Απάντηση Νομάρχη σε επιστολή της βουλευτού Ρεθύμνου

Εκτύπωση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Με αφορμή τη δημοσίευση στον τοπικό τύπο της επιστολής της Βουλευτού Ρεθύμνου, κας Όλγας Κεφαλογιάννη, με την οποία αιτιολογεί την απουσία της από τη ευρεία συνάντηση για αγροτικά ζητήματα του Νομού, που διοργανώθηκε από τη Νομαρχία Ρεθύμνου, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

"Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης την προηγούμενη εβδομάδα μετέβη στην Αθήνα μαζί με λοιπούς θεσμικούς εκπροσώπους της Κρήτης προκειμένου να συνοδεύσει τους αγρότες της Κρήτης στην προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Από τη στιγμή που οι Αγρότες - κεντρικοί συνομιλητές στο διάλογο με το Υπουργείο- αποχώρησαν, ο Νομάρχης Ρεθύμνου μαζί με την πλειοψηφία των άλλων θεσμικών αποχώρησε με τη σειρά του, θεωρώντας ότι η παρουσία των θεσμικών αρχών της Κρήτης σε μια συνάντηση, που είχε οριστεί κυρίως για να συνομιλήσουν οι Αγρότες με τον Υπουργό- απόντων των αγροτών- δεν είχε κανένα νόημα. Σκοπός της σύσκεψης αυτής δεν ήταν να εκθέσει έκαστος Νομάρχης τα αγροτικά προβλήματα της περιοχής του, αλλά ο διάλογος του Υπουργού με τους Αγρότες, ο οποίος δεν είχε καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Υπουργός, όπως είπε, απουσίαζε στις Βρυξέλλες και οι Κρήτες αγρότες βρίσκονταν υπό αστυνομικό κλοιό στο Λιμάνι του Πειραιά. Εξάλλου τα αγροτικά προβλήματα του Νομού τα γνωρίζει καλά το Υπουργείο από υπομνήματα του Νομάρχη αλλά και από τη σχετικά πρόσφατη συνάντησή του με την ηγεσία του Υπουργείου την 6η Αυγούστου 2008 στην Αθήνα.

Είναι σαφές ότι η αποχώρηση του Νομάρχη Ρεθύμνου από την εν λόγω σύσκεψη αφορούσε λόγους κοινής λογικής και πολιτικής ηθικής και όχι μικροκομματισμού, όπως εγκαλεί στην επιστολή της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Νομού, η οποία κατά τα λεγόμενά της, δεν προσήλθε στη σύσκεψη, που έγινε στη Νομαρχία (όπως άλλωστε έχει συμβεί και σε όλα τα Νομαρχιακά Συμβούλια των τελευταίων 18 μηνών), διότι με αυτόν τον τρόπο, επιχείρησε ατυχώς να "συμψηφίσει πολιτικά" την αποχώρηση του Νομάρχη από τη σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη δική της απουσία από την ευρεία συνάντηση στη Νομαρχία.

Μία συνάντηση, η οποία είχε εντελώς διαφορετική θεματολογία και σκοπό από αυτή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και την οποία τίμησαν με την παρουσία τους και τις τοποθετήσεις τους ο Βουλευτής κ. Λαμπίρης, οι Δήμαρχοι του Νομού, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Συνεταιρισμών, της Ομοσπονδίας Αγροτών, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, επιστημονικών συλλόγων και αρμοδίων υπηρεσιών.

Το αντικείμενο αυτής της συνάντησης δεν ήταν τα τρέχοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και η επίλυσή τους, αλλά ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και το μέλλον της αγροκτηνοτροφίας στο Νομό. Άλλωστε εάν η Νομαρχία είχε τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα να δώσει λύση στα προβλήματα των αγροτών, θα το είχε ήδη κάνει, και δε θα χρειαζόταν να προβαίνει σε συσκέψεις, για να αναδεικνύει τα προβλήματα αυτά, αλλά και σε διαβήματα στο αρμόδιο Υπουργείο για να αναλάβει δράση ως αυτό οφείλει. Προβλήματα που δεν λύθηκαν και τα οποία δε μπορούσαν να λυθούν απόντων των αγροτών στην Αθήνα. Μάλιστα για αυτό το σκοπό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ήδη εξαγγείλει ότι άμεσα θα κατέβει στην Κρήτη για να εξετάσει μαζί με τους αγρότες, τους φορείς τους και τις λοιπές δυνάμεις τα μακροχρόνια προβλήματα της Γεωργίας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου παραμένοντας σταθερή στις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου και της εποικοδομητικής και ειλικρινούς συνεργασίας των Θεσμών του τόπου έχει αποδείξει με τη μέχρι σήμερα λειτουργία της ότι απορρίπτει κάθε μικροκομματική σκοπιμότητα και πράττει με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες αυτό που προάγει την ανάπτυξη του τόπου.

Οι "κομματικοί μανδύες", όπως καλά ξέρουν να διακρίνουν οι συμπολίτες μας, δεν ταιριάζουν με καμία δημοκρατική διαδικασία και κοσμούν τη γκαρνταρόμπα μόνο εκείνων, που αρέσκονται στη δημιουργία πόλωσης και εφαρμογής της παλαιοκομματικής και φθαρμένης πλέον αντίληψης του "κατόπιν ενεργειών μου". Μιας αντίληψης που οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς πολιτικών θα πρέπει να "απεκδύονται" πόσο μάλλον να μην την επαναφέρουν στο δημόσιο βίο"..« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία