Συνέντευξη Τύπου της CRETAN LINES και πρόσκληση των απόδημων για την επερχόμενη συνάντηση στην Αθήνα.

Εκτύπωση


* της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Συνέντευξη Τύπου της CRETAN LINES και πρόσκληση των απόδημων για την επερχόμενη συνάντηση στην Αθήνα.  Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2009 το πρωί, το Διοικητικό Συμβούλιο του συνεταιριστικού σχήματος «Κρητικές
από αριστερά οι κ.κ. Πολοπετράκης, Δρυγιαννάκης
Αποστολάκης, Νικολούδης, Μανωλακάκης, Σιλιγάρδος
και Σκλαβουνάκης
Θαλάσσιες Γραμμές» (Cretan Lines), παρέθεσε συνέντευξη τύπου σε μια προσπάθεια έναρξης ενός κύκλου συνεχούς ενημέρωσης όλων των πολιτών του τόπου μέσω των Μ.Μ.Ε., σχετικά με όλες τις ενέργειες που γίνονται για την απόκτηση Ρεθυμνιώτικου καραβιού.

Το παρών έδωσαν σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της Κρήτης και το μεγαλύτερο μέρος των τοπικών δημοσιογράφων.

 


Την ενημέρωση ξεκίνησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μανώλης Μανωλακάκης κάνοντας έκκληση σε όλους να βοηθήσουν σε αυτό το μεγάλο ρίσκο, μετατρέποντας το όνειρο σε πραγματικότητα.

Ο αντιπρόεδρος, στη συνέχεια, κ. Γιάννης Νικολούδης θεώρησε την ανάγκη να καθησυχάσει τους Ρεθυμνιώτες τονίζοντας πως στο καταστατικό της εταιρίας εμπεριέχονται όλες εκείνες οι δικλείδες ασφαλείας που χρειάζονται ώστε η ακτοπλοϊκή εταιρεία να παραμείνει για πάντα στο Ρέθυμνο.

Την Κυριακή στις 15 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε επίσης ο κ. Νικολούδης, ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα μεταβούν στην Αθήνα με σκοπό να ενημερώσουν σχετικά και τους απόδημους Κρήτες, τους οποίους επίσης άμεσα αφορά το θέμα του Ρεθυμνιώτικου καραβιού. Πάνω σε αυτό καλούν όλους τους Ρεθυμνιώτες εκτός Ρεθύμνου να παραβρεθούν στην συνάντηση για να ενημερωθούν από κοντά για το φλέγον αυτό θέμα που ενδιαφέρει άμεσα και τους ίδιους όσων αφορά τις μεταβάσεις τους στη Πατρίδα!

Μετά από σχετική ερώτηση συναδέλφου γνωστοποιήθηκε επίσης πως ήδη μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ ενώ αναμένουν και το Λιμενικό Ταμείο που έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα καταθέσει 200 χιλιάδες ευρώ αγοράζοντας τετρακόσιες μερίδες των πεντακοσίων.

Μεγάλης σημασίας επίσης είναι και η δεύτερη επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης ύψους 25 χιλιάδων ευρώ, που θα αφορά τη βιωσιμότητα της γραμμής Ρέθυμνο ?Πειραιά και που θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο της προσπάθειας αυτής. Η χρονική διάρκεια της συγκεκριμένης μελέτης είχε ορισθεί αρχικά στις 100 ημέρες. Μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τις 180, αλλά όπως μας διαβεβαίωσε και ο κ. Νομάρχης σε προηγούμενο σχετικό άρθρο, πρόκειται να κατατεθεί μέσα στον Φεβρουάριο.      

Για την περίπτωση αποπληρωμής του χρηματικού ποσού, που επιθυμεί να δώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος για την αγορά των μερίδων, μέσω πιστωτικών καρτών, έκανε λόγο ο γραμματέας του Δ.Σ. κ. Αποστολάκης. Κατ? αυτόν τον τρόπο, είπε, θα μπορέσουν να διευκολυνθούν όλοι όσοι θέλουν να αγοράσουν μερίδες μέσω της σταδιακής εξόφλησης.

Μια επιπλέον προσπάθεια που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη προκειμένου να πέσει από τα 500 ευρώ η συνεταιριστική μερίδα και να μπορούν όλοι ανεξαιρέτως να αγοράσουν, είναι το αίτημα που έγινε από τη διοίκηση του συνεταιρισμού προς το Υπουργείο Οικονομίας για τροποποίηση του άρθρου 3 του νόμου 1667/1986. Σύμφωνα με αυτό το νόμο, για τους αστικούς συνεταιρισμούς μόνο μέχρι έξι μερίδες μπορεί να αγοράσει κάποιος, χωρίς να δίνει έτσι τη δυνατότητα μείωσης των ποσών των μερίδων κάτι που θα γίνει σε περίπτωση ικανοποίησης του αιτήματος.

Σε περίπτωση που το Υπουργείο προχωρήσει σε τροποποίηση του νόμου και επιτραπεί η αγορά περισσότερων από έξι μερίδων τότε και ο συνεταιρισμός θα μπορέσει να κατεβάσει τη μερίδα αρκετά κάτω από τα 500 ευρώ.       

 

 * η κυρία Ελπίδα Δημακοπούλου
είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης
Πανεπιστημίου Κρήτης
& δημοσιογράφος της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία