Τα αποτελέσματα μελέτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη Γραμμή Ρέθυμνο Πειραιάς

Εκτύπωση

Τα αποτελέσματα μελέτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη Γραμμή Ρέθυμνο Πειραιάς

Σήμερα το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μελέτης βάση πολυσύνθετου ερωτηματολογίου, που διεξάγεται εδώ και 3,5 μήνες περι της βιωσιμότητας της Γραμμής Ρεθύμνου Πειραιά.

Αφορά τις μετρήσεις που έγιναν και το απόγευμα στις 18.00 θα ενημερώσουν τους θεσμικούς εκπροσώπους του Νομού (κ. Νομάρχη, Δημάρχους κλπ) και συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου.
Οι μετρήσεις προκύπτουν από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και πιο συγκεκριμένα από το εργαστήρι Υπολογιστών & στατιστικής ανάλυσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τη παρουσίαση θα κάνει ο καθηγητής κ. Βασίλης Δαφέρμος και η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ & το AGORATV θα είναι εκεί.

Τα αποτελέσματα τα οποία ήδη γνωρίζουμε και είναι πολύ θετικά για το λιμάνι του Ρεθύμνου, θα συντελέσουν στην ανάπτυξη των σχεδίων και την υλοποίηση των προσπαθειών που γίνονται για την αποκατάσταση της σύνδεσης του Ρεθύμνου από την Cretan Lines και την υπό ίδρυση Α.Ν.Ε.Ρ.

Σχετικό ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί αύριο, ακολούθως της ενημέρωσης.

Σχόλιο:

Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της μελέτης σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπονήθηκε από τη Νομαρχία και την οποία αναμένουμε από ότι μας ενημέρωσε ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Παπαδάκης στα μέσα του τρέχοντος μηνός, θα αποτελέσουν την ανατροπή σε ένα καθεστώς που ήθελε εντέχνως να παρουσιάζει διαρκώς το λιμάνι του Ρεθύμνου ως ένα λιμάνι χωρίς ιδιαίτερα οφέλη και τη γραμμή Ρεθύμνου Πειραιά ως μια γραμμή άνευ ουσιώδους σημασία.
Τρανό παράδειγμα των ανωτέρω ήταν και η ένταξης της εν λόγω Γραμμής στις άγονες & επιδοτούμενες γραμμές του ΥΕΝ.
Το Ρέθυμνο και το λιμάνι του βαδίζουν σε "ασφαλή νερά" και πολύ σύντομα οι Ρεθυμνιώτες θα είναι και πάλι περήφανοι τόσο για το λιμάνι τους όσο και για τα βαπόρια τους.
Είναι η απάντηση που θα "κλείσει" πολλά στόματα που προσπάθησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και για τα ιδιοτελεί  συμφέροντά τους να βλάψουν το Ρέθυμνο και τους Ρεθυμνιώτες.


Βασίλης Κασιμάτης


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία