Ενημέρωση ετεροδημοτών για τις ευροεκλογές 2009

Εκτύπωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Από το Γραφείο Εκλογών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου ανακοινώνεται ότι στις προσεχείς ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 θα ψηφίσουν και οι γεννηθέντες το έτος 1991 εκλογείς.

Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές οι ετεροδημότες δύναται να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εκλογικό τμήμα του δήμου διαμονής τους, χωρίς την προϋπόθεση της συγκέντρωσης των 40 εκλογέων από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια, εφόσον είναι γραμμένοι σε καταλόγους ετεροδημοτών.
Οι ειδικοί κατάλογοι των ετεροδημοτών που θα συνταχθούν από τους Δήμους και Κοινότητες θα περιλαμβάνουν όλες τις μεταβολές που συντελέστηκαν σε αυτούς (αιτήσεις εγγραφής και διαγραφής) μέχρι την Τρίτη 3 Μαρτίου 2009.

Επισημαίνεται τέλος, ότι η εγγραφή εκλογέα στους καταλόγους ετεροδημοτών είναι πάγια και διαρκής, δηλαδή δεν αφορά συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, αίρεται δε μόνο με την υποβολή από τον ενδιαφερόμενο αίτησης διαγραφής.
Οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στη χώρα μας, θα περιλαμβάνουν κοινοτικούς εκλογείς που θα έχουν υποβάλει μέχρι την Τρίτη 3 Μαρτίου 2009 την σχετική αίτηση εγγραφής στον οικείο Δήμο ή Κοινότητα ,προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά τις προσεχείς ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 28313 40739 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου.

 

 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία