Ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Γ.Σουφλιάς υπέγραψε την τροπολογία για τα όρια των οικισμών.

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη μετά την τελευταία ενημέρωση της από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ανακοινώνει, ότι το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης για την επίλυση του πολεοδομικού προβλήματος με τα όρια δεκάδων οικισμών του νομού μας, μπήκε στην τελική ευθεία και κατατίθεται στο Κοινοβούλιο.

Τη Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009, ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε την σχετική τροπολογία, που αφορά στη ρύθμιση για το ζήτημα των ορίων των οικισμών και απέστειλε το θέμα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο οποίο θα ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία έκδοσης έκθεσης περί έγκρισης της σχετική δαπάνης.
Ακολούθως η ρύθμιση κατατίθεται στη Βουλή και μένει η απόφαση της «Διάσκεψης των Προέδρων» για την ένταξη της τροπολογίας σε νομοσχέδιο Υπουργείου.
Το σώμα της «Διάσκεψης των Προέδρων», στο οποίο συμμετέχει και η Αντιπολίτευση, συνεδριάζει κάθε Πέμπτη.
Σε κάθε περίπτωση η μακρά διαδικασία της προετοιμασίας της νομοθετικής ρύθμισης ολοκληρώθηκε μετά από επίπονη προσπάθεια και η Βουλευτής του νομού δηλώνει την απόλυτη ικανοποίηση της, διότι επιλύεται ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του νομού Ρεθύμνου, το οποίο προέκυψε πριν είκοσι χρόνια και μέχρι σήμερα απειλούσε με οικονομική καταστροφή εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες.

Η κ. Κεφαλογιάννη θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά όλες τις τυπικές διαδικασίες, που θα ακολουθήσουν, για την ψήφιση της τροπολογίας.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία