Απόφαση γενικής συνέλευσης γιατρών του νοσοκομείου και των ΚΥ του Ρεθύμνου.

Εκτύπωση

Η Γ.Σ. των νοσοκομειακών γιατρών του Ρεθύμνου θεωρεί ότι η αθέτηση της κλαδικής συμφωνίας που είχε συνυπογραφεί από το Υπουργείο Υγείας και την Ομοσπονδία Νοσ.Γιατρών( ΟΕΝΓΕ), συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικής αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας που εκθέτει όχι μόνο τον Υπουργό Υγείας αλλά συνολικά την κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής δεν είναι πλέον η κλαδική συμφωνία στην οποία είχαμε συναινέσει, αφού ούτε χρονοδιάγραμμα λήξης και επαναδιαπραγμάτευσης της προβλέπεται, ούτε οι 2500 προσλήψεις γιατρών εντός του 2010 υπάρχουν, ούτε οι μισθολογικές και φορολογικές ρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί παραμένουν.

Μετά από μια τέτοια προσβλητική και αναξιοπρεπή μεταχείριση ενός ολόκληρου κλάδου, τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς για την υλοποίηση των υπόλοιπων διατάξεων του νομοσχεδίου; Τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που δεν σέβεται όχι τις εξαγγελίες της αλλά ούτε την ίδια την υπογραφή της;

Φαίνεται ότι, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης , η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει οριστικά το ΕΣΥ, να μην βελτιώσει ούτε στο ελάχιστο την απαράδεκτη πραγματικότητα των δημόσιων νοσοκομείων και όσων εργάζονται σ αυτά. Η κυβέρνηση επιλέγει με την τακτική της να ανοίξει άλλο ένα σοβαρό κοινωνικό μέτωπο στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας περίθαλψης. Η ευθύνη για τη σύγκρουση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και την αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων που θα προκύψει, είναι αποκλειστικά δική της.

Η Γ.Σ. απαιτεί την άμεση κύρωση της αρχικής συμφωνίας από τη Βουλή, χωρίς «εκπτώσεις» και παλινωδίες. Οι ανάγκες της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με λογιστικά κριτήρια. Ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, η αναβάθμιση του ΕΣΥ και των νοσοκομειακών γιατρών είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα της περίθαλψης και της υγειονομικής φροντίδας που προσφέρεται στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. 

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχει ήδη εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ.

Συμμετέχουμε στην 48ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13/2 . Στα πλαίσια της απεργίας θα οργανωθεί απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 11πμ στο χώρο του Νοσοκομείου. Καλούμε την ΟΕΝΓΕ, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αλλάξει τη στάση της , να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι την κατοχύρωση όλων των όρων της κλαδικής συμφωνίας.

Δηλώνουμε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι δεν συναινούμε στην κατ εξακολούθηση παραβίαση της νομοθεσίας για το ωράριο εργασίας μας. Στα πλαίσια αυτά εμμένουμε στην αρχική μας θέση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να εφημερεύσουμε πέραν της 10ης Φεβρουαρίου.

Ας αναλάβει επιτέλους το Υπουργείο Υγείας και οι Διοικήσεις την ευθύνη για τη λειτουργία των Νοσοκομείων και ΚΥ όλης της χώρας.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία