Αγρότες και θεσμικοί ... τα είπαν!

Εκτύπωση


Αγρότες και θεσμικοί ... τα είπαν!

Συνάντηση εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα παραγωγής με την τοπική πολιτική ηγεσία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθηγητή Ηλία Λαμπίρη στο Νομαρχιακό μέγαρο Ρεθύμνου.

Η συνάντηση έγινε προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα του Νομού.
Ο Νομάρχης κ. Γιώργης Παπαδάκης μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη στοχευμένης δράσης βάση συγκεκριμένου σχεδιαγράμματος, πάνω από χρώματα και κόμματα, ώστε να καταστούν η γεωργία και η κτηνοτροφία βιώσιμες.


της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε στη συνέχεια και ο κ. Αρχοντάκης ο οποίος προχώρησε σε σημαντικές προτάσεις για την αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα, όπως την αναπροσαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των επιδοτήσεων στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, στις καινοτόμες δράσεις και στη βιολογική καλλιέργεια, τη βελτίωση των υποδομών και των αρδευτικών έργων, την ενίσχυση της ενημέρωσης των αγροτών και της έρευνας των δυνατοτήτων των καλλιεργειών βάση εδαφολογικών και κλιματολογικών συνθηκών για την καλύτερη εκμετάλλευση, την εξασφάλιση της ιδιοκτησίας ή της πολυετούς ενοικίασης των εκτάσεων. 

Ότι θα παρευρίσκεται σε όλους τους αγώνες για τη βελτίωση των συνθηκών στη γεωργία και στην κτηνοτροφία δήλωσε σε σύντομη δήλωσή του ο Βουλευτής κ. Λαμπίρης ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις από τοπικούς άρχοντες και προέδρους αγροτικών συλλόγων.

Βασικό σημείο της συζήτησης φάνηκε να είναι το θέμα της προστασίας των προϊόντων της Κρήτης και η αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους σε εθνικό επίπεδο κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης Πατεράκης, Δήμαρχος Νικηφόρου Φωκά και συμφώνησε αργότερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης και ο πρόεδρος κτηνοτρόφων κ. Μοσχάκης, κάτι τέτοιο θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνο εάν όλα τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα μπουν κάτω από την ίδια ομπρέλα.
Παρών στη συζήτηση και ο Πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Κωστής Σχοινάς.

Συμπερασματικά, ο χρόνος τελειώνει και όλοι οι αρμόδιοι πρέπει να κινηθούν οργανωμένα ενώ ο κάθε φορέας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους.   

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία