Έχει αρχίσει να λειτουργεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Εκτύπωση


Εδώ και αρκετούς μήνες, έχει αρχίσει να λειτουργεί σε χώρο του Δ΄ ΚΑΠΗ (Παλιά Πόλη- Σοχώρα) Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για ανασφάλιστους πολίτες, μετανάστες και μη, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ και του Ιατρικού Συλλόγου σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης. Κύρια επιδίωξη των γιατρών και του προσωπικού που προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι η ανάδειξη του προβλήματος της ανυπαρξίας παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης απευθύνεται σε οικονομικούς μετανάστες που δεν έχουν ασφάλεια αλλά και σε κάθε πολίτη του Ρεθύμνου που βρίσκεται στην ίδια θέση.

Με την πρωτοβουλία αυτή, καλύπτεται η ζωτική ανάγκη α) για ιατρική περίθαλψη, ενημέρωση και παρακολούθηση σε ανθρώπους που πιθανόν πάσχουν από χρόνια νοσήματα, β) οι απαραίτητοι εμβολιασμοί στα παιδιά τους και γ) η γενικότερη παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε άτομα ανασφάλιστα που μπορεί να αντιμετωπίζουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας και βρίσκονταν έως τώρα εντελώς αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα περίθαλψης.

Παρακαλούμε θερμά τους δημότες του Ρεθύμνου, τους οποίους αναμφισβήτητα, διακρίνει κοινωνική ευαισθησία και έχουν την διάθεση και τον τρόπο να συνδράμουν στην φαρμακευτική κάλυψη του Ιατρείου, να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης (2831 0 21307 κα Αγάπη Μαμαλάκη και κα Ελένη Χρυσού). Έτσι θα ενημερώνονται για τα εξειδικευμένα φάρμακα και τα εμβόλια που λείπουν και είναι απαραίτητο να βρεθούν, ούτως ώστε να λειτουργήσει ομαλά και αποδοτικά το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υπογραμμίζουμε ότι μας είναι απόλυτα απαραίτητη αυτή η εξειδικευμένη βοήθεια και συνδρομή όλων των Ρεθεμνιωτών, τους οποίους και καλούμε να εκδηλώσουν την προσωπική τους Κοινωνική Αλληλεγγύη, με την πολύτιμη χορήγηση φαρμάκων εκ μέρους τους, ευχαριστώντας τους εκ των προτέρων.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία