Όλγα Κεφαλογιάννη δεν συμμετείχε στην σύσκεψη για τον αγροτικό τομέα του νομού.

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη δεν συμμετείχε στην σύσκεψη, που κάλεσε ο Νομάρχης Ρεθύμνου με αντικείμενο τον αγροτικό τομέα του νομού.

Σε επιστολή της προς τον Νομάρχη ανέφερε τα εξής :

«Κύριε Νομάρχη,
Έλαβα την πρόσκληση σας για την ευρεία σύσκεψη των τοπικών φορέων και αντικείμενο την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα του νομού.
Η στάση σας όμως στην πρόσφατη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, προκειμένου να συζητήσουμε σε κεντρικό επίπεδο και να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης, δεν μου αφήνει περιθώρια να συμμετάσχω στην σημερινή συζήτηση.
Η αποχώρηση σας από τη σύσκεψη δεν με βρίσκει σύμφωνη και δεν με πείθει για τις προθέσεις σας διότι δείξατε ότι αντιμετωπίζετε τα μεγάλα ζητήματα του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα με κομματική αντίληψη και αποχωρήσατε από μια συζήτηση, στην οποία οφείλατε ως θεσμικός εκπρόσωπος του Ρεθύμνου να εκθέσετε την κατάσταση στο νομό μας.

Δεν αποδέχομαι την πολιτική αυτή αντίληψη και δεν δύναμαι να ακολουθήσω κινήσεις που δυσχεραίνουν την θέση όλων μας.

Εγώ επιθυμώ τη συνεργασία και την συναίνεση με όλους για να μπορέσουμε να δώσουμε πραγματική λύση στα προβλήματα του τόπου.

Στο επίπεδο που ο «κομματικός μανδύας» υπερισχύει και η λειτουργία ενός θεσμού όπως του Νομάρχη καλύπτεται από αυτό τον μανδύα, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τη αντίθεσή μου.

Σε κάθε περίπτωση, ενώ εσείς ως εκπρόσωπος όλων των Ρεθεμνιωτών αρνηθήκατε το διάλογο σε κεντρικό επίπεδο, θεωρείτε ότι μπορείτε σε τοπικό επίπεδο να επιλύσετε τα προβλήματα των αγροτών;

Ευτυχώς που οι εκπρόσωποι της Κρήτης που μείναμε στην σύσκεψη μετά από δίωρη συζήτηση καταλήξαμε σε αποφάσεις που έχουν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας.
Δόθηκαν λύσεις και δημιουργήθηκαν συνθήκες άμεσης ενίσχυσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νησιού μας ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και προωθήθηκαν θέματα για την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων σε όλη την Κρήτη μέσα από τα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όσον αφορά στο νομό μας, έχουμε επιτύχει να γίνει στο Ρέθυμνο το μεγαλύτερο έργο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την τέταρτη χρηματοδοτική περίοδο, δηλαδή η αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού του Πλατύ Ποταμού και είμαστε ο νομός για τον οποίο δημοπρατούνται τα πρώτα έργα του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 ? 2013» προϋπολογισμού 1,9 εκατομμυρίων ευρώ για τον Δήμο Λάμπης και θα ακολουθήσουν έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ για όλους τους δήμους του νομού.

Παράλληλα έχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.

Σε ό,τι με αφορά ήμουν και θα είμαι σύμμαχος κάθε προσπάθειας, που θα ωφελεί το Ρέθυμνο και τους Ρεθυμνιώτες, θα είμαι αρωγός και σύμμαχος της προσπάθειας των αγροτών και κτηνοτρόφων μας.

Θα είμαι απέναντι σε κάθε προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης και λαϊκισμού, θεμάτων που χρίζουν πολιτικής αντιμετώπισης και άμεσης επίλυσης.

Εύχομαι η στάση σας στην Αθήνα να αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση συμπεριφοράς και στο εξής να έχουμε μια καλύτερη συνεργασία.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία