Νέα στοιχεία για την δράση των αλλοδαπών που συνελλήφθησαν στο Βυζάρι

Εκτύπωση

Νέα στοιχεία προέκυψαν για τους αλλοδαπούς που το βράδυ της Τρίτης λήστεψαν και βίασαν την 73χρονη άτυχη γυναίκα στο Βυζάρι.της Ελπίδας Δημακοπούλου

Μετά από την προανάκριση του Α.Τ Ρεθύμνου και Αμαρίου, σύμφωνα με τον Διοικητή Ασφαλείας Παντελή Μουρτζανό, ο οποίος προέβει σε δηλώσεις σήμερα το πρωί, προέκυψαν και άλλες παράνομες πράξεις στις οποίες ήταν ανεμειγμένα τα συγκεκριμένα κακοποιά στοιχεία στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα ομολόγησαν ότι στις 24-01-2009 και στις 17-02-2009, είχαν αφαιρέσει συνολικά 12 αμνοερίφια από χωριό του Δήμου Συβρίτου, ενώ στις 26-12-2008 οι δύο από αυτούς ομολόγησαν ότι συμμετείχαν μαζί με έναν ακόμη Παλαιστίνιο, κάτοικο Αθηνών, σε εμπρησμό καταστήματος του Ρεθύμνου.

Προκειμένου να προχωρήσουν στο συγκεκριμένο εμπρησμό είχαν λάβει από επιχειρηματία του Ρεθύμνου το ποσό των 5.000 ευρώ.

Ο Παλαιστίνιος και ο επιχειρηματίας λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου παραμένουν ασύλληπτοι.

Οι συλληφθέντες μαζί με τις νέες κατηγορίες που τους βαραίνουν απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου και αφού τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες παραπέμθηκαν στον ανακριτή Ρεθύμνου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν έως το απόγευμα της Κυριακής 22-02-2009.

Είναι προφανές από τα παραπάνω το γεγονός ότι στην πόλη του Ρεθύμνου και την ευρύτερη περιοχή έχει αναπτυχθεί ένα κλίμα ανασφάλειας λόγω της τρομοκρατίας που αναπτύσσεται και του οργανωμένου εγκλήματος που κάνει την εμφάνιση του ειδικά μετά την συσσώρευση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών στο Νομό. 

Όσο και να προσπαθήσει η Ελληνική Αστυνομία το διογκωμένο πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπισθεί κατασταλτικά.
Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μας είπε χθες στο Εγκληματολογικό συνέδριο της Αστυνομίας, στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, ο Υποστράτηγος κ. Φράγκου, διαφαίνεται πλέον επιτακτική η ανάγκη της αύξησης του στελεχειακού δυναμικού, ειδικότερα στην περιφέρεια.
Ελπίζουμε η πολιτεία να ανταποκριθεί στο αίτημα της αύξησης των αστυνομικών, μήπως και επανέλθει η ασφάλεια και η ηρεμία στην αγροτική περιφέρεια της Κρήτης καθώς και στις πόλεις. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία