ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
Συνάντηση με θέμα την κατανάλωση αλκοόλ από τους νέους - μαθητές, πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Ρεθύμνου, μετά από αίτημα του Συντονιστικού του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείων της πόλης.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Μαρινάκης η αρμόδια Αντινομάρχης, κα Γιάννα Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα Μαρία Αρχοντάκη, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των 15μελών συμβουλίων Λυκείων και των καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας.
Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της κατανάλωσης αλκοόλ από τους ανήλικους κατά τη νυχτερινή διασκέδασή τους σε καταστήματα της πόλης.
Όπως τονίστηκε το φαινόμενο αυτό έχει λάβει ιδιαίτερα έντονες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και ο περιορισμός του συνίσταται στο συνδυασμό της αποτελεσματικής πρόληψης και καταστολής.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο και στην καθοδήγηση της οικογένειας, που έχει μεγάλη βαρύτητα για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων.
Το ζητούμενο όπως τονίστηκε είναι να συνειδητοποιήσουν και να καταλάβουν οι νέοι μέσα από τη συζήτηση ότι η κατανάλωση αλκοόλ δεν αποτελεί "μαγκιά" και γεγονός που τους καταξιώνει στα μάτια των συνομηλίκων τους.
Αντιθέτως αποτελεί λανθασμένη επιλογή, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους. Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και η συνεργασία της Νομαρχίας με τη Δημοτική Αρχή και τη σχολική κοινότητα (διδάσκοντες, μαθητές, γονείς) αποσκοπώντας στην ενημέρωση και συμβουλευτική των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη της ευσυνείδητης λειτουργίας των καταστημάτων ψυχαγωγίας, αλλά και η εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσής τους, ώστε οι παράνομες επιχειρήσεις να σφραγιστούν από τις δημοτικές αρχές και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους επιχειρηματίες ασύστολα και ασυνείδητα προσφέρουν αλκοόλ σε ανήλικους.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία