Δήλωση Νομάρχη για τη συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων.

Εκτύπωση

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, μετέβη στην Αθήνα, συμμετέχοντας στην αντιπροσωπεία των Βουλευτών, Νομαρχών και Δημάρχων, της Κρήτης, που συνόδευσαν τους εκπροσώπους των αγροτών του νησιού στην προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Εξερχόμενος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Παπαδάκης δήλωσε:

"Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Υπουργού κ. Χατζηγάκη,
ήρθαμε σήμερα όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Κρήτης στην Αθήνα, προκειμένου μαζί με τους εκπροσώπους των αγροτών να έχουμε την ευκαιρία ενός διαλόγου, που θα οδηγήσει στην άρση του αδιεξόδου, που βιώνει ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης.
Δυστυχώς το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν ήταν το αναμενόμενο, αφού δεν κατέστη δυνατό να διεξαχθεί συζήτηση. Οι εκπρόσωποι των αγροτών έχοντας νωπά στη μνήμη τους τα θλιβερά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν προ ημερών στο Λιμάνι του Πειραιά και την πρωτοφανή και εχθρική αντιμετώπισή τους από την Αστυνομία, αρνήθηκαν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, παρόντος και του Βουλευτή Χανίων και Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Για όσους γνωρίζουν τη νοοτροπία και το χαρακτήρα των Κρητών αυτό ήταν αναμενόμενο.

Εφόσον το αίτημά τους να αποχωρήσει από τη συνάντηση ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν έγινε δεκτό, αποφάσισαν ομόφωνα να αποχωρήσουν.
Από τη στιγμή που η εν λόγω συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί για τους αγρότες μας και εκείνοι αποφάσισαν να μη συμμετέχουν, από κοινού με τους Νομάρχες Ηρακλείου και Λασιθίου, το Δήμαρχο Ηρακλείου και την πλειοψηφία των Βουλευτών της Κρήτης, θεωρήσαμε ότι η παρουσία μας σε μια συνάντηση για τους αγρότες, απόντων των αγροτών μας, δεν είχε πλέον κανένα νόημα.
Για αυτό το λόγο αποχωρήσαμε με τη σειρά μας από το Υπουργείο, το οποίο θα έπρεπε να έχει προνοήσει ώστε να μην υπάρξει αυτή η εξέλιξη".

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία