Η Cretan Lines στην Αθήνα για την ενημέρωση των αποδήμων μας

Εκτύπωση


Ελπίδα
Δημακοπούλου
Η Cretan Lines στην Αθήνα για την ενημέρωση των αποδήμων μας

Ενημέρωση των απόδημων Ρεθυμνιωτών για την απόκτηση του δικού τους καραβιού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου σε πολυχώρο που παραχώρησε η Νομαρχία Πειραιά.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Cretan Lines πήραν την πρωτοβουλία της συνάντησης καθώς το θέμα της αποκατάστασης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά, αφορά εξίσου και τους απόδημους Κρήτες, λόγω της ανάγκης που δημιουργείται πολύ συχνά να μεταβούν για διάφορους λόγους στην γενέτειρά τους.

Η αντιπροσωπεία των μελών της εταιρίας, που έφτασε στον Πειραιά, αναφέρθηκε στους λόγους που κάνουν την απόκτηση του καραβιού τόσο σημαντική για το Ρέθυμνο και τα χωριά του, σε αντιπαράθεση βέβαια με τις αρνητικές επιπτώσεις σε όλους λόγω της μη ύπαρξής του.
Αναφέρθηκε επίσης στις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στο καταστατικό της εταιρίας προκειμένου να διατηρηθεί για πάντα η λαϊκή της βάση.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης ο λόγος δόθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Όλοι είχαν να πουν κάτι σημαντικό, σύμφωνα με τα σχόλια των μελών του Δ.Σ.. Υπήρξαν ερωτήσεις που αφορούσαν τη διαδικασία αγοράς μερίδων, υπήρξαν καταθέσεις προσωπικών εμπειριών που ενίσχυαν την ανάγκη που έχουν όλοι οι Ρεθυμνιώτες από το δικό τους καράβι, προτάσεις και συμβουλές για την καλύτερη δυνατή έκβαση των προσπαθειών που θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπ? όψη, ενώ δεν παρέλειπαν να δίνουν τα συγχαρητήριά τους για την πολύ τολμηρή απόφαση που πήραν τα συνεταιριζόμενα μέλη να κάνουν για δεύτερη φορά το ίδιο εγχείρημα, ειδικά μετά την κατάληξη που είχε η πρώτη προσπάθεια σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά.

Δεν μπορούμε να πούμε βέβαια πως δεν υπήρξαν και κάποιες στιγμές μικρής έντασης ή μάλλον καλύτερα μικρής αμηχανίας στο χώρο.
Το πρώτο περιστατικό αμηχανίας προκλήθηκε τη στιγμή που ενώ πήρε το λόγο ο κ. Εγγλέζος ως νομικός σύμβουλος της εταιρίας με εμπειρία στα ναυτιλιακά και ενώ παρουσιάστηκε στους παρευρισκόμενους, κάποιος από τους προσκεκλημένους σηκώθηκε όρθιος και φάνηκε να προκαλεί τον κύριο Εγγλέζο ρωτώντας τον γιατί δεν αναφέρει και το δεύτερο όνομά του που είναι Δεληγιαννάκης.

Το δεύτερο σημείο αμηχανίας προκλήθηκε τη στιγμή που ο κ. Μανολακάκης, ο πρόεδρος της Cretan Lines, ρωτήθηκε από το κοινό για το αν γνώριζε την ύπαρξη της Α.Ν.Ε.Ρ. (πρώην Ν.Ν.Ε.Ρ.). Εκείνος απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη συγκεκριμένη εταιρία.

Επ αυτού αναμένουμε στην εφημερίδα μας και σχετικό Δελτίο Τύπου από την Α.Ν.Ε.Ρ.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία