Συνελλήφθησαν οι βιαστές της 73χρονης Ξένης Παντελάκη (ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ!!)

Εκτύπωση

Συνελλήφθησαν οι βιαστές
της 73χρονης Ξένης Παντελάκη

 

19/02/2009 - 08.50

Τρία Νεαρά άτομα (και όχι δύο όπως αρχικά γνωρίζαμε) προσήχθησαν στην Ασφάλεια Ρεθύμνου με βαρύτατες κατηγορίες σχετικά με τον βιασμό που πρώτη η ΡΕΘΕΜΝΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (AgoraPress.gr & AgoraTV) έβγαλε χθες στον αέρα Πανελλαδικά. Η προανάκριση είναι ακόμα σε εξέλιξη αλλά σύμφωνα με τον Διευθυντή Ασφαλείας Ρεθύμνου κ. Παντελή Μουρτζανό με τον οποίο επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά, τα ευρηματικά στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα και όλα δείχνουν ότι οι τρείς αυτοί νέοι είναι οι δράστες.

του Βασίλη
Κασιμάτη

Οι έρευνες της αστυνομίας εστίασαν στις μαρτυρίες της ηλικιωμένης γυναίκας η οποία παρόλο το μεγάλο σοκ της κατάφερε να σκιαγραφήσει τους δράστες και να συλληφθεί ο ένας εκ των τριών στη περιοχή του εγκλήματος (Βυζάρι-Αμαρίου), ο οποίος κατέδωσε και τους υπόλοιπους δύο, οι οποίοι συνελλήφθησαν στη πόλη του Ρεθύμνου. 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία τη σπείρα αποτελούν ένας Ιρακινός, ένας Σύριος και ένας Τυνήσιος. Από τις μέχρι τώρα έρευνες φαίνεται ότι το αποτρόπαιο έγκλημα αυτό του βιασμού, διέπραξε ο Ιρακινός ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί του στη ληστεία, παρακολουθούσαν παγερά τον φίλο τους που ικανοποιούσε τις αρρωστημένες επιθυμίες του. 

O ένας εκ των δύο παιδιών του θύματος προέβη σε δηλώσεις το πρωϊ στα Αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια ANT1 & ALPHA, στις εκπομπές των Γ.Παπαδάκη & Γ.Αυτιά αντίστοιχα, τονίζοντας ότι η μητέρα του (εκεί έγινε και γνωστό το όνομα του θύματος), είναι μεν καλά στην υγεία της αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου με ψυχολογικό σόκ.

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα και το ερώτημα που πλέον τίθεται ανοιχτά είναι, το τι προτίθεται να κάνει η Πολιτεία που έχει αφήσει περιοχές σαν την επαρχία Αμαρίου εντελώς στο έλεος βιαστών, ληστών και γενικότερα άλλων κακοποιών κυρίως αλλοδαπών στοιχείων.

Το βέβαιο είναι ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις των 2 Δημάρχων της επαρχίας Αμαρίου (Κουρητών & Συβρίτου) κ.κ. Στέφανο Σημαντήρα & Μιχάλη Πετρακάκη που εξασφάλισε αποκλειστικά χθες το AgoraTV, έγινε λόγος για τον Αστυνομικό σταθμό Αμαρίου, ο οποίος έχει έναν μόνο αστυνομικό ως βάρδια, υπεύθυνο για μια τεράστια περιοχή που περιλαμβάνει μια γεωγραφική έκταση ίση με την Επαρχία Ρεθύμνης και 40 περίπου χωριά.

Και οι δύο δήμαρχοι έκαναν έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες να ενισχύσουν τα μέτρα τάξης & ασφάλειας της περιοχής «διότι το κακό έχει παραγίνει».


Εκτακτο Δελτίο (19/02/2009 - 14.00)

Αργά το μεσημέρι έκαναν δηλώσεις  ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Κωστ. Ντέλης και ο Διευθυντής Ασφαλείας Ρεθύμνου κ. Παντελής Μουρτζανός.
Και οι 2 αξιωματικοί έδωσαν στη δημοσιότητα τα ως άνω στοιχεία και μίλησαν στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και στο AgoraTV για τις ενέργειες που έγιναν μέχρι την τελική έκβαση, αυτή της επιτυχημένης και ταχείας διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΚΗ ΑΓΟΡΑ θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει πάντα πρώτη όπως και σήμερα, για την πορεία των ερευνών στο συγκεκριμένο θέμα.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία