Συνέντευξη τύπου της Όλγας Κεφαλογιάννη εφ όλης της ύλης

Εκτύπωση


Συνέντευξη τύπου της Όλγας
Κεφαλογιάννη εφ όλης της ύλης


Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παραχώρησε την Παρασκευή 20-02-2009 συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης με αντικείμενο τα μεγάλα θέματα του νομού και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Στην τοποθέτηση της η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε τα εξής :
«Τα κρίσιμα τοπικά ζητήματα, τα οποία βρίσκονται στην επικαιρότητα, κυρίως δε οι θετικές εξελίξεις, στα μεγάλα θέματα του Ρεθύμνου, αποτελούν το αντικείμενο της σημερινής συνέντευξης τύπου.

Είμαστε εδώ γιατί μετά από επίπονη και σκληρή προσπάθεια βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για το νομό μας.

Μετά από είκοσι χρόνια απραξίας, λαθών, παραλείψεων και κυρίως απόκρυψης της αλήθειας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε και έλυσε το μεγάλο πρόβλημα του καθορισμού των πολεοδομικών ορίων δεκάδων οικισμών του νομού μας.

Το πρόβλημα που δημιούργησαν, συγκάλυψαν και μεγένθυναν σε βαθμό να απειλείται η τοπική οικονομία, οι Κυβερνήσεις του χθες.

Το ζήτημα των ορίων των οικισμών είναι ένα καθαρό παράδειγμα για το τι είναι το ΠΑΣΟΚ και το πώς κυβερνά.

Διότι όχι μόνο το δημιούργησε και το συγκάλυψε, άλλα όταν εμείς ήρθαμε, το εντοπίσαμε και αρχίσαμε να ερευνούμε τους τρόπους, με τους οποίους θα το λύσουμε, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν το θράσος να υποκριθούν για ακόμα μία φορά και να εμφανιστούν ως άλλοι Φαρισαίοι, που έσχιζαν τα ιμάτια τους και μιλούσαν για καθυστερήσεις και χαμένο χρόνο ως προς την επίλυση του προβλήματος.

Η αλήθεια όμως είναι μία και τα γεγονότα ξεκάθαρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του νομού μας μέχρι σήμερα, αυτό των ορίων των οικισμών το δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ και το λύνει  η Νέα Δημοκρατία.
Όπως έχει συμβεί με δεκάδες άλλα προβλήματα και θέματα του νομού Ρεθύμνου.
Του νομού με το πραγματικό αναπτυξιακό έλλειμμα, ακριβώς γιατί τρία ολόκληρα κοινοτικά πλαίσια πέρασαν αλλά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν ούτε ένα έργο. Δεν κατάφεραν να λύσουν ούτε ένα πρόβλημα.
Ακόμα ένα παράδειγμα, εκτός από τα όρια των οικισμών είναι και αυτό του ΟΑΔΥΚ.
Του οργανισμού που ίδρυσε η Νέα Δημοκρατία το 1979 και στα χρόνια που πέρασαν οι γείτονες Χανιώτες εκμεταλλεύθηκαν πλήρως τις δυνατότητες του.
Στο Ρέθυμνο οι επαΐοντες αδράνησαν και εκεί.
Και αυτό το εργαλείο ανάπτυξης το άφησαν να σκουριάσει.
Το άφησαν να συρρικνωθεί.
Αυτό εμείς δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε να το διατηρούμε.

Γi?αυτό και δεν γινόταν να αφήσουμε τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της Δυτικής Κρήτης αποκλειστικά στον ΟΑΔΥΚ.
Στην παρούσα φάση και όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, θα διαφέντευαν το νερό του Ρεθύμνου οι Χανιώτες.
Γι? αυτό είναι μεγάλη επιτυχία αυτό που πετύχαμε και δεν είναι τόσο λίγο όσο θέλουν κάποιοι να το υποβαθμίσουν.
Το Ρέθυμνο θα αποφασίζει για το νερό του και η κείμενη νομοθεσία για τη διαχείριση των υδατικών πόρων θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα στη Δυτική Κρήτη όπως ακριβώς συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα.
Εμείς θέλουμε να λειτουργούμε στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.
Θέλουμε συνεργασία.
Θέλουμε ίση μεταχείριση.
Και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε.
Δεν το διαπραγματευτήκαμε ποτέ από το 2004 και εντεύθεν.

Εμείς ενισχύσαμε το έργο του ΟΑΔΥΚ και ολοκληρώσαμε το Φράγμα των Ποταμών, δηλαδή το «έργο - φάντασμα» επί ημερών ΠΑΣΟΚ και τώρα εξασφαλίσαμε όλα τα δίκαια ζητήματα για το παράρτημα του Ρεθύμνου με τον Νομάρχη Ρεθύμνου  να είναι αναπληρωτής του Προέδρου του οργανισμού, με αναλογικά σωστή εκπροσώπηση μας στο Διοικητικό Συμβούλιο και βέβαια αυτό να είναι 9μελές, με ευχέρεια σύγκλησης και λήψης αποφάσεων.

Μοναδικό θέμα που παραμένει ως διεκδίκηση είναι να αναβαθμιστεί και τυπικά το τοπικό παράρτημα σε Διεύθυνση, θέμα το οποίο δεν ξεχνούμε ποτέ αλλά δεν μας εμποδίζει κιόλας στο να πετύχουμε άμεσα τη στελέχωση και τον εξοπλισμό που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΟΑΔΥΚ στο Ρέθυμνο.

Αυτή είναι πια η μέριμνα μας και βαδίζουμε στο πλαίσιο της πλήρης ανάπτυξης των δυνατοτήτων που μπορεί να μας δώσει ο ΟΑΔΥΚ.
Όπως άλλωστε κάνουμε σε κάθε άλλο επίπεδο αφού στόχος μας είναι το αναπτυξιακό έλλειμμα του νομού μας επιτέλους να αντιμετωπιστεί και να καλυφθεί.
Δεν είναι τυχαίο που έχουν ανοίξει όλα τα μεγάλα ζητήματα του νομού μας.
Εμείς τα ανοίξαμε.
Όλα όσα ποτέ δεν συζητούνταν στο Ρέθυμνο, τώρα αποτελούν θέματα πρώτης γραμμής.
Ξεκάθαρα μιλάμε πια για νέο Νοσοκομείο ενώ ολοκληρώνουμε την επέκταση του σημερινού και την ανάπτυξη του με νέες κλινικές και υπηρεσίες.
Με μελέτες, έργα και στοιχεία μιλάμε πια για πλήρη αναβάθμιση του μεγαλύτερου τμήματος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από τα δυτικά όρια του νομού μας έως τον Εξάντη.
Δημοπραττούμε άμεσα το νέο κτίριο για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου.
Ανοίξαμε το θέμα του νέου Μουσείου και του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ελπίζοντας, ότι θα βρουν οι τοπικοί παράγοντες τα οικόπεδα για να προχωρήσουμε τα έργα.

Προωθούμε την ανέγερση κτιρίου για την στέγαση των υπηρεσιών και των ιατρείων του ΙΚΑ Ρεθύμνου.
Ικανοποιήσαμε απόλυτα την κοινωνία του νότου του νομού μας που δεν επιθυμούσε την δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στο νότο.
Και βέβαια εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα υλοποιούνται ή προγραμματίζονται για το νομό μας.
Τελευταία επιτεύγματα η χρηματοδότηση με 1,5 εκατομμύριο ευρώ για το νέο Δημοτικό Σχολείο Ρουσοσπιτίου, 1.900.000 ευρώ για έργα αγροτικής ανάπτυξης στον Δήμο Λάμπης, 450.000 ευρώ για το αποχετευτικό δίκτυο στο Δήμο Ανωγείων και βέβαια είναι ήδη γνωστό, ότι όλοι οι Δήμοι που είναι ενταγμένοι στα ΟΠΑΑΧ θα χρηματοδοτηθούν σε πρώτη φάση με 1.200.000 ευρώ ο κάθε ένας και ο Δήμος Λαππαίων με 500.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση για έργα που θα δώσουν νέα πνοή στην ύπαιθρο.
Δηλαδή την ενδοχώρα του νομού μας, στην οποία εμείς στοχεύουμε και προσδοκούμε να τύχει νέας ελπιδοφόρας προοπτικής.

Δεν είναι τυχαίο που προγραμματίζονται αυτά τα έργα.
Δεν είναι τυχαίο που σχεδιάστηκε και προωθείται το έργο του Πλατύ Ποταμού.
Όλα αυτά γίνονται για τον αγροτικό πληθυσμό του νομού μας και της Κρήτης ευρύτερα.

Η ενίσχυση του αγροτικού τομέα στην Κρήτη αποτελεί βασική μέριμνα της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.
Οι πολιτικές, που ακολουθούνται, στοχεύουν στην ενίσχυση της παραγωγής των ντόπιων προϊόντων, κυρίως δε στο να διαμορφώσουν συνθήκες ανάπτυξης και σταθερότητας του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.
Εφαρμόζεται ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την ανατροπή της μίζερης πραγματικότητας που δημιούργησαν για την ύπαιθρο οι κυβερνήσεις του χθες.
Εμείς δεν ενδιαφερόμαστε μόνο να φτάσουν οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην τσέπη των αγροτών.
Εμείς θέλουμε να καταστήσουμε τον αγρότη σύγχρονο επιχειρηματία, ο οποίος θα μπορεί να ανταγωνιστεί τον συνάδελφο του παγκοσμίως.
Εμείς στοχεύουμε στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των τοπικών προϊόντων.
Αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει το Κρητικό λάδι, το τυρί, το γάλα, το κρέας, τα σταφύλια, η σταφίδα, το κίτρο και όλα τα υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα του νησιού μας.
Θέλουμε τον αγρότη καταρτισμένο και εκπαιδευμένο στις σύγχρονες γεωργικές πρακτικές.
Βάζουμε τον γεωπόνο να επιστρέψει στο χωράφι και να λειτουργήσει ως σύμβουλος τους παραγωγού.
Φροντίζουμε ο αγρότης να διαθέτει τις υλικοτεχνικές υποδομές που απαιτούνται.
Επιζητούμε τον εκσυγχρονισμό με σεβασμό στην παράδοση μας και στη διατήρηση των χαρακτηριστικών, που εξασφαλίζουν την ποιότητα.
Ταυτόχρονα θέλουμε η αγροτική οικογένεια να παραμείνει σε μια ύπαιθρο ταχέως αναπτυσσόμενη.
Με τον αγροτουρισμό να λειτουργεί παράλληλα και να ενισχύει την τοπική οικονομία.
Με σύγχρονα σχολεία και υποδομές εκπαίδευσης.
Με μεγάλα έργα υδροάρδευσης, ουσιαστική βελτίωση των οδικών δικτύων και έργα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Καταπολεμούμε νοοτροπίες και συνήθειες που άνθισαν και αναπτύχθηκαν τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ.
Επανιδρύουμε την αγροφυλακή και αναδιαρθρώνουμε τις αστυνομικές υπηρεσίες.
Εργαζόμαστε με σχέδιο και πραγματικούς στόχους σε όλα τα επίπεδα και δημιουργούμε όλες εκείνες τις υποδομές, που εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής και στα πιο μικρά χωριά.
Μέσα δε από αναπτυξιακά προγράμματα, όπως αυτό που σχεδιάσαμε και θα υλοποιήσουμε για τους Ορεινούς όγκους της Κρήτης, αλλάζουμε τα δεδομένα και δημιουργούμε νέα ελπιδοφόρα προοπτική για την ενδοχώρα του νησιού μας.
Ο αγρότης της Κρήτης έχει λοιπόν μια κυβέρνηση που τον στηρίζει και του ανοίγει το δρόμο προς το μέλλον.
Ο αγρότης της Κρήτης, δεν είναι το «κομματικό στρατιωτάκι» που ήθελε και διατήρησε το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που είδαμε στον Πειραιά, δεν ήταν ο αγρότης της Κρήτης.

Αυτό που είδαμε στον Πειραιά ήταν μία ακόμα φιέστα του ΠΑΣΟΚ.
Διότι ο αγρότης της Κρήτης ξέρει τι έχει κερδίσει από τη Νέα Δημοκρατία, θυμάται ότι με την ψήφο του ΠΑΣΟΚ και όχι τη δική μας δημιουργήθηκε το νέο καθεστώς των επιδοτήσεων, το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει πριν το 2013.
Ξέρει ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι το αποτέλεσμα ενός κράτους που διέλυσε την αγροτική παραγωγή, υποβάθμισε τα τοπικά προϊόντα, εξαφάνισε την αγροτική ασφάλεια και έκανε τον αγρότη δέσμιο των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, άρα του ίδιου του κόμματος που κυβερνούσε επί είκοσι χρόνια τη χώρα.

Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία ήρθε και καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να αλλάξει τη διαμορφωθείσα κατάσταση και να δώσει νέα ώθηση στους παραγωγούς.

Γι αυτό και ήταν αδικαιολόγητη η συμπεριφορά των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αγροτικά θέματα της Κρήτης.
Αν ήθελαν να συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων, έπρεπε να μείνουν, να συζητήσουν, να καταθέσουν προτάσεις.
Τα προβλήματα δεν λύνονται όταν απέχεις.
Λύνονται με την μαχητική, διεκδικητική παρουσία σου.
Αυτό που ποτέ δεν ήξεραν και δεν ξέρουν να κάνουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ.
Προτιμούν να δημιουργούν τεχνητές κρίσεις, μήπως και καταφέρουν να ξανασκαρφαλώσουν στην εξουσία.
Προτιμούν να απουσιάζουν για να καλύψουν την ανυπαρξία προτάσεων και προγράμματος.
Προτιμούν τα πολλά λόγια, γιατί η ουσία των λέξεων έργο, λύση προβλήματος και πραγματική πρόοδος, τους είναι απολύτως άγνωστη.  
Δικαίωμα τους.
Αυτοί επιλέγουν άρνηση και ζουν στην σφαίρα του παρελθόντος.

Εμείς επιλέγουμε το μέλλον. Δουλεύουμε μεθοδικά. Οδηγούμε τη χώρα στην πρόοδο και την ευημερία.»

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία