Συνέντευξη στον Ρέθυμνο Σπορ FM 103,3 του Νίκου Σαργκάνη.

Εκτύπωση

Συνέντευξη στον Ρέθυμνο Σπορ FM 103,3
Νίκος Σαργκάνης: «Η Εθνική μπορεί αρκεί να μην παίξει κάτι διαφορετικό από αυτό ξέρει»
"Ποιος δεν θα ήθελε να βρίσκεται ως προπονητής τερματοφυλάκων στην Εθνική ανδρών; "

 Την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του γύρω από τα παιγνίδια της Εθνικής ομάδας (Μολδαβία και Ελβετία) των Ανδρών είχε ο Νίκος Σαργκάνης μέσα από το Ρέθυμνο Σπορ
Fm 103,3 και την εκπομπή «το 10 το καλό» του Δημήτρη Τζαγκαράκη κάθε πρωί 10 - 12.

 

Το «Φάντομ» για μία φορά -όπως πάντα άλλωστε- εμφανίστηκε πανέτοιμο να "απογειωθεί" αυτή τη φορά όχι για αποκρούσεις αλλά για απαντήσεις-  μιλώντας ακόμη και για την Εθνική των Ελπίδων.

Εκφραστικός, διαχυτικός και συναισθηματικός δεν έκρυψε τις προσωπικές του φιλοδοξίες αποκρινόμενος σε σχετική ερώτηση που του θέσαμε, πως θα του άρεσε να δουλέψει ως προπονητής τερματοφυλάκων στην Εθνική Ανδρών. Βέβαια έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους σειρά λέγοντας πως υπάρχουν άλλα άτομα να κρίνουν γι? αυτό.

 

-         Πόσο σημαντικά είναι τα δύο παιγνίδια με Μολδαβία και Ελβετία και φυσικά πόσο αναμένεται να καθορίσουν το μέλλον της εθνικής μας ομάδας όσον αφορά την πρόκρισή της στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου της Αφρικής;

«Κάθε παιγνίδι έχει τις δυσκολίες του. Κανένα παιγνίδι δεν είναι εύκολο. Τα παιδιά πρέπει να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια. Κερδίζοντας βέβαια το Σάββατο και την Τετάρτη, είμαστε πάρα πολύ κοντά στον στόχο μας».

-Τι αυτό που θα πρέπει να προσέξει η Εθνική Ελλάδος;

«Να παίξει πειθαρχημένα όπως το έχει πράξει μέχρι σήμερα. Να μην παίξει κάτι διαφορετικό από αυτό που ξέρει να παίζει. Πρωτεύοντας στόχος είναι να κερδίσει κι από ?κει και πέρα το θέαμα ας έρθει μία άλλη στιγμή».

-         Το ότι δεν αγωνίζεται με την Εθνική ο Αντώνης Νικοπολίδης αποτελεί πλήγμα;

«Η απουσία του Αντώνη δεν αποτελεί πλήγμα αλλά είναι όντως μία σημαντική απώλεια. Στα μέχρι τώρα παιγνίδια δεν έχει φανεί η απουσία του. Είναι όμως ένας τερματοφύλακας με τεράστια πείρα στη θέση αυτή και θα μπορούσε να βοηθήσει την Εθνική. Από ?κει και πέρα είναι καλό γι΄ αυτόν που επέλεξε να αποχωρήσει από την Εθνική. Του δίνει την ευκαιρία να είναι συγκεντρωμένος στην ομάδα του και δεν «σκορπίζεται από ?δω κι από ?κει κουράζοντας τον ίδιο τον εαυτό του. Η ηλικία του δεν είναι και πολύ μεγάλη αλλά θα πρέπει να κάνει σωστή συντήρηση δυνάμεων.

- Μιλήστε μας λίγο για την ομάδα των Ελπίδων. Σήμερα, δίνει ένα δύσκολο φιλικό παιγνίδι με την Βουλγαρία. Δουλεύετε εντατικά σ? αυτές τις εθνικές (Νέων ? Ελπίδων) για να μπορέσετε κατεργαστείτε τα ταλέντα που επανδρώνουν τις κατηγορίες αυτές;

«Αυτός είναι ο σκοπός. Το πώς δηλ. θα μπορέσουμε να αναδείξουμε κάποια παιδιά μέσα από τη δουλειά δίνοντάς τους, βέβαια, την ευκαιρία να παίξουν ούτως ώστε να  τα δουν και να τα προσέξουν άνθρωποι των επαγγελματικών σωματείων και να συμμετέχουν ενεργά σ? αυτά. Δεν θέλουμε να πηγαίνει χαμένη η δουλειά μας. Μοχθούμε γι? αυτό.

Όσον αφορά τους φιλικούς αγώνες, ο Νϊκος Νιόμπλιας έχει επιλέξει τον κύριο κορμό από την εθνική ελπίδων. Το 80% προέρχεται από την ομάδα των Νέων που είχε φτάσει ψηλά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2006 στην Αυστρία. Υπάρχει ποιότητα, υπάρχει ταλέντο, υπάρχει διάθεση ώστε να είμαστε έτοιμοι. Στην εθνική ελπίδων χρειαζόμαστε χρόνο για να μονταριστεί αυτή η ομάδα, χρειάζεται επίσης  δουλειά και φυσικά πολλά φιλικά παιγνίδια».

-         Για ποιο λόγο δεν έχετε θέση στην εθνική ομάδα των Ανδρών ως προπονητής τερματοφυλάκων;

«Πρώτα απ? όλα θα πρέπει να τονίσω ότι η ουσιαστική δουλειά γίνεται στις πιο μικρές κατηγορίες της εθνικής προκειμένου να βρίσκει η ομάδα των ανδρών κάτι σαφώς πιο έτοιμο και προπονητικά σωστό. Ο κάθε άνθρωπος αγωνίζεται στη ζωή του για να πάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Τουλάχιστον στο προπονητικό κομμάτι έχω δουλέψει πάρα πολλά χρόνια. Έχω ασχοληθεί με σχολές τερματοφυλάκων,  με ακαδημίες με σεμινάρια με πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι είμαι αρκετά κατασταλαγμένος πάνω σ? αυτό το κομμάτι δουλειάς. Δεν φτάνει μονάχα η εμπειρία που έχει κάποιος τερματοφύλακας. Ο σκοπός είναι  να μάθει μέσα από την προπονητική διαδρομή τα πιο κύρια σημεία δουλειάς. Πιστεύω, κατά την ταπεινή μου γνώμη ότι βρίσκομαι σ? αυτό το επίπεδο και μπορώ να προσφέρω σε μεγαλύτερη κατηγορία. Όταν ανήκει κάποιος στην ΕΠΟ όπως καταλαβαίνετε είναι υπάλληλος. Ε, δεν τρέχει και τίποτε που δεν έχω αυτή τη θέση; Αλλά ποιος δεν θα ήθελε να βρίσκεται εκεί; Αποτέλεσε επιθυμία μου αυτή η θέση αλλά άλλοι είναι υπεύθυνοι να το κρίνουν αυτό».

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑ, ΜΕ ΕΔΙΩΞΑΝ»

-Για το τέλος θέλουμε να ρωτήσουμε κάτι που σχετίζεται με το ποδοσφαιρικό σας παρελθόν. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει για ποιο λόγο φύγατε από τον Ολυμπιακό?

«Μα δεν έφυγα! Με διώξανε με τον τρόπο τους. Δε λέω ότι μου είπαν «σήκω φύγε» αλλά διαπραγματεύτηκαν την μετεγγραφή μου με ανορθόδοξο τρόπο. Εγώ έλεγα να κάτσω, κι αυτοί ξαφνικά μου είπαν: «Συμφωνήσαμε να φύγεις». Έτσι έχει η ιστορία αλλά δυστυχώς ο πολύς κόσμος κάποια πράγματα δεν είναι σε θέσει να τα γνωρίζει...».


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 18 Μάρ 2018

Αρθρογραφία