Δυνατότητα Δημοτικών εσόδων από παρόχους ευρυζωνικών δικτύων

Εκτύπωση

Δυνατότητα Δημοτικών εσόδων από παρόχους ευρυζωνικών δικτύων


Είναι γνωστή η ανάγκη για αύξηση των εσόδων του δημοτικού ταμείου, αλλά από τις οποιεσδήποτε νόμιμες δυνατότητες, και όχι από τις «μόνιμες» και «εύκολες» πηγές, της φορολόγησης των δημοτών μας.

τoυ Νίκου
Νίνου *

Σας έχουμε επισημάνει την περίπτωση των διαφευγόντων εσόδων [στα δημοτικά τέλη, ΤΑΠ κλπ], και περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες για την ένταξη τους, με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς, στα δημοτικά έσοδα.

Σήμερα σας υποδεικνύουμε μια άλλη σημαντική πηγή εσόδου, όπως ήδη ο δήμος Ηρακλείου έχει στραφεί.

Μιλούμε για την φορολόγηση, με αντίστοιχα τέλη χρήσης, των παροχών των ευρυζωνικών δικτύων, που έχουν «φιλοξενηθεί» στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας.

Κατόπιν αλληλογραφίας μας με την «κοινωνία της πληροφορίας», πήραμε την απάντηση, ότι η ατέλεια και οι διευκολύνσεις των οποίων απολάμβαναν οι εταιρείες αυτές, έληξαν την 31/12/08.

Κατά συνέπειαν, από 1ης Ιανουαρίου 2009, είμαστε ελεύθεροι να επιβάλλουμε τέλη «φιλοξενίας» των δικτύων αυτών.

Παρακαλώ λοιπόν, να ζητήσετε «τεχνογνωσία» από τον δήμαρχο Ηρακλείου, ο οποίος ήδη έχει εξαγγείλει την επιβολή τέτοιων τελών, και να προχωρήσει ο δήμος μας στην επιβολή τελών χρήσης, στις εταιρείες παρόχους των ευρυζωνικών δικτύων, που φιλοξενούμε στους δρόμους της πόλης μας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


 * Νίκος Νίνος
δημοτικός σύμβουλος
επικεφαλής της μειοψηφίας
στον δήμο μας

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία