι ως ένα από τα σημαντικότερα της χώρας: «Δε μπορώ παρά να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος όταν ένα μεγάλο καρναβάλι, όπως αυτό του Μοσχάτου αναγνωρίζει το δικό μας καρναβάλι σαν ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας, επιλέγοντας μας φέτος για να μας τιμήσει. Είναι τιμή, ιδιαίτερα για τους ίδιους τους καρναβαλιστές, που τόσα χρόνια έχουν καταφέρει με το μεράκι, τη φαντασία και τη διάθεση προσφοράς να καταξιώσουν το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι σαν ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Ως Δήμος, είμαστε δίπλα τους, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ειδικά φέτος, η ικανοποίηση μου είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού καταφέραμε να σπάσουμε τα επικοινωνιακά δεσμά και τους αποκλεισμούς, στέλνοντας το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι στα πέρατα της Ελλάδας ως ένα άρτια διαφημισμένο θεσμό.

Όμως, ότι και να κάνουμε εμείς οι φορείς, εάν δεν υπάρχει αυτό το καρναβαλικό DNA που υπάρχει στο Ρέθυμνο, τότε δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα. Εκεί λοιπόν υποκλινόμαστε και αυτούς τους ανθρώπους ευχαριστούμε. Παράλληλα, κάθε χρόνο έχουμε ως στόχο να ανανεωνόμαστε και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, που είναι αναπόφευκτα σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με τόσες χιλιάδες ανθρώπους και τόσες χιλιάδες λεπτομέρειες. Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία έχει δουλέψει ακατάπαυστα και ιδιαίτερα την πρόεδρο της, την κα. Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, η οποία έχει αφιερώσει απεριόριστο χρόνο μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τους εθελοντές καρναβαλιστές. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και ειδικά τον υπεύθυνο γραφείου τύπου Δημήτρη Σταράκη, τη Στέλλα Καμπουράκη για τη πολύτιμη δουλειά της, όπως και τη Μαρία Ζαχαράκη, που όλοι μαζί συμβάλλουν έτσι ώστε το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι να είναι ένας θεσμός, μια εικόνα λαϊκού πανηγυριού που ισοπεδώνει τις ανισότητες και για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως την ημέρα της μεγάλη παρέλασης είμαστε απόλυτα ίσοι».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου κ. Ταξιάρχης Παπαντώνης ανέφερε το λόγο βράβευσης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, ενώ πρόσθεσε ότι το καρναβάλι του Μοσχάτου προσπαθεί να εμφανίζεται κάθε χρόνο ιδιαίτερα ανανεωμένο: «Ξέρουμε ότι το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι είναι ένα από τα καλύτερα καρναβάλια στην Ελλάδα, έχοντας μεγάλη παράδοση. Πέρυσι είχαμε βραβεύσει το καρναβάλι της Πάτρας και το επόμενο θεωρήσαμε ότι έπρεπε να είναι του Ρεθύμνου, το οποίο πραγματικά νομίζω ότι αξίζει και δείχνει ότι γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, προσφέροντας στους πολίτες, στην οικονομία, στον τουρισμό, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Εμείς προσπαθούμε κάθε χρόνο να εμπλουτίζουμε το καρναβάλι μας με νέα στοιχεία και κυρίως να το μπολιάζουμε με γεγονότα του παρελθόντος, εμπνευσμένα από την παράδοση του τόπου μας. Παράλληλα όμως φροντίζουμε, έτσι ώστε το καρναβάλι του Μοσχάτου να εμπνέεται και από την επικαιρότητα της εποχής».


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία