Απολογισμός έργου και παρουσίαση προτεραιοτήτων στην ετήσια εκδήλωση της Αστυνομίας

Εκτύπωση

Το πρωί της Πέμπτης 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Αστυνομίας προκειμένου να γίνει η παρουσίαση του τριετούς προγράμματος 2008-2010 του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού δράσεων της ελληνικής Αστυνομίας καθώς και η παρουσίαση των στόχων και των προτεραιοτήτων του 2009.

της Ελπίδας Δημακοπούλου

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε με την ομιλία του ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης και η Αντινομάρχης κ. Ζωή Σιταρένιου-Μπριλλάκη.
Στη συνέχεια απηύθυνε τον χαιρετισμό του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης-Υποστράτηγος κ. Χρήστος Φράγγου.

Στην συνέχεια προχώρησε στην παρουσίαση του τριετούς προγράμματος καθώς και στους στόχους των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού για το 2009, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Ντέλης.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, συνέντευξη Τύπου δόθηκε στα τοπικά κανάλια από τον κ. Ντέλη
ο Ταξίαρχος
κ. Κωνσταντίνος
Ντέλης
και τον κ. Φράγγου. Αποτυπώθηκαν οι πιο σημαντικές επιτυχίες της Αστυνομίας στο Νομό για το 2008 καταλήγοντας στο ότι η χρονιά θεωρήθηκε επιτυχής παρά τη μικρή αριθμητική δύναμη που διαθέτει η Αστυνομία, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ταξίαρχος.
Ακολούθησαν οι 14 προτεραιότητες για το 2009, όπως είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και των ναρκωτικών, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στις κατασχέσεις όπλων.
Σύμφωνα πάντα με τον Ταξίαρχο κ. Ντέλη, η αστυνομική δύναμη στο Ρέθυμνο οπωσδήποτε θα ενισχυθεί περισσότερο και θα μπορέσει να αποδώσει καλύτερα με τη νέα αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Κρήτης ενώ  συγκεκριμένα ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων Αστυνομικών Τμημάτων στις περιοχές του Κουλούκωνα και της Αγίας Γαλήνης.

Ο Υποστράτηγος κ. Φράγγος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το 2009 βασιζόμενος σε συγκεκριμένες νέες συνθήκες στην αστυνόμευση του νησιού. Όπως είναι η ίδρυση μιας ομάδας ειδικών αποστολών στο Ηράκλειο, που καλύπτει αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη την Κρήτη και το τμήμα αστυνομικών επιχειρήσεων Μυλοποτάμου που λειτουργεί πλέον ως αυτοτελής υπηρεσία με μόνιμο προσωπικό αστυνομικών που θα φτάσει τα 73 άτομα έως το τέλος του μήνα, γυρνώντας σελίδα στο παρελθόν. Τέλος ο Υποστράτηγος εξέφρασε την προσδοκία του για αύξηση της οργανικής δύναμης της Αστυνομίας της Κρήτης, μέσω της αναδιάρθρωσης, περίπου 20% (400 αστυνομικοί), για πλήρη ολοκλήρωση του σχεδιασμού της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών μέχρι το τέλος του επόμενου καλοκαιριού και ζήτησε την στήριξη του έργου τους από τους πολίτες.

Συνολικά η αστυνομική δύναμη στην Κρήτη, μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, θα φτάσει τα 2.513 άτομα.    

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και διάλογο για τα όσα ειπώθηκαν.

   

  


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία