Τα τέλη κυκλοφορίας υπέρ ... του Β.Ο.Α.Κ.

Εκτύπωση
Τα τέλη κυκλοφορίας υπέρ ... του Β.Ο.Α.Κ.
  • Όχι άλλους νεκρούς στην Κρήτη
 
του Βασίλη Κασιμάτη

Σαράντα χρόνια τώρα δεν έχει «πέσει δραχμή» στην αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), αλλά ο Κρητικός όλα αυτά τα χρόνια πληρώνει κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτά τα τέλη που η εγκύκλιος του υπουργείου τα χαρακτηρίζει ως ανταποδοτικό έσοδο για την αναβάθμιση και συντήρηση των οδικών δικτύων.
Ποιών δικτύων όμως ρωτούν οι Κρητικοί που θωρούν τους νεκρούς τους από τον ΒΟΑΚ να ξεπερνούν κάθε χρόνο τον κατάλογο χωρών που βρίσκονται σε εμπόλεμο κατάσταση; 
Η Αθηνών Κορίνθου ολοκληρώθηκε πριν από χρόνια και εκσυγχρονίζεται κάθε χρόνο.
Ομοίως η Κορίνθου-Άργους, η Αθηνών-Θεσσαλονίκης, η Εγνατία Οδός και τόσα άλλα οδικά δίκτυα στην χώρα, αλλά για τον ΒΟΑΚ της Κρήτης ούτε λόγος!

Στον αντίποδα στην Κρήτη κάθε χρόνο προστίθενται περισσότεροι νεκροί στον ΒΟΑΚ από την λίστα πολεμικών θυμάτων σε εμπόλεμες ζώνες.

1,4 δις ευρώ χρειάζονται για να γίνει ο ΒΟΑΚ μια υπερσύγχρονη οδική αρτηρία.

Μια σοβαρή μελέτη έδειξε ότι τα τέλη κυκλοφορίας που προκύπτουν από τις Κρητικές Δ.Ο.Υ. (τις Κρητικές πινακίδες κυκλοφορίας) μαζεύουν το απαιτούμενο ποσό μόνο μέσα σε μια πενταετία. Κοντολογίς, οι Κρητικοί δεν έχουν ανάγκη ούτε τα κονδύλια της Ε.Ε., μηδέ εξωτερικούς δανεισμούς  για το τόσο βαρυσήμαντο, για τον τόπο έργο.
Με τα δικά τους χρήματα το αποπληρώνουν σε μόλις 5 χρόνια.
Γιατί τότε αυτά τα χρήματα πάνε μονίμως; αλλού; Ας απαντήσει κάποιος εντίμως, στον Κρητικό.
Αν μάλιστα, (και αφού ολοκληρωθεί το έργο) μπουν και διόδια όπως στα άλλα οδικά δίκτυα, τότε τα χρήματα που συγκεντρώνονται δύναται να καλύψουν τα χρόνια (άλυτα) προβλήματα της Υγείας και της Παιδείας στο νησί. Με ένα σμπάρο δηλαδή, τρία τρυγόνια! 
Προβλήματα για τα οποία όμως η Ελληνική πολιτεία κωφεύει εδώ και δεκαετίες, παρέχοντας στους Κρητικούς μόνο τον εκμαυλισμό της πολιτικής με ανανεώσιμες φαιδρές υποσχέσεις μεγάλης διάρκειας! Το γνωστό «ΘΑ» δηλαδή.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΠΕΡ Β.Ο.Α.Κ.!!!!

Να συσταθεί άμεσα νομικό τμήμα που θα σχεδιάσει το εν λόγω κίνημα σε συνεργασία με τα άλλα κινήματα που ήδη υπάρχουν για την αναδόμηση του ΒΟΑΚ, διότι δεν είναι δυνατόν να μένει η Κρήτη 40 χρόνια δίχως Εθνικό δίκτυο και μην αμελούμε ... και σιδηρόδρομο! Εκλογές έρχονται, ζητάμε λύσεις.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΟΑΚ« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία